Orientering | Friidrett | Hovedstyret | Barneidrett

Maxim-Cup


Det begynner å dra seg til i Maxim-Cup, og kun finalen på Lathusåsen gjenstår. Tyrving har vært med å sette sitt preg på konkurransen, både når det gjelder topp og bredde. Før finalen er det kun en Tyrving-løper som innehar en ledertrøye. Frode Balchen leder klatrekonkurransen, men har langt fra en komfortabel ledelse og løper med press på seg i finalen kommende onsdag. Også Nicholas Morgan har en liten sjanse på den gule ledertrøyen, men går ut 1,45 min bak lederen på jaktstarten. Men Tyrving er imidlertid i toppen i mange andre av konkurransene i Maxim-Cup...


Anders Tiltnes er ute av kampen om den gule ledertrøyen etter å ha blitt disket på lagstarten på Vestmarksetra. Nicholas Morgan ligger derfor nærmest ledende Christian Bøen (BSK), men det er 1,45 min opp. Dagrun Brox ligger på 3.plass i samme konkurranse for damer, men det er hele 5 minutter opp til Lene Moe (BSK). Dermed tyder mye på at det kun er Frode Balchen som har en rimelig sjanse til å ende opp med en ledertrøye etter at finalen er gjennomført.

Lagkonkurransen:
I lagkonkurransen dominerer imidlertid Tyrving. For herrelag leder Team Spenst med Nicholas Morgan, Christian Holmboe, Frode Balchen og Anders Tiltnes. De økte ledelsen til komfortable 4,27 min etter lagstarten, og det burde holde i finalen som går i langt enklere terreng. For ungdommer er også Tyrving i førersete, og der er ledelsen godt over ti minutter. Team Dendrofil med Sverre Lindseth, Bjørn Ekeberg, Jørgen Mathias Nipen og Espen Weltzien trenger derfor bare å stemple riktig i finalen, så ser alt ut til å gå deres vei.


Ungdomscupen:
I ungdomscupen er det også Tyrving som dominerer, med 5 løpere i finalen. Gunnar Fiskum får en hard oppgave i H13, når han skal ut mot Fossums Finn-Eivind Eskøy. Det samme får nok Sverre Lindseth i H16 mot norges beste 16-åring, Erik Sagvolden fra Østmarka. I H15 går det imidlertid mot en sikker Tyrving-seier, når Jørgen Mathias Nipen møter Espen Weltzien. Den finalen kan ikke Tyrving tape, men det blir en skikkelig duell mellom Tyrvings to 15-åringer om hvem som er årets beste Maxim-Cup løper.

Blant jentene har Tyrving slitt mer med å hevde seg. Det skyldes både skader, sykdom og at færre Tyrving-jenter har stilt opp i alle løpene. Når det gjelder det siste har jentene noe å lære av gutta. Ida Tiltnes i D14 har imidlertid kjempet seg frem til finalen, og skal der ut i en tøff duell mot Tuva Toftdahl fra Heming/Njård. Alle ungdommene starter på sine vanlige starttider i jaktstarten, og det er tidene i mål som teller i cupen. Den med best tid vinner, og i ungdomsklassene kan alt skje. Så det er bare å stå på helt til målstreken, så får vi se hvor mange Tyrving-seiere det blir til slutt.

Aldersbestemte klasser:
Tyrving har også sjansen i en rekke aldersbestemte klasser, der 3 av 4 løp teller. Dermed har også de som har gått glipp av et løp sjansen til å vinne. (28.05.2004)

   

!