Orientering | Friidrett | Hovedstyret | Barneidrett

Tyrving toppet i verdensrekordforsøket


I regi av Per Olav Guldbrandsen og Jørn Sundby, og med skikkelig media-dekning, ble det lørdag satt verdensrekord i antall poster på en økt. Antallet poster var 120, distansen var 12 km og vinnertiden like under to timer. Den var det Anders Tiltnes som stod for, over 8 minutter foran løperne som endte på 2.-4.plass. 3.beste tid hadde Frode Balchen, mens Morten Christophersen fulgte noen sekunder bak. De tre Tyrving-løperne var også de første løperne i mål, på tross av at de startet i siste halvdel av feltet. Det var i alt 11 Tyrving-løpere i alder 15-55 som fullførte den 12 km lange løypen, og det utgjorde 30% av startfeltet.

Sjelden at orientering får NRK-dekning, men VM i postplukk fikk en fin reportasje på Kvelsdsnytt-sporten samme kveld. Reportasjen kan du se om igjen på www.nrk.no Nett-TV : Søk på "orientering" og velg "Kveldsnytt 16.10.04 / Orientering" (du må være registrert bruker, men det er gratis & kjapt gjort å registrere seg).

Se også artikkelen i Budstikka 18.10.04: http://www.budstikka.no/redaksjonelt/sport/annen/article.jhtml?articleID=168537

(17.10.2004)

   

!