Orientering | Friidrett | Hovedstyret | Barneidrett

Diskusjon

Kategorier Orientering Sportslig RE: Europatur: del 8 (BudaPest)

RE: Europatur: del 8 (BudaPest)


Emne: Forfatter:
Tidspunkt:
   
Message  Europatur med Morten og Anders
AndersTiltnes 12.07.2004 23:08
 
Jeg er nettopp ferdig med junior VM i Polen. Det ble ikke noen stor suksess for meg. Korten ble odelagt av en urutinert og tullete feil paa 3. sistepost og jeg mistet sannsynligvis en medalje der. Klassisken ble jeg knekt av veivalgsnotter og stafetten greide ikke lagkammeratene aa lope helt optimalt saa det ble en fin 5.plass.

Sondag 11. juli floy Morten Nilstad Pettersen til Gdansk, jeg hentet han paa flyplssen, vi ventet noen timer for vi satte oss paa natt-toget til Krakow. Dagen i dag (man.) har vi utforsket en av Polens vakreste byer, besokt verdens storste saltminer og ellers "gjort" Krakow.

I morgen besoker vi Auschwitz for saa aa ta natt-toget videre til Wien. Vi fortsetter turen sorover via Zagreb, langs den Kroatiske kysten og ender vaare dager i Sarajevo... forhaapentligvis kommer vi oss videre (forbi minene) inn i Ungarn og til Budapest hvor vi skal delta paa Budapest 5-Dagers. Hele den 3 uker lange affaeren avsluttes med 3-dagerslop i Slovenia, foer vi flyr via London til Oslo. Totalt blir det 10 land paa 3 uker.

Her skal vi prove aa holde dere oppdatert hvordan det gaar paa vaar OestEuropatur.
Teambuildingen mot jr.NM stafett er igang;-)

Har dere noen reisetips, reisemaal eller andre hjelp paa vaar vei er det koslig aa hore fra dere....

God Sommer.
Message    Europatur: del 2 (WIEN)
AndersT. 14.07.2004 20:55
 
Etter Krakow dro vi med natt tog til Wien. Vi ankom storbyen kl 0700 i dag og har tilbragt dagen til fots. Er möre i bena etter aa ha gaatt rundt hele Wien.

Sett alle severdigheter og kan nevne NeuesRathaus, StephansDom, Shönnerbunn, Operahaus, Haus der Musik, St.Michels Kirche, PetersKirche, Votiv Kirche, Panaramaview fra toppen av StephansDom, Graben statuen, HofsburgPalasset, Donau, Wien-ZOO, diverse parker, den berömte Irrgarten, sett paa Filmfestivalen, sett en blanding av Mozart og Beatles konsert og masse annet.

Alt paa en dag. Saa alle de som trodde det var for liten tid i storbyen tok feil. Bena er stive og vonde og naa skal vi tilbake til ungdomsherberget for aa jogge en time i de wienske skoger... Formen skal ikke faa slippe helt.

Wien er noe dyrere enn forventet, men i morgen tar vi tog kl 06.58 til Maribor (nordöst i Slovenia). Der haaper vi paa fine östlige alper og billig mat og drikke!
Message      Europatur: del 3 (MARIBOR)
MortenNP 15.07.2004 20:39
 
Da vi vaaknet opp paa herberget i morges. Regnet pisket lett mot ruta, beina verket etter gaarsdagens ekstremvariant av turisme og baade kameraminne og penger var brukt opp saa vi vaart snitt til aa stikke til det glade Õst-Europa. Dermed var saken biff: I morges kom vi til Süd-Bahnhof i Wien og tok toget til Maribor, rett over grensa til Slovenia. Det er en liten by omgitt av vinkledde aaser, en slalombakke og mange fine hus. Dagen i Maribor gikk dermed med til aa tusle rundt for aa se paa alle de fine husene og de glade menneskene som er saa heldige aa bo der.
Og siden vi naa var kommet litt syd for alpene kunne vi lettet konstatere at det var veldig varmt. 25 grader og sol er ikke normal kost for oss. Deilig:D
Etter aa ha snakket litt med noen lokale sjakkhelter fra 60-tallet spiste vi en enorm middag. Det ble baade forrett og hovedrett og drikke for under 100 kr:D Og det beste av alt: Vi ble mette etter forretten, tilsammen ble det et par kilo mat paa hver. Slovenia er noe for enhver nordmann!

Og det beste av alt: I morgen tidlig drar vi med tog til Zagbreb, Kroatias hovedstat. Det blir siste stopp paa veien för vi inntar Kroatias solkyst:D
Message        Europatur: del 4 (ZAGREB)
MortenNP 17.07.2004 15:11
 
Tidlig i gaar (fredag) tok vi et luksustog fra Maribor til Kroatias storslaatte hovedstad - Zagreb. Det er kanskje ikke saa mange som reiser dit paa ferie. Men etter at Tyrvings utsendte har vaert der kan det paa det varmeste anbefales!!
Vi ankom byen i gaar. For förste gang paa turen hadde temp. passert 30 grader. Og det er varmt:D Saa vi kikket litt rundt i byen - den er veldig flott med mange fine parker, bygninger, kirker og flotte folk. Med en lunsj paa torget kjöpt inn paa det lokale markedet ble det riktig saa koselig. Deretter dro vi til ungdomsherberget hvor vi fikk rom - vi trengte ikke aa sove i stallen. Og det skal sies: Hostelling International er genialt!! I hver eneste by har vi faatt bo kjempeflott for en billig penge samtidig som at det har vaert ledig hver gang! Flotters!
Og etterpaa startet programmet snekret av Frode Konst: Vi löp orientering i Maximillian Park (flotte greier), spise en stor kroatisk kjöttmiddag paa Baltazar. Deretter var det meningen vi skulle til Saloonen. Men den var stengt. Saa vi endte paa Tolkiens House!! Flott:D Nok en fin dag var over.

Dagen i dag gikk med til aa gaa til et stort slott som ligger i fjellene over Zagreb. Der er det fantastisk utsikt over byen, og med 30 varmegrader og en herlig lunsj i sekken var det deilig aa slappe av der et par timer. Men i dag har det vaert fryktelig varmt - saa vi stakk ned til byen og inn paa en internettcafe, der vi er naa. Senere skal vi innta en bedre middag för vi stiger ombord i nattoget til Split. Vi regner med aa dra ut til öya Hvar i morgen med baat, för vi tar en nattbaat til Dubrovnik paa kvelden. I Dubrovnik blir vi antagelig til onsdag. Da drar vi til Sarajevo hvor vi blir resten av onsdagen og torsdagen. Vi har noen flotte dager foran oss:D
Message          Europatur: del 5 (DALMATIA)
AndersT 20.07.2004 23:19
 
Natt-toget fra Zagreb ble en troett affaere. Ingen plassreservasjon gjode at vi ble liggende paa gangen, utenfor toalettet. Vi fikk foelge av 2 norske backpackere fra stavanger, saa det gikk greit, men med max 1 time soevn var vi ikke saerlig opplagte dagen etter. Vi annkom Split(storby paa kroatias Kyst), tuslet troette rundt i byen og fikk med en fantasisk festning foer vi tog bussen til Dubrovnik. Bussen nedla 200km paa 5 timer - imponerende!! Paa vei til hostellet, som vi opdaget var fullt, moette vi en sproe australier, og vi leide oss inn hos en privat familie sammen med ham. Kvelden gikk vi rundt i gamlebyen i Dubrovnik, som er noe av det mest imponerende festning/gamleby vi har sett, paa utsikk eter litt uteliv. Eter aa ha spurt ei lokalkjent ble det sagt at soendagskvelden var hviledag og vi la oss troete og tidlig.

Mandag laa vi paa stranda. Disse 3 dagene i Dubrovnik er sydendelen av turen og vi benyttet dagen til aa bli brune og deilige. Etter stranda spiste vi Kroatias beste pasta foer vi igjen tok en tur til gamlebyen (vi fikk ikke nok!!)

Tirsdag stod vi opp kl 0700 og tok vi en droey times loepe tur opp til en nydlig topp der vi hadde utsikt over adriaterhavet, de dalmatiske alper og Dubrovnik by. deretter en rask frokost for aa rekke baaten som gikk ut paa en av oyene i skjaergaarden utenfor kysten. Det var fantastisk. Krystalklart vann, nydelig sandstand, vakre kroaterkropper og gresshoppesyngende jungel - kan det bli bedre?? I kveld har vi inntatt kroatias beste pizza.

I morgen gaar bussen mot sarajevo kl 0800. Syden/strand ferien er over, men varmen kommer nok til aa foelge oss oestover. minst 35 grader er dagligdags. Hvordan er det i Norge??

Message            Europatur: del 6 (SARAJEVO)
MortenNP 22.07.2004 14:28
 
Etter 3 dager i Dubrovnik var baade tiden og kroppen moden for noe annet. Etter to dager paa stranda med 40 stekende grader saa vaare kropper ut som stekte tomater, kroppen verket og klaerne var gjennomsvette (Vi ble tilbudt aa vaske dem for 90 kr, men nei...).
Derfor satte vi oss onsdag morgen paa bussen til Sarajevo i Bosnia. Vi begge hadde vaare tanker om hvordan Bosnia skulle vaere. Flatt og graatt, miner, triste mennesker, utbombede hus. Osv.
Foerste by som moette oss over grensa var Mostar. Opprinnelig en kjempefin og gammel by med en fin bro. Det var et trist syn som moette oss. Omtrent annet hvert hus var nedbombet, omtrent alle husene var gjennomhullet av kuler og det var mange minnetavler langs veien til minne om mennesker som nylig hadde kjoert paa miner (Boender pleier aa legge miner de finner i veikanten!!).
Vi var vel relativt glade for at vi ikke hoppet av i Mostar! Landskapet som aapenbarte seg etter Mostar var helt fantastisk!! Hoeye fjell, irrgroenne innsjoeer og elver og en frodig og steinete vegetasjon. Hadde det ikke vaert for millionene av udetonerte miner ville det vaert et ypperlig turterreng.
Etter en 6 timers busstur fra Dubrovnik kom vi omsider til Sarajevo. Det foerste vi saa var litt nedslaaende. Forstaden (der alle bor) var triste greier. Hoeye og graa blokker sto hulter i bulter de siste minuttene inn til sentrum. Vi jumpet av bussen og spaserte freidig forbi alle som tilboed oss husrom. Vi gikk inn til sentrum og det tyrkiske kvarteret, som den muslimske delen av gamlebyen heter. I et koselig vandrehjem ble vi moett av en bosnier som hadde bodd rundt i forskjellig asylmottak i Norge (!) i de 5 aarene krigen varte. Han snakket godt norsk og ga oss et fint rom mitt i byen!
Kvelden videre gikk med til seightseeing i gamlebyen. En helt fantastisk by! Helt ulik alt annet vi har sett. Smaa trehus stod hulter i bulter og smaa trange gater. Kirker og moskeer i skjoenn forening (moro aa hoere boenneinnkallelser og kirkeklokker om hverandre).
Til tross for at det kryr av SFOR-soldater og politimenn virker det som en livlig by. Folk er ute hele tiden, og om kveldene er det et veldig liv i byen.
Vi spiste ogsaa Bosnias beste pizza, kaaret av Let's go. Og den var utrolig god:D I tillegg fikk vi med oss diverse butikker. Anders kjoepte 50 musikkalbum for 150 kr. Moro.

I dag skulle vi egentlig til historisk museum og et minesentrum. Vi gikk og gikk med kart for aa finne de. Men vi fant det ikke! Med to habile o-loepere skulle det jo vaere mulig aa finne det. Men nei! Saa naa sitter vi i stedet paa en internettcafe og slapper av i varmen. Vi rekker en liten bytur til i dag foer vi tar nattoget til Budapest i kveld. Loerdag starter Ungarsk 5-dagers like utenfor Budapest. Vi gleder oss!!
Message              RE: Europatur: del 6 (SARAJEVO)
Anonymous.Dumt å si at boende legger miner i veikanter. 13.09.2004 13:05
 
> Etter 3 dager i Dubrovnik var baade tiden og kroppen moden
> for noe annet. Etter to dager paa stranda med 40 stekende
> grader saa vaare kropper ut som stekte tomater, kroppen
> verket og klaerne var gjennomsvette (Vi ble tilbudt aa
> vaske dem for 90 kr, men nei...).
> Derfor satte vi oss onsdag morgen paa bussen til Sarajevo i
> Bosnia. Vi begge hadde vaare tanker om hvordan Bosnia
> skulle vaere. Flatt og graatt, miner, triste mennesker,
> utbombede hus. Osv.
> Foerste by som moette oss over grensa var Mostar.
> Opprinnelig en kjempefin og gammel by med en fin bro. Det
> var et trist syn som moette oss. Omtrent annet hvert hus
> var nedbombet, omtrent alle husene var gjennomhullet av
> kuler og det var mange minnetavler langs veien til minne om
> mennesker som nylig hadde kjoert paa miner (Boender pleier
> aa legge miner de finner i veikanten!!).
> Vi var vel relativt glade for at vi ikke hoppet av i
> Mostar! Landskapet som aapenbarte seg etter Mostar var helt
> fantastisk!! Hoeye fjell, irrgroenne innsjoeer og elver og
> en frodig og steinete vegetasjon. Hadde det ikke vaert for
> millionene av udetonerte miner ville det vaert et ypperlig
> turterreng.
> Etter en 6 timers busstur fra Dubrovnik kom vi omsider til
> Sarajevo. Det foerste vi saa var litt nedslaaende.
> Forstaden (der alle bor) var triste greier. Hoeye og graa
> blokker sto hulter i bulter de siste minuttene inn til
> sentrum. Vi jumpet av bussen og spaserte freidig forbi alle
> som tilboed oss husrom. Vi gikk inn til sentrum og det
> tyrkiske kvarteret, som den muslimske delen av gamlebyen
> heter. I et koselig vandrehjem ble vi moett av en bosnier
> som hadde bodd rundt i forskjellig asylmottak i Norge (!) i
> de 5 aarene krigen varte. Han snakket godt norsk og ga oss
> et fint rom mitt i byen!
> Kvelden videre gikk med til seightseeing i gamlebyen. En
> helt fantastisk by! Helt ulik alt annet vi har sett. Smaa
> trehus stod hulter i bulter og smaa trange gater. Kirker og
> moskeer i skjoenn forening (moro aa hoere
> boenneinnkallelser og kirkeklokker om hverandre).
> Til tross for at det kryr av SFOR-soldater og politimenn
> virker det som en livlig by. Folk er ute hele tiden, og om
> kveldene er det et veldig liv i byen.
> Vi spiste ogsaa Bosnias beste pizza, kaaret av Let's go. Og
> den var utrolig god:D I tillegg fikk vi med oss diverse
> butikker. Anders kjoepte 50 musikkalbum for 150 kr. Moro.
>
> I dag skulle vi egentlig til historisk museum og et
> minesentrum. Vi gikk og gikk med kart for aa finne de. Men
> vi fant det ikke! Med to habile o-loepere skulle det jo
> vaere mulig aa finne det. Men nei! Saa naa sitter vi i
> stedet paa en internettcafe og slapper av i varmen. Vi
> rekker en liten bytur til i dag foer vi tar nattoget til
> Budapest i kveld. Loerdag starter Ungarsk 5-dagers like
> utenfor Budapest. Vi gleder oss!!
Message              RE: Europatur: del 6 (SARAJEVO)
Geir 24.07.2004 12:13
 
Veldig bra karer! Stå på. Gøy å lese om turen deres, spesielt om Bosnia og Kroatia. Var selv for tre fire år siden i Dubrovnik og Zagreb, Mostar og Sarajevo. Dubrovnik er helt nydelig, og om Sarajevo og Mostar kan jeg si at det var kontrastfylt. Dere har vel sett broen i Mostar nå gjenoppbygd, vi har fått det på nyhetene her hjemme. Spesielt var det å se OL-anleggene i Sarajevo.
Forresten, Kenneth er solgt!!!!
Geir
Message              RE: Europatur: del 6 (SARAJEVO)
jens sagberg 23.07.2004 11:34
 
Takk gutter, artig lesestoff i avbrekkene på jobben.. Tar dere med en mine hjem til meg?
Message                RE: Europatur: del 6 (SARAJEVO)
MortenNP 24.07.2004 20:26
 
Sorry torbjoern, men du var nok litt for sein. Vi er allerede i Budapest, og der er det forhaapentligvis faa miner (vi loeper jo i skogen).
Hadde du tenkt aa minelegge Torsveg??? Ja, da blir det ihvertfall ikke saa mange besoekende!
Message                  RE: Europatur: del 6 (SARAJEVO)
Anonymous 26.07.2004 14:47
 
tenkte bare henge den fra taket som en liten souvenir... Siden dere tydeligvis har lite utfordringer og konkurranse i skogen der nede, kan dere jo sjekke om dere klarer skrive innleggene uten bruk av ae, oe og aa...
Message                    RE: Europatur: del 6 (SARAJEVO)
Morten 26.07.2004 19:03
 
> tenkte bare henge den fra taket som en liten souvenir...
> Siden dere tydeligvis har lite utfordringer og konkurranse
> i skogen der nede, kan dere jo sjekke om dere klarer skrive
> innleggene uten bruk av ae, oe og aa...
>

Utfordringer er det nok av torbjOErn. Vi skal se om vi fAAr i tak i noen eksplosiver du kan dekorere taket ditt med. Men vi lover ingen ting!
Message                Europatur: del 7 (BudaPest)
anders tiltnes 24.07.2004 20:22
 
Etter 13 timer natt-tog annkom vi Budapest fredag morgen. Programmet var aa finne overnattings-stedet som allerede var booket. Loerdag til onsdag loeper vi o-loep, saa vi tar det med roo med sightseeingen. Vi bor paa et shabby hostel, med ingen herredusj (2 damedusjer). 2 senger er det allikevel.

I dag har vi loept 1. etp. av Hungarian Kup. Det endte med suveren seier til Anders, 9 minutter foran nummer 2, Morten Nilstad Pettersen. Han var igjen 6 sek foran beste ungarer, saa det blir spennende aa se i sammendraget hvem som vinner... I morgen er det klassisk, man: sprint, tir: klassisk og ons: jaktstart (klassisk). Det er spennede terreng, mest fordi det er nytt!! Lange bakker, fint underlag og noe bush(torner). Bra kart saa vidt vi kunne forstaa og ellers fint arrangement. Det er kanskje vaerdt aa merke seg at det i dag var Budapest Championships middle distance (som tyrving dro av med dobbeltseier i) og i morgen er det Budapest Championships Classical distance!!

Vi har faatt melding hjemmefra om at det er lutt varierende vaer!!?? Her kan vi melde om 35 grader og straalende sol. Vi har det faktsik litt vondt (naar vi loeper!!). Vi drikker mye, baade vann og oel er billig, og maten er god i ungarn. Naar vi er inne paa mat maa vi opgsaa skryte litt av sarajevo!! Der var det fantastisk god mat.

Det er alt vi rekker for denne gang... skal ut en tur paa buda castle, foer vi hopper til koeys.... vi starter kl 0905 i morgen!!
Message                  Europatur: del 8 (BudaPest)
MortenNP 26.07.2004 19:35
 
Her kommer del 8 av den store europa-touren, til noens forergelse med aa, oe og ae og diverse andre tegn.

Dag 2 av Hungarian Cup ble en god oppfoelger av dag 1. Vi har vel egentlig faatt bevist at den ungarske junioreliten ikke akkurat kan merkes med "Godt Norsk". Klassisk stod paa menyen, ufattelige 7,3 km! Terrenget var som dag 1: kontinentalt terreng med dype ravinedaler og fin bunn. Dessverre hadde nok loeypeleggeren litt daarlig tid med aa lage loypene, saa det ble noen transportstrekk paa sti/vei i et ellers utfordrende terreng. 2 uker med seightseeing og kun 4 oekter har gjort kroppen til Anders om til en ren loepsmaskin. Denne dagen knuste han all (!) motstand og vant klassen overlegent med 6 minutter over undertegnede. Tamás (en rask ungarer) kapret 3. plassen. Igjen kunne vi altsaa staa paa pallen men taarevaate oeyne og motta fortjente gull- og soelv-medaljer for aa vinne KM i Budapest. Herlig! Vi traff og Gyorgy Horvati, som ogsaa er der og loeper. Han har vunnet H60 to dager paa rad!
Det tar paa aa prestere saa bra, saa resten av kvelden gikk med til aa lege saare legger, sove, spise en veldig tvilsom pizza paa "Happy Club" samt aa sove litt mer.

I dag vaaknet vi opp til en herlig Budapestisk sommerskur. Deilig aa faa renset luften etter mange dager (uker) i varmen. Det som ikke var saa goey var at skuren varte i 1 time, 2 timer og voooosj- resten av dagen. I dag stod sprint paa programmet. 5,7 km (sa noen sprint?) og lite stigning. Det var et veldig raskt terreng. Ganske flatt og nydelig bunn. SuperAnders var ogsaa i dag i superform. Han startet 4 minutter bak undertegnede og tok igjen meg mot slutten enda jeg hadde loept veldig bra. Ingen av oss gjorde saerlige feil- med kmtider paa rundt 5,5-6 kunne vi lettet konstatere at det gikk som det maatte gaa ogsaa i dag. 1. plass paa Anders og 2. plass paa meg. Stakkars Tamás kom igjen paa 3. plass. Han er 6 min bak Nilstad i sammendraget og 25 (!!) min bak Anders. Anders kan nesten loepe baklengs paa ett ben og likevel ta sammenlagtseieren. Han observeres stadig snusende rundt premiebordet:D

Etter dagens loep tok vi en rask dusj foer vi dro til byen. Himmelen klarnet nesten opp og vi befant oss fort paa Castle Hill, et slottsomraade over Budapest med utsikt over hele byen. Midt i smoeroeyet: vakre og rolige Donau. Med "An der schönen Donau" paa hjernen, en gulasj-suppe paa bordet og en kopp kaffe i handa, noet vi tilvaerelsen paa byens tak. Vi rakk ogsaa en kort seightseeing i byen, men byen er ENORM! Byen har ikke noe spesielt sentrum som andre byer, bare mange kvadratkilometer med asfalt, byhus og det som hoerer med. Skal du til Budpest: Ta med bil, bruk undergrunnen eller dra til en mindre by!

I morgen venter en ny klassiskdistanse foer avslutningen paa onsdag. Foelg med!!
Message                    Europatur: del 9 (Budapest-Ljubljana)
Morten 29.07.2004 21:34
 
Naa kommer innlegg 9 av den store europaturen. Dette blir kanskje nest siste innlegg (?) ettersom vi straks drar inn i den slovenske fjellheimen milevis fra naermeste datamaskin for aa delta paa OrienteeringOnlinecup.com

Dag 4 ble ei heller noen nedtur for de norske gutta. Likevel ble det en ganske tung dag. Loeypene gikk i et skikkelig ravineterreng hvor vi loep mye opp og ned hele tiden. Med middels mage, regn i lufta og foettene fulle av gnagsaar ble det lange kilometere. Likevel; vi tok 1. og 2. plass! Selv uten maksloep av noen av oss klarte Anders aa oeke forspranget til oss andre. Foer jaktstarten hadde Anders 30 min til undertegnede og 50 min til nr 3. Ikke rart Anders laa vaaken og gruet seg den natta.

Jaktstarten gikk i et av Ungarns og Budapests groenneste terreng. Karttegnerens yndlingsfarge er nok groenn. Kartet var fullt av groennfarge, kvoter og stier! Saa denne dagen ble det veldig mye rundtloeping. O-teknisk var det ikke veldig store utfordringer, men vi klarte aa rote oss borti no kratt likevel. Uansett - Anders vant Ungarsk 5-dagers totalt med 40 min til Morten Nilstad og 1.20 til 3. mann. Gutten er i form! Gyorgy Horvati vant og sin klasse overlegent! Moro at alle Tyrvingloperne hevdet seg!
Total premiefangst Anders: 4 gullmedaljer, 4 gule t-skjorter, ett blaatt haandkle, 1 groenn t-skjorte, 1 blaa t-skjorte og 1 pokal.
Morten: 4 soelvmedaljer, 1 veikart over Ungarn, 1 groenn t-skjorte og 1 blaa t-skjorte.
Mao var de rause med premier!

Noen av kveldene i Budapest brukte vi til seightseeing. Siste kveld var vi blant annet i det stoerste badet i Budapest. Deilig aa sitte i et basseng utendoers med 37 grader naar det regner og er kjoelig i lufta!
Torsdag tok vi et flott tog til Slovenia og Ljubljana. Slovenia er et land vi trives veldig i, saa her er det bare lykke. Byen er foroevrig kjempefin. Mange flotte bygg og koselige cafeer langs en fantastisk elv. Ingenting negativt kan sies om Ljubljana!

I morgen skal vi i Europas stoerste grottesystem utenfor Ljubljana foer vi setter nesa mot loepene. Lordag, Sondag og mandag er det loep foer vi forhaapentligvis er paa seightseeing i London mandag kveld.
Message                      Europatur: del 10 (orienteeringonline.cup - London - Hjem)
AndersT. 05.08.2004 22:05
 
Etter en rolig torsdagskveld i Ljubljana og hvile etter 5 harde, men suksessrike løp i Ungarn/Budapest, dro vi fredag ut på tur. Vi pakket ryggsekken med brød og frukt, satt 100min på toget, gikk 45 minutter gjennom en jungel-lignende skog før det åpenbarte seg: Europas største grottesystem, nydlig. Det ble en times venting før vi ble guidet gjennom de naturlig, undergjordiske, hulene av en italiensk skjønnhet. Hulene varierte fra trange ganger med dryppestener til enorme hulrom, 100m under bakken. Hvis noen har sett filmen RingenesHerre og husker scenen inne i "Mines of Moria", der Gandalf blir dratt ned i avgrunden av et monster: sånn så det ut. Breathtaking - Slovenia imponerte igjen!!

Etterpå dro vi tilbake til Ljubljana, låste ut pakksekkene våre, rakk akkurat siste toget nordover mot fjellene og fikk pustet ut på toget etter en dag med mye gåing og lite næring. Toget gikk gjennom vakker natur, og vi brukte muligheten til å reflektere over turen vi hadde tilbakelagt så langt. Vi roste hverandre som reisefølge, kastet litt dritt om ungarn og roste kroatia og slovenia desto mer.

Toget stoppet i en liten by ved kanten av fjellheimen. Fam.Strandhagen fra Ansker skulle også delta på orienteeringonline.cup og de hentet oss og vi kjørte sammen til stevnesenteret. Her skulle vi møte Urban som skulle vise oss hvor vi skulle bo, men urban hadde mistet sin turban og kom ikke for å møte oss. Det viste seg allikevel at overnattingen vår lå 30 km unna stevnesenteret og vi, uten bil, kunne ikke gå 30km hver morgen. Vi ble forbanna. Vi var lovet overnatting i gangavstand, så etter litt krangling fikk vi tilbake de 60 euroene vi betalte i forskudd og fikk bo i gymsalen. Det ble haiking med slovenere, østerikere, askerløpere og tsjekkere til løpene, men vi sparte 100Euro=800NOK på å sove i gymsal.

OrienteeringOnline.Cup/04:
3 dagers løp nord i Slovenia i ekstremt vansklig terreng gledet vi oss til.
Med finfin konkurranse fra det tsjekkiske landslaget og andre europeere måtte det her kjempes om æren. Litt overivrig løping av Anders gjorde at det ble litt for mye bomming, og det ble det på Morten også. Etter 2 dager lå alikevel jeg på 2.plass og Morten på 6. plass sammenlagt. Avslutningen gikk ikke så bra. Anders åpnet showet med å løpe rett forbi 1.post uten å stemple og Morten var litt dårlig i kroppen etter 3 harde netter på hardt underlag i gymsalen. Han stod over. Anders kom først i mål og vant en moralsk seier, før Torgeir Strandhagen, som en reddende engel, kjørte oss til flyplassen. Flyet lettet fra Aerodrom Ljubljana 2.aug 16.15.

Det landet i London (Stansted) 2 timer senere. Vi låste baggasjen inn i en boks og tok toget inn til London med ett mål for øyet. Vi hadde greid Wien på 1 dag, nå skulle vi ta London på 4 timer før vi skulle tilbake til Stansted å sove natten der. Det viste seg at det ble litt vanskelig, men vi fikk sett castle hill, london bridge, themsen, tower of london, big ben og selve byen!! En nydlig engelsk middag der Morten inntok en kjøttklump, mens jeg spiste et stykke fisk badet i spinasj avrundet kvelden. Et herlig siste måltid på en tur som overgikk alle forventninger!!! (den fortjener egentlig flere enn 3 utropstegn, så fornøyde er vi faktisk).

Den siste natten ble tilbragt utenfor et vekslingskontor på Stansted der Morten sov på jakka til Anders og Anders sov på den tykke og gode reiseboka vi har brukt. Selvfølgelig hadde de brannøvelser hele natta den natta på Stansted. Så søvn, det ble det lite av.

Flyet landet på Torp tirsdag morgen kl 0930 og vi kunne beudre et norsk landskap som aldri har vært penere, Drammen har aldri vært vakrere og Høvik busstasjon med en mor, som ventet i en Peugeot med norske skilter, har aldri vært mer etterlengtet. Sekkene ble lagt i baggasjerommet og skal nå få hvile en lang stund. En slik tur med mye reising og lite tid på hvert sted er utrolig innholdrikt og tettpakkt med inntrykk og opplevelser, men det tar på.

Er du ikke enig Morten?
Message                        RE: Europatur: del 10 (orienteeringonline.cup - London - Hje
Morten 05.08.2004 22:17
 
Ja, Anders! Det var en fantastisk tur!

Vi får legge til;
Heldigvis var den ikke mer slitsom enn at vi kunne fortsette turen et lite stykke til. Ingen ting var som å avslutte på en nydelig campingplass et stykke mellom verdens ende, ingenmannsland og sverige. Se kontrastene mellom Sarajevo, London, Morokulien og Magnor. Verden er vel sammensatt og god.

Men nå er vi slitne og kan endelig slappe av etter 3 herlige uker. Mandag starter Anders sine studier på Ås og onsdag er jeg forhåpentligvis på plass i Trondheim!
Message                    RE: Europatur: del 8 (BudaPest)
ArTi 26.07.2004 23:28
 
Denne Tyrvingdominansen maa vaere et resultat av ungarsk gjestfrihet. Dere faar sjekke km-tidene til Csaba Gösswein, beste magyar paa JWOC (loeper i 21A).
Men pass naa paa saa ikke alle premiene gir problemer med overvekt paa flyet hjem.
Message                      RE: Suvenir til Sagkrakken
Bole 28.07.2004 09:49
 
En flaske Unikum kan kanskje gjøre nytten. Den har i hvertfall riktig utseende - selv om den vel ligner mer på bombene til B-gjengen enn en Serbisk landmine...
Message                        RE: Suvenir til Sagkrakken
Anonymous 28.07.2004 15:46
 
Like fullt en mine. Snuste såvidt på Unikumen til Konst på vei hjem fra Jukola, og tror nok den kan lemleste like mange sjeler som en kosovo-albansk pansermine...

!