Orientering | Friidrett | Hovedstyret | Barneidrett

Diskusjon

Kategorier Orientering Sportslig JWOC: Veivalg er uviktig i Sprint?

JWOC: Veivalg er uviktig i Sprint?


Emne: Forfatter:
Tidspunkt:
   
Message  JWOC: Veivalg er uviktig i Sprint?
Terje Mathisen 03.07.2008 21:03
 
Hei, nå har jeg studert kartene med veivelg til de fleste av de ti beste i herrer og damer fra JWOC sprinten, og det som er helt klart er at veivalg ikke ser ut til å spille noen særlig rolle i det hele tatt!



Jeg studerte løypene med en gang de ble lagt ut, og var imponert over hvor mange strekk det var hvor jeg ikke umiddelbart kunne avgjøre hva som var beste veivalg.

Nå som vi kan sjekke strekktidene til de som har løpt, så viser det seg at på alle disse strekkene så har det vært helt marginale (1-3 sek) forskjell på til dels svært forskjellige veivalg.

Det eneste klare unntaket er det siste langstrekket, dvs mot 11 post for damene og 12 post for herrene, men også her er det forbløffende lite forskjell på de alternativene som de ti beste herrene har løpt.

I dameklassen har Sarka Svobodna (4 plass) løpt en mere direkte variant enn de andre, og tilsynelatende tjent inntil 20 sek på dette, men det ser også ut til at hun rett og slett har løpt veldig fort her:

http://www.gmok.nu/jwoc2008/documentDownload.php?file=61

Det ser ut til at det bare er to døds-synder:

a) Bomme! (Se f.eks 8 plass, Eric Liljekvist: http://www.gmok.nu/jwoc2008/documentDownload.php?file=54
Han har startet med å løpe feil, men hadde ikke tapt noe på dette hvis han hadde skjønt det og fortsatt, i stedet har han snudd og løpt tilbake til opprinnelig veivalg! Timo Sild på 7 startet på samme måte og fullførte veivalget over toppen av åsen uten å tape noe særlig:
http://www.gmok.nu/jwoc2008/documentDownload.php?file=63 )

b) Stoppe opp og nøle i stedet for å ta det veivalget som umiddelbart ser OK ut. Hvis du ikke kan se forskjell, så er det sannsynligvis svært lite som skiller!

Kommentarer?

Terje



!