Orientering | Friidrett | Hovedstyret | Barneidrett

Diskusjon

Kategorier Orientering Sportslig Generasjonsskifte på landslaget?

Generasjonsskifte på landslaget?


Emne: Forfatter:
Tidspunkt:
   
Message  Generasjonsskifte på landslaget?
Morten Christophersen 29.08.2003 16:29
 
Eystein Weltzien gir i et intervju med o-nett uttrykk for at det er på tide at løperne over 30 år gir fra seg plassene på NOFs grupper til fordel for yngre og mer lovende løpere. I kjølvannet av norges dårligste VM siden 1995 er det på sin plass å stille spørsmålstegn ved NOFs disposisjoner. Hva mener du?

Les intervjuet på http://www.o-nett.com/tiki/tiki-read_article.php?articleId=197
Message    RE: Generasjonsskifte på landslaget?
Anonymous 31.08.2003 13:03
 
Det kan godt tenkes at overdreven respekt for de etablerte stjernene virker hemmende på utviklingen ho yngre lovende utøvere. I så fall må man jobbe med å bryte ned slike mentale sperrer, men jeg tror ikke det hjelper å sette aldersgrense på elitegruppa eller landslagets samlinger. Hvis målet er å ta flere VM-medaljer må vi jo i så fall også bli kvitt Bührer, Salmi, Novikov, Omilchenko, Jørgensen, Eriksson, Ropek... Listen med landslag som i så fall må samarbeide om dette blir veldig lang.

Orientering er en individuell idrett der en viktig del er å bygge opp selvtillit og bryte ned barriærer. Dette må hver enkelt utøver jobbe med - gjerne hjulpet av lokale trenere og landslagsledelsen, men ike på bekostning av de etablertes mulighet til videre satsning.

Men for all del. Når nye talenter viser seg i dødvinkelen, må de tas hånd om og gis sjansen til internasjonal maching og utvikling, men det føler jeg at NOF allerede gjør i brukbar grad med rekruteringsgruppa, landskamp-turer, Euromeeting, Suunto-games etc...

Christian

!