Orientering | Friidrett | Hovedstyret | Barneidrett

Diskusjon

Kategorier Orientering Sportslig E-klasse og Norgescupløp

E-klasse og Norgescupløp


Emne: Forfatter:
Tidspunkt:
   
Message  E-klasse og Norgescupløp
Geir 25.06.2003 11:03
 
28 av de 80 på startlista i H21E-klassen på klassisk i O-festivalen er ikke inne på norgescuplista, i tillegg er det 9 stk som er etter bl.a. meg (nr. 53) i NC som får starte i E-klassen.

Det som er mest synd er eksempelvis de to under: Har deltatt i to av tre NC, bl.a. Lang NM, allikevel får de ikke starte i E-klassen.
41 Marius Wikström Ås-NLH orientering 19 8 = 27
49 Hans Christian Skogholt Wing OK 10 12 = 22

Dette er jo absolutt ikke rettferdig! Jeg tar ikke dette så ille opp nå, men hadde jeg vært enten Marius W. eller Hans Chr. S. hadde jeg blitt litt forbanna. Dersom en løper helt greie/ gode løp og tar jevnt med NC-poeng, bør en få lov til å delta i E-klassen.

Hvor er logikken i dette? Hvem er det som setter opp disse listene? Tar de utgangspunkt i NC-lista i det hele tatt? Vet at de velger en del yngre løpere (dvs. 1.års sr. og gode som jr.) og det er positivt. Det er helt greit, og de unge lovende trenger matching! Er også med på at noe skjønn må tillegges!


Message    RE: E-klasse og Norgescupløp
18.07.2003 10:50
 
JAAA anders. Hvis vi får inn 80 mann på den kvoten, så er vi sikre på å vinne!!!!
Message    RE: E-klasse og Norgescupløp
Audun Weltzien 25.06.2003 17:38
 
At Wickstrøm og Skogholt ikke får løpe i elite er synd og feil. Løpere som Jon Pedersen, Martin Johannessen, Martin Skrove og Anders skjeset kunne også løpt i eliteklassen. Alle de middellmådige utlendingene fra Sverige, Hviterussland og Storbritannia kunne heller løpt i AL, de tilfører ikke eliteklassen noe som helst, og hadde fått hard nok konkurranse i AL. Men at Geir og Inge er satt opp i AL er helt greit synes jeg, heldigvis er våre u23 løpere satt opp i eliteklassen...

Min mening er at de antatt beste skal få løpe i eliteklassen, dvs NOF bør ta ut de 20-30 beste løperne på skjønn. Så bør de se på de som har gjort det best i NC, slik at de får sjansen til å sanke flere poeng. Yngre løpere bør prioriteres, i første rekke u23 løpere, men også de opp til 25-26 år. Det er de unge som må matches og utvikles, ikke løpere mellom 30 og 45 som bare blir dårligere med årene. Disse får heller satse på stafetter der de med sin rutine kan gjøre en god jobb. Om Anton Bjartnes, Gjermund Hansen, Slokvik, Tvedt eller Tveite hadde blitt plassert i E2 eller A-Lang, ville ikke jeg sett på det som noen skandale. Utenlandske løpere kan også prioriteres dersom de er verdenstopper og hever nivået i konkurransen.
Audun
Message    RE: E-klasse og Norgescupløp
Christian Holmboe 25.06.2003 11:24
 
I fjor spurte jeg om Anders Gj¨qrderud som ny landslagstrener skulle måtte sette seg inn i ferdighetene til 100-150 norske H21-løpere for å kunne gjøre slike uttak. Jeg fikk da til svar at dette er en oppgave som går på rundgang mellom de ulike trenerne i NOF.
Etter mye mas om kriterier etc for slike uttak (bl.a. i fjor), ble det i år satt opp retningslinjer for uttak. I følge NOFs sider er kriteriene for o-festivalen i år:
NC 2003, NC 2002, WRE pr 1.juni 2003, skjønn

Jeg er helt enig med Geir i at det ikke ser ut som om disse kriteriene er fulgt. Jeg synes klubben bør levere en skriftlig klage på dette med anmodning om å gi Geir plass - og gjerne vise til andre løpere som er forbigått på tilsvarende måte for å vise inkonsistensen i uttaket generelt.
I og med at formannen er noget innhabil i denne saken, bør kanskje søknaden undertegnes av nestleder og/eller sportssjef, men du kan kanskje grave frem tallenes tale selv, Geir....

Christian
Message      RE: E-klasse og Norgescupløp
MortenC 25.06.2003 17:05
 
Jeg har sett på startlisten for H21E, og det kan vel ikke akkurat betegnes som noen skandale av NOF. Det er få løpere i E-klassen som ikke har gode resultater fra tidligere eller er første års juniorer. Og tradisjonelt har første års seniorer fått sjansen, men ryker ut hvis de ikke viser resultater det første året. Det synes jeg er fair når det kun er snakk om en håndfull løpere...

Det har tidligere blitt kritisert at det stiller mange utenlandske løpere innenfor kvoten på 80, og det skjer igjen. 10 løpere som ikke er norske og ikke løper for norsk klubb, tre som løper for utenlandsk klubb men er norske og en hel haug som ikke er norske men som løper for norske klubber. Dette kan etter min mening kritiseres, men det er ikke dette dere først og fremst diskuterer.

For å være helt ærlig så er jeg sterkt i tvil om jeg ville tatt ut Geir om jeg hadde sittet i NOF. Hva skulle han bli tatt ut på grunnlag av? Norgescup poeng i et løp, og det i tillegg i lang NM som er et så spesielt løp? Geir kan skylde seg selv som ikke stillte i de to andre NC løpene i vår. Hadde han plukket like mye poeng der hadde han utvilsomt vært med. Men han grep ikke den sjansen, og da kan lang NM neppe veie så tungt at Geir skal være i E-klassen i O-festivalen med en 53.plass i NC.

Geir ligger ikke høyt på Verdensrankingen (ikke inne blant de 1000 øverste), han fikk en middels plassering i Norgescupen i fjor, han ligger som nr.53 i år med lang NM som eneste tellende resultat og han er ikke ung og lovende (og vil derfor ikke bli skjønnet inn). Det er godt mulig at ikke uttakskriteriene er fulgt til punkt og prikke, men jeg kan ikke se at det gjør at Geir bør få starte i E-klassen på søndag?

Message        RE: E-klasse og Norgescupløp
Anders Tiltnes 26.06.2003 22:45
 
, men Geir løper sinnsykt gode stafetter! Det er det vi trenger. Synes vi heller skal vise dem på lørdag at Tyrvingløpere er skikkelig gode (kanskje vi får inn noen på den såkalte "bækkelaget-kvoten" de neste årene?).

!