Orientering | Friidrett | Hovedstyret | Barneidrett

Sprintstafetten på Kalvøya


På onsdag ble det arrangert sprintstafett på Kalvøya over 10 etapper. Hvert lag bestod av 2 løpere som løp 5 etapper hver. Sportskomiteen bestemte lagene, og det ble en jevn fight hele veien. Til slutt var det en 14 åring som kunne løpe jublende inn til seier, men før det...

Denne uken har Tyrving en sveitser på besøk i Bærum. Han heter Thomas Hodel, løp nest siste for Tyrving på TIO og tok like godt ledelsen på 1.etappe i sprint TIO også. Men det var også siste gangen en utlending vekslet i tet, og derfra og inn var det nordmennene det handlet om...

Hodel sendte ut Gustav Fiskum i tet. Anniken Weber Nielsen gikk imidlertid ut bare 3 sekunder bak (etter at Bjørn Ekeberg hadde løpt 1.etappe), og løp Team Webeberg opp i tet etter 2.etapper.

På 3.etappe slo Anders Tiltnes (på lag med Hanna Kristine Lindseth) igjen til med en start etappe, slik han gjorde på TIO sist helg. Dermed var Team Tiltset i ledelsen.

Men Anniken ville det annerledes. Etter 4.etappe kunne hun nok en gang sende ut Bjørn i ledelsen.

Men like bak jaget Långa kungen, Geir Hoff (på lag med Gunnar Fiskum). Alle vet at Geir kan løpe Långa, og han løp like godt De to G'ene opp i ensam tet. Vi gleder oss til du gjør det samme på TIO...

På pojkstrekkan holdt Gunnar ledelsen, men Anniken plukket inn det meste av ledelsen og sendte ut Bjørn bare 3 sekunder bak. Nok en gang fikk Bjørn en gylden mulighet til å ta teten.

Men i stedet var det Geir som nok en gang løp en sterk etappe og løp fra alle forfølgerne. Nicholas Morgan (på lag med Sunniva Jørgensen) løp imidlertid Trønderekspressen opp til 2.plass, og Anniken måtte gi alt for å ta igjen Sunniva ut på den neste etappen.

Det gikk sånn det ofte går. Kjempebom på 1.post og Team Webeberg var ute av tetkampen. Ida Tiltnes løp en kjempeetappeog passerte Trønderekspressen. Det var nå tre lag det handlet om ut på nest siste etappe. Men Gunnar benyttet muligheten når lagene bak snublet og økte ledelsen til 30 sekunder, var det mulig å ta igjen?

Nei, det så ikke sånn ut. Geir økte ledelsen og sørget for at ingen Petr Losman skulle få heng på Gunnar ut på den lange sisteetappen. Ida var nærmest, men hadde Sunniva jagende bare noen sekunder bak. Og etappen var rak...

På siste etappe var det ingen tvil om hvor seieren skulle havne. Gunnar kom mot mål uten at noe annet lag var forvarslet. "Han kan da ikke tape dette" ropte Kjell Kristian Rike fra komentatorbua. "Han kan bekke begge skia og fortsatt vinne" svarte Carlsen. Og for å vise hvor suverene de var tok Gunnar like godt med seg et tornekratt med hekkende fasaner i innspurten, til stor jubel fra fremmøtte tilskuere og til like stor irritasjon fra forvalteren på Kalvøya. Det ble spurtoppgjør om 2.plassen, som Ida dro i land forran Trønderekspressen.

Sprint TIO var over for denne gang, men om en måned er det mulighet for revasje i sprint Junkola på Sauejordet.

Fullstendige resultater (29.04.2005)

   

Vedlagte filer

Resultater sprintstafett

!