Orientering | Friidrett | Hovedstyret | Barneidrett

Tyrving vant stafetten i ungdomsserien


Tyrvings ungdommer stilte med fire lag i stafetten på finalen i ungdomsserien. Stafetten var for 13-16 åringer, og samlet alder måtte ikke overstige 45 år og det måtte være en jente på laget.

Selv om Tyrving ikke dominerte etter 1.etappe, kom både Tyrvings lag 3 og lag 2 sterkt utover i stafetten. Etter at jentene og de yngre guttene til Tyrving hadde vært greit med på 1.etappe, førte Espen Weltzien lag 3 opp i ledelsen mens Rannveig løp lag 2 opp på 3.plass. Etter den sterke andre etappen bemerket speaker at Asker og Tyrving hadde gjort smart laguttak. På siste etappen skulle det bli en duell mellom Bjørn Ekeberg og Askers Hallvard Moian Nydal. Selv om Hallvard nok var hakket sterkere løpsmessig, hadde Bjørn kontroll på Asker og kunne løpe Tyrving inn til en suveren seier i ungdomsserien - endelig! Tyrving lag 2 ble disket fra 3.plass.

Tyrvings tre beste lag var i utgangspunktet jevnt gode, og kunne alle kjempe i toppen. Tanken bak laguttaket var at alle tre lagene skulle "være med" rundt 1.etappen med løpssterke løpere, mens lagene var toppet mot slutten.

1.etappen gikk oppskriftsmessig. Ida Tiltnes for lag 3 var helt i teten ved runding halvveis, men måtte gi fra seg litt tid mot slutten. At Ida allikevel bare var 1,20 min bak første lag var over forventet. Anniken Weber Nilsen gjorde også jobben sin på 1.etappe og fulgte 2,40 min bak teten for lag 1, selv om hun ikke var helt fornøyd etter noe små bommer. 4 min bak teten fulgte Bjørn Thomas Vee for lag 2, og dermed var alle Tyrvings beste lag godt med og alle hadde fortsatt mulighet til å ta hjem seiern.

Espen Weltzien har i år løpt opp Tyrvings guttelag i tet på 2.etappe både i O-festivalen og i KM stafett. At han gjorde det samme på lørdag for lag 3 var derfor ikke noen overraskelse. Det var derfor UK hadde tatt han ut på nettopp denne etappen, og Espen innfridde. Han hadde imidlertid med seg Askers 1.lag rundt, et lag vi hadde håpet at han skulle distansere. Dermed måtte Bjørn Ekeberg løpe mot Hallvard Moian Nydal på siste, og det kunne bli tøft.

Også Rannveig løp en sterk 2.etappe for Tyrving lag 2, og kunne sende ut Sverre Haug Lindseth på 3.plass. Men med følge av flere sterke lag. Rannveig la igjen litt tid på nest siste post, men pesterte allikevel å løpe inn til 3.beste tid på 2.etappe. Torkil Eide Solstad løp 2.etappen for lag 1, og kom seg greit rundt den krevende løypen, og sendte ut Jørgen Mathias Nipen på siste etappe. Lag 1 hadde en samlet alder godt under 45 år, mens lag 2 og lag 3 hadde samlet alder 45 år. Det var derfor ikke ventet at lag 1 kunne henge med helt i teten, og i likhet med de andre Tyrving-lagene løp de godt i forhold til forventningene.

Når halve siste etappen var unnagjort var Bjørn og Hallvard fortsatt sammen i tet. Det var en spennende avslutning på stafetten, men fra siste meldepost kunne speaker melde at bare et lag hadde stemplet: TYRVING! Bjørn kunne dermed løpe Tyrvings lag 3 inn til en suveren seier. I kampen om tredjeplassen kom Tyrving lag 2 og Raumar samlet mot siste post. Sverre langet skikkelig ut i oppløpet, og da er det ikke mange som kan holde følge med han. Ihvertfall ikke når oppløpet går i utforbakke. Tiden han løp inn til var nesten for god til å være sann, 2-3 minutter bedre enn Bjørn. Og den var dessverre ikke "sann". Sverre hadde hoppet over 2(!) poster, og dermed ble Tyrving disket fra 3.plassen.

Men uansett, Tyrving hadde en god dag på finalen i ungdomsserien. Vi var med å dominere stafetten fra start til mål, vi vant og vi kunne fort hatt 3.plassen også. Mye tyder på at Tyrving har noen nye gode årganger som snart blir juniorer, og er klare for å gjenerobre tronen som norges beste juniorklubb. (19.09.2004)


!