Orientering | Friidrett | Hovedstyret | Barneidrett

Tyrving-Awards 2004


Sesongen 2004 er så godt som over, og igjen er det tid for... ja, du gjettet riktig: TYRVING-AWARDS!!! Hver uke frem til midten av desember blir en ny kategori offentliggjort, og det er DU som avgjør hvem som vinner årets priser ved å avgi din stemme her på Tyrvings nettside. For å stemme må du være registrert bruker på nettsiden, så de som ikke har gjort det enda bør registrere seg nå.

For tredje år på rad blir det altså prisdryss over Tyrvings løpere på "banketten" etter BingO-Sprinten. Mer info om tid og sted kommer etterhvert...

55 stemmer ble avgitt i den innledende avstemningen av årets prestasjon. Nå har 12 prestasjoner blitt til 3, og alle har mulighet til å stemme på nytt. Bli med å avgjør hva som er årets prestasjon 2004.

Du også fortsatt stemme på:
årets ungdomsløper (35 stemmer avgitt)
årets herreløper (28 stemmer avgitt)
årets dameløper (25 stemmer avgitt)

Årets prestasjon - finalerunden
- kåres ved avstemning (se avstemninger)

12 prestasjoner har blitt til 3, og alle kan stemme om igjen i finalerunden. Vi gratulerer de fem som har kommet til finalen, og ønsker lykke til i den avgjørende avstemningen!

1) Herrelaget i NM stafett som løp inn til 4.plass
Carl Waaler Kaas løp første, Torbjørn Sagerg andre og Audun Weltzien tredje. Bare slått av to KOK lag og et Halden lag, sørget de tre yngre seniorene for Tyrvings beste NM resultat i stafett på lang lang tid.

2) Ingunn Weltzien's tre NM sølv
Det begynte på langdistansen med sølv bak Betty Ann Bjerkreim Nilsen og fortsatte dagen etter på mellomdistansen med sølv bak Mali Fjogstad Nielsen. Kronen på verket satte Ingunn på sprinten med sitt tredje NM-sølv for året.

3) Frode Konst's verdensrekord i antall løp på en sesong
Han har satt seg som mål å sette ny verdensrekord i antall løp på en sesong. Det vil si at han må godt over 100 løp, og han mangler nå bare et ensifret antall på å ta verdensrekorden. For øyeblikket pendeler han til England for å få med seg flest mulig løp. Lykke til videre med rekordforsøket Konst!



Årets dameløper
- kåres ved avstemning (se avstemninger)

Prisen "årets herreløper" har tidligere blitt delt ut to ganger. Begge årene har prisen gått til Zsuzsa Fey som også er nominert til årets pris. De nominerte til årets dameløper 2004 er...

1) Ingunn Weltzien kvalifiserte for Junior VM ellerede i fjor som 17-åring. I år har hun blitt mer stabil. På vårsesongen ble det en NorgesCup seier, og hun kvalifiserte seg enkelt for den norske troppen til Junior VM i Gdansk, Polen. Der ble det 24.plass på langdistansen og 43.plass på mellomdistansen. Ingunn avsluttet Junior VM med nest beste tid på siste etappe for norges 2.lag. På høsten har hun plukket tre av fire mulige NM sølv (lang, mellom og klassisk) og i NorgesCupen endte hun på 5.plass i D17-18.

2) Rannveig Øverøyen tok medalje for andre år på rad i Hovedløpet. Det ble gull i fjor og sølv i år. Jevnt over gjennom sesongen har Rannveig hevdet seg bra i en meget sterk D15-16 klasse, og har løpt veldig mange gode stafett etapper både for ungdomslagene og for 1.laget i 15stafetten og 25manna. Hun ligger som nr.2 på kretsens ranking i D15 bak Hovedløpsvinneren. Hun representerte AOOK i interkretskampen på Kongsberg som en av fire Tyrving løpere, og ble der nr.5 og fjerde best fra kretsen i D15-16.

3) Zsuzsa Fey har i år igjen forbedret sitt beste VM resultat. 11.plassen på sprinten i VM i Västerås er så langt hennes beste VM resultat. Hun fulgte opp med 18.plass på langdistansen og 19.plass på mellomdistansen. Jevne og sterke prestasjoner. Hun løp også EM i Roskilde, uten å oppnå like sterke resultater. På NM distansene fikk Zsuzsa 4.plass (mellom), 5.plass (ultralang), 6.plass (lang), 7.plass (natt) og 12.plass (sprint). I NorgesCupen endte hun til slutt på 9.plass.



Årets herreløper
- kåres ved avstemning (se avstemninger)

Prisen "årets herreløper" har tidligere blitt delt ut to ganger. I 2002 gikk prisen til Torbjørn Sagberg som en av norges beste juniorer det året, mens prisen i 2003 gikk til Carl Waaler Kaas som var den Tyrving løperen som hevdet seg best i seniorklassen. De nominerte til årets herreløper 2004 er...

1) Audun Weltzien har i år tatt steget opp i seniorklassen og oppnådd gode resultater. Under EM testløpene i Danmark i begynnelsen av juni var han beste Tyrving løper og kvalifiserte seg med det for den norske troppen til Nordic Meeting. Audun kvalifiserte seg for finalen på NM kort, og fikk en 24.plass der. 24.plass fikk han også i NM lang (tidligere NM klassisk). På stafetten gjorde han et kanonløp på siste etappe, og løp Tyrvings 1.lag inn til 4.plass. På NM sprint ble han nr.27, før han på natt NM fikk sitt beste NM resultat som senior med 10.plass. På 25manna viste han nok en gang sitt potensiale ved å løpe jevnt med verdenseliten på siste etappe, og kunne etter det løpe Tyrving inn til 24.plass. Audun ble nr.13 i Norgescupen sammenlagt.

2) Carl Waaler Kaas var etter en god sesong i fjor forventet å være Tyrvings beste senior herreløper i år. Det begynte med 13.plass på NM ultralang. Etter middels løping i Danmark ble Carl kun reserve til Nordic Meeting. Etter forfall kom han imidlertid inn i troppen. På NM lang (tidligere NM klassisk) ble det en ny 13.plass, og på stafetten tre dager senere løp han 1.etappe på 1.laget som endre på 4.plass. På NM sprint endte han på 16.plass, før han på NM natt fikk sitt beste NM resultat som senior med en sterk 8.plass. Etter gode resultater på høsten ble Carl tatt ut i den norske troppen til Euromeeting, der han hadde jevne resultater og var en av norges beste løpere. Med 9.plass i Norgescupen ble Carl Tyrvings beste løper sammenlagt.

3) Nicholas Morgan hadde i år en sterk vårsesong, som ble kronet med plass i den britiske EM troppen. Nick var beste Tyrving løper i JK (i Storbritannia) i påsken, og tok med det et langt steg mot EM og det britiske langslaget. I NM ultralang i Bodø ble han nest beste Tyrving løper med en sterk 21.plass. Han har løpt jevnt gode stafett etapper for Tyrvings 1.lag hele sesongen, men etter å ha vært syk det meste av høstsesongen endte han bare på 64.plass i Norgescupen. Nick ligger imidlertid som nr.4 i den britiske cupen, og er rangert som nr.8 av samtlige seniorløpere i Storbritannia. Årets resultater har gjort at Nicholas har kvalifisert seg for neste års britiske seniorlandslag.



Årets ungdomsløper
- kåres ved avstemning (se avstemninger)

Prisen "årets ungdomsløper" ble første gang delt ut i 2003, og da gikk prisen til Rannveig Øverøyen som dette året gikk til topps i Hovedløpet. Den gangen ble årets ungdomløper kåret av elitegruppa i Tyrving. I år avgjøres det for første gang ved avstemning hvem som er årets ungdomsløper i Tyrving. Folket har makten, og de nominerte er...

1) Anniken Weber Nielsen fikk sjansen til å løpe 3.etp for damelaget i TIOmila. Med 71. beste etappetid (av 400 seniordamer) løp hun opp damelaget fra 77.plass til 66.plass, og tapte bare 4 minutter til beste etappetid. I Hovedløpet ble Anniken nr.27 og ligger som nr.31 sammenlagt i Tyrving Pokalen. Årets beste resultat fikk hun imidlertid da hun løp inn til 7.plass i den sterke D15-16 klassen i Blodslitet.

2) Bjørn Ekeberg ligger som nr.5 på kretsens ranking i H16, et veldig sterkt årskull i AOOK som bla inkluderer Hovedløpsvinneren fra Østmarka. Bjørn ble nr.23 i Hovedløpet, og ligger som nr.13 sammenlagt i Tyrving Pokalen etter å ha plukket jevnt med poeng hele sesongen. Han tok sølv i KM sprint og avgjorde stafetten i ungdomsserien på siste etappe til Tyrvings fordel.

3) Espen Weltzien ligger som nr.2 på kretsens ranking i H15. I Hovedløpet ble han nr.12 og han ligger også på 12.plass sammenlagt i Tyrving Pokalen. På o-festivalen, KM stafett og stafetten i ungdomsserien løp han Tyrving opp i ledelsen på 2.etappe, og på ungdomsserien holdt det endelig til seier. På Blodslitet ble han best fra Tyrving (av 6) i en sterk H15-16 klasse med 7.plass.

4) Harald Berge ble beste gutteløper fra Tyrving i Hovedløpet med 9.plass, og ledet kretsstafetten på o-landsleiren etter 1.etappe. Han representerte AOOK i interkretskampen på Kongsberg som en av fire Tyrving løpere, og ble der nr.20 og fjerde best fra kretsen i H15-16. Harald ligger som nr.32 sammenlagt i Tyrving Pokalen og nr.8 på kretsens ranking i den sterke H16 klassen.

5) Ida Tiltnes ligger som nr.2 på kretsens ranking i D14 og ble nr.13 på Hovedløpet. Hun representerte AOOK i interkretskampen på Kongsberg som en av fire Tyrving løpere, og ble der nr.5 og nest best fra kretsen i D13-14. Ida ligger som nr.4 sammenlagt i Tyrving Pokalen og er med det beste ungdomsløper. Hun hang med gutta på 1.etappe på stafetten i ungdomsserien på Tyrvings vinnerlag.

6) Rannveig Øverøyen tok sølv på Hovedløpet etter å ha vunnet i fjor og ligger som nr.2 på kretsens ranking i D15 bak Hovedløpsvinneren. Hun representerte AOOK i interkretskampen på Kongsberg som en av fire Tyrving løpere, og ble der nr.5 og fjerde best fra kretsen i D15-16. Rannveig ligger som nr.5 sammenlagt i Tyrving Pokalen.



Årets komet
- kåres av sportskomiteen

Prisen "årets komet" deles ut til en som har hatt særlig fremgang i året som gikk. I 2002 ble prisen delt ut til Morten Nilstad Pettersen, mens det i 2003 ikke kom inn noen gode forslag på kandidater. Om prisen deles ut i år avgjøres av sportskomiteen, men det fortutsetter at det kommer inn forslag på noen gode kandidater. Du kan skrive inn ditt forlslag som en komentar nederst på denne siden, eller sende en mail til sportskomiteen. Forslaget kan godt være anonymt og det trenger ikke å være begrunnet. Det er også mulig å foreslå flere kandidater.

Årets komet blir offentliggjort under prisutdelingen etter BingO-Sprinten, sammen med alle de andre prisene...



Årets prestasjon - innledende runde
- kåres ved avstemning

Det er i første omgang 10 nominerte prestasjoner, men det er i tillegg åpne plasser. Ettersom Komiteen for Tyrving-Awards kan ha oversett enkelte prestasjoner eller ikke være i takt med "velgerne", kan DU legge inn et forslag under. Disse forslagene vil jevnlig bli tatt med i avstemningen på de åpne plassene, og får de tre eller flere stemmer vil de forbli et alternativ. Samtidig vil de prestasjonene som ikke får stemmer bli tatt ut etterhvert som det blir foreslått nye prestasjoner som bør få prøve seg.

Var det vanskelig å skjønne? Fortvil ikke, bare avlegg din stemme og skriv inn alternative prestasjoner hvis du synes det er prestasjoner som er uteglemt. Så vil avstemningen gå sin gang, og du får være med å stemme frem årets prestasjon.

I begynnelsen av desember vil 12 prestasjoner bli til 3, og alle stemmer vil bli fjernet. Dermed får alle også muligheten til å stemme på nytt, men denne gangen er det bare tre alternativer - de tre prestasjonene med flest stemmer. Den av disse tre prestasjonene som får flest stemmer i denne avstemningen vil bli kåret til årets prestasjon.

Og de nominerte er...

1) Carl Waaler Kaas' 13.plass i NM ultralang
Etter å ha tilbakelagt 21,5 km i tungt Bodø-terreng, endte Carl på 13.plass i NM ultralang. Best av Tyrving-herrene, og plassen forran EM kongen, Emil Wingstedt.

2) Nicholas Morgan som ble tatt ut i den britiske EM-troppen
Nicholas hadde en veldig sterk vårsesong, og overrasket nok mange briter med å slå flere av de antatt beste i uttaksløpene til EM. Dermed ble han tatt ut til EM i Danmark, der han fikk løpe alle distansene.

3) Rannveig Øverøyen's sølv i Hovedløpet
Rannveig vant Hovedløpet i fjor i sitt første år, og det er aldri lett å forsvare en så god plassering. På Modum sikret Rannveig seg i august sin andre HL medalje på to år.

4) Carl Waaler Kaas' 13.plass i NM lang
I et sterkt felt som talte 80 mann, sikret Carl seg sin andre 13.plass i et NM for året. Han slo med det mange sterke løpere og endte bare 7 minutter bak Hans Gunnar Omdal som vant.

5) Herrelaget i NM stafett som løp inn til 4.plass
Carl Waaler Kaas løp første, Torbjørn Sagerg andre og Audun Weltzien tredje. Bare slått av to KOK lag og et Halden lag, sørget de tre yngre seniorene for Tyrvings beste NM resultat i stafett på lang lang tid.

6) Zsuzsa Fey sin VM innsats
På åpningsdistansen, sprint, fikk Zsuzsa sitt beste VM resultat noen sinne med 11.plass. Hun fulgte opp med 18.plass på langdistansen og 19.plass på mellomdistansen. Jevne og sterke prestasjoner.

7) Ingunn Weltzien's tre NM sølv
Det begynte på langdistansen med sølv bak Betty Ann Bjerkreim Nilsen og fortsatte dagen etter på mellomdistansen med sølv bak Mali Fjogstad Nielsen. Kronen på verket satte Ingunn på sprinten med sitt tredje NM-sølv for året.

8) Anders Tiltnes' sølv i Natt NM
Juniorverdensmesteren Audun Bjerkreim Nilsen er vanskelig å slå, så derfor var Anders' sølv i Natt NM en sterk prestasjon i en jevn og god klasse. Med det viste Anders igjen at han er god på natta.

9) Audun Weltzien's ankeretappe i 25manna
Han løp ut med et godt utgangspunkt på siste etappe, og viste verdensklasse da han løp opp 7.plasser til 24.plass med 6.beste etappetid. Og ikke minst, han knuste Mikkel Lund og Nydalen på slutten.

10) Hele 25manna laget som satte ny klubbrekord med 24.plass
24.plass i 25manna er det beste Tyrving noen gang har prestert, og sikret oss klubbens første 25manna-plankett. Og det var først og fremst en enorm laginnsats som ga Tyrving det gode resultatet. (29.11.2004)

Kommentarliste

Emne: Forfatter:
forslag til nye kandidater
arne vidar pedersen 24.10.2004 20:37
Listen som til nå er fremlagt er smekkfull med gode kandidater som alle har prestert ypperlig etter vanlig (topp)idretts-tankegang. Burde vi ta et steg tilbake til hva idrett er/var ment å være?

Mange tør ikke melde seg på i Blodslitet fordi de ikke er i god nok form til å henge med de beste eller den gjengen de vanligvis henger med. Noen starter og kutter ut når avstanden fremover blir for stor.

Det gjør aldri Henning Spjelkavik og Frode Konst. Henning vant når han var 15 år og Frode stiller opp og stiller opp og stiller opp og...............I år fullførte begge på rundt 4t30m.!!!
Dette er store prestasjoner og vi bør sørge for å få slike hverdagshelter frem i lyset.........av og til. Så kan vi gå tilbake til toppidretten til neste år.

Forslag til årets prestasjon?
Komiteen for Tyrving-Awards 23.10.2004 22:15
Skriv inn ditt forslag til årets prestasjon her, og det vil bli tatt med i avstemningen...
   RE: Forslag til årets prestasjon?
Morten Christophersen 25.10.2004 12:14
Jeg synes også Frode Konst sin verdensrekord i antall løp på en sesong fortjener en nominasjon... Er den gamle rekorden slettet enda Frode? Hvordan gikk det på løpet i Göteborg dagen etter Blodslitet?
     RE: Forslag til årets prestasjon?
Frode Konst 25.10.2004 17:32
Den gamle uofesielle verdensrekorden på 140 løp i ett kalenderår er ennå ikke slått, men mulighetene er absolutt til stede. På søndag konsentrerte jeg meg om å "tune" inn orienteringsteknikken til Smålandskavlens 4 etapper.

!