Orientering | Friidrett | Hovedstyret | Barneidrett

Høstsesongen 2006


Tyrving kan glede seg over en treningsvillig O-Ung gjeng :-) Nedenfor kan du lese mer om opplegget deres for høstsesongen fra august til november, som vi har delt i 3 - en normal, en mørk og en klassisk bolk - med litt ulike målsetniger.

Detaljene finner du i vedlagte høstens O-Ung kalender (oppdatert 20/9), som også har linker til de terminfestete løpene. Rekruttgruppas treninger m.v. er markert med fiolett. Notér deg spesielt de 2 test-løpene våre - hhv. lørdag 9/9 der vi løper samme løype 2 ganger (á la Elverum, men nå i Vestmarka), og søndag 17+19/9 i den faste terrengtestløypa på Grønland.

Treningsopplegget for høsten:1. "Som normalt": Første treningsbolken 3-4 uker etter skolestart, der helgene byr på diverse KM, Gjerdrumsløpet (fellesstart) og TrimtexCup-løp. Mens det enda er lyse nok kvelder er fokus på trening av almen o-teknikk, og vi benytter oss da av 3x tirsdager med AB-karuselløp og bl.a. Klubbmesterskap Lang og Kort på torsdager. I tillegg vil vi bruke de 3x AB-rekruttløpene på onsdager til tempO-trening: Full fart i lett løype gir effektive høyintensitetsøkter.

2. "Når mørket nå har senka seg": Den neste 3-ukers bolken fokuserer vi på natt-O. Fordi det er gøy og spennende, og fordi det gir spesielt bra trening i nøyaktig o-teknikk + trening i å være 100% konsentrert. Og også for å preppe dere for nattO på 10mila og Jukola i 2007-2008-2009.... Vi gjør det enkelt for oss selv ved å benytte oss av de nattO-nærløpene som arrangeres i rimelig reiseavstand, og organiserer derfor fellesturer til hhv. Konnerud og Eiker (dvs. 30-60 min fra Sandvika), samt KM Natt på Fet 15/9. Deretter anbefales de 3 ondags-løpene i Nydalens Harry Lagert Natt-køpp (20/9+27/9+4/10).

3. "Klar en klassiker": Mot slutten av September starter vi så opp med "vintertreninga" i form av intervall e.l. høyintensitetstreninger på tirsdager. På den tiden får vi lite o-teknisk ut av hverdagskveldene, med mindre du fortsetter å trene med lykt. Men det kompenserer vi med en fin serie av langdistanse-O-løp. Dels som forberedelse til Blodslitet 21/10, men like mye for å gjøre dere sterkere, tøffere og mer utholdende med tanke på vintertreninga, HL2007, og lengre løyper når dere rykker opp i 2007-2008-2009.... De langløpene jeg har lagt inn i programmet (markert med irrgrønt) er alle løp med fellesstart, og det gjør det både moro og mulig å ta dem som en felles o-langtur i bra tempo.

Innimellom langO-helgene blir det også en grom klubbtur siste helgen i høstferien til verdens nest største o-stafett 25-manna 7/10, i år på Södertörn sør for Stockholm . Helgen etter 25-manna foreslår jeg i tillegg en egen O-Ung-samling i Sarpsborg, som byr på en artig ungdomsstafett SOLnedgangen lørdag (H/D 13-18 | 2, 3 el.4 løpere til 4 etapper), Ung-fest m.overnatting på SOL-hytta, og langOløpet Tunevannet rundt søndag. Og - hvis det er interesse for det: Sesongavslutning med Jættemilen i dansk bøgeskov 12.november.

Som du ser er det et fullspekket høstprogram, og jeg regner da heller ikke med at alle kan el. orker å være med på alt. Tilbudet er der, og jo mer erfaring du skaffer deg jo raskere vil du bli en bedre o-løper. Men du (og hovedsponsoren din ;-) må selv finne ut hvor mye tid du kan og vil bruke i Tyrving O.

O-Ung har bedt spesielt om HL2007-relevant trening, og det skal dere få - neste år. Generelt kan vi si at det gjelder å være god på skråli-O og sterk til å løpe motbakker med høye kneløft; HL-terrenget neste år - Blåfjell / Kjekstadmarka Øst - er ei svær skråli (30x 5m-koter) med blåbærgranskog, pluss noen mer lettløpte myrpartier og svaberg på toppen. Dere som er/blir junior skal neste år løpe NM2007 i tilsvarende røff storskog sør i Hedmark. Så det kan dere jo ha i mente på høstens treninger...

(17.08.2006)

HL07: Motlyng og skråli HL07: Motlyng og skråli

Vedlagte filer

O-Ung kalender høsten 2006

!