Orientering | Friidrett | Hovedstyret | Barneidrett

Tyrving på 3.plass i 15stafetten

Det var et noe svekket 1.lag som stilte til start på 15stafetten i dag. Flere av de antatt beste manglet, og det gikk særlig utover senior herrene. Tyrvings 2.lag vekslet forran Tyrvings 1.lag etter 1.etappe, men så tok 1.laget over. Etter at seniorene, den antatt svakeste lagdelen, hadde løpt var Tyrving med å kjempe helt i toppen. Ungdommene og veteranenen førte Tyrving opp i ledelsen på 3.etappe, men så ble Nydalen og Fredrikstad for sterke. Da parallelletappene var unnagjort var Tyrving nede på 4.plass, men 1.laget løp seg opp til 3.plass når det dro seg til mot slutten. Et oppløftende resultat etter 8.plassen i fjor.

Vel så stort var det at fire Tyrving-lag, altså 60 løpere, gjennomførte stafetten og markerte klubbens bredde. Det er godt å se at Tyrving fortsatt er en av norges største breddeklubber. Sportskomiteen takker alle som stilte opp for innsatsen!

1.laget:

Det var mange Tyrving-løpere som var tidlig inne på 1.etappe. Ikke bare løpere fra 1.laget, men også løpere fra 2. og 3.laget. Det var da også 2.laget som vekslet først av Tyrving-lagene. Birgitte Huseby (Fredrikstad) vekslet alene i tet, men i klynge to kom Ingunn Weltzien og etter henne kom Tyrving-løperne på rad og rekke. Harald Berge (1.laget), Birgit Økern Jensen (2.laget), Anne Øverøyen (2.laget), Bjørn Ekeberg (2.laget), Sverre Lindseth (1.laget), Sunniva Jørgensen (3.laget)... Da hadde det gått under 5 min siden Huseby var inne.

På 2.etappe overbeviste seniorene, på tross av at de fire antatt beste manglet. Christian Holmboe og Geir Hoff kom sammen inn som 5. og 6.løper, mens Frode Balchen som gikk ut sist kom ikke langt bak og sendte Tyrving ut i teten.

Rannveig Øverøyen gikk ut som nummer to av Tyrvings løpere på 3.etappe, gjennomførte den 2,5 km lange løypen på under 20 min og var inne som første løper etter endt etappe. Ikke langt bak kom Anniken Weber Nilsen og Jørgen Holmboe og Tyrving ledet 15stafetten.

Terje Mathisen kom oppskriftsmessig inn som en av de første løperne etter 4.etappe. Leif Størmer kom seg også gjennom på en bra måte, men gapet ned til Nils Eddie Hæstad gjorde at Nydalen kunne sende ut 2 lag og Fredrikstad ett. Dermed var Tyrving nede på 4.plass, men fortsatt med i stafetten.

På 13.etappe stilte imidlertid Fredrikstad og Nydalen med unge løpssterke veteraner. H35 løpere er det imidlertid dårlig med i Tyrving, og Per Kristian Ekeberg måtte se tidsdifferansen opp til de to beste lagene øke betraktelig. Da hjalp det lite at Zsuzsa Fey tok innpå Nydalen, som ledet, på den 11.etappen. 11 minutter var for mye å hente inn, særlig når Nydalen stiller med løpere i norgestoppen på den siste etappen. Morten Christophersen sikret 3.plassen på siste etappe med et jevnt og sikkert løp, selv om tidsdifferansen opp til de to beste lagene økte.

Godt gjennomført av alle 4 lagene:
Tyrvings 2.lag hadde aldri sjans på å ble beste 2.lag, til det var Nydalen og Fredrikstad for gode og Tyrvings to beste lag for svekket. Oppløftende for 2.lagets del var det imidlertid at de slo Fossums 1.lag til tross for at laget var betydelig svekket. Det ble til slutt 11.plass, tre plasser dårligere enn i fjor.

3.laget ble nest beste 3.lag, en drøy halvtime bak Nydalens 3.lag. 24.plass er imidlertid et godt resultat for et lag der de "riktige" løperne manglet på en rekke etapper. Veteranene måtte ta flere tunge etapper i mangel på seniorer. Det samme gjaldt 4.laget, som hadde mål om å fullføre og bidra til å markere Tyrvings bredde. De klarte begge deler, og løp til slutt inn til 35.plass. Bare Nydalen og Lillomarka hadde, i liket med Tyrving, fire fullførende lag.

Sportskomiteen takker alle som stilte opp for innsatsen!