Orientering | Friidrett | Hovedstyret | Barneidrett

O-Sesongen 2007


Sesongoversikter finner du i vedlagte (word)filer:

  • en grov sesongplan 2007
  • den meget detaljerte Sesongoversikten for O-Ung + O-Junior (m. aktive linker pr. 20/7).
  • oversikten over O-tekniske klubbtreninger på torsdager etter påske. PS 20/7: Ikke gyldig for høsten pga. terrengsperringen i Fossum/Bærumsmarka. Det blir fortsatt trening på torsdager, men andre steder...


Forøvrig finner du link til alle Tyrving-aktiviteter og aktuelle arrangement i nettkalenderen vår i høyre marg. Vil du ut i verden: sjekk World-of-O calendar.

Grunntreningsperioden:
fellestreningene våre hver tirsdag ( intervaller) og annenhver/ tredjehver onsdag ( gate-O-løp) vil vi sikre at løperne får kjørt gode høyintensitetsøkter. Mens hver og en kan plusse på med ønsket mengde langkjøringsøkter i roligere tempo.

Fra Tyrvings side blir det både lagt opp til - og oppfordret til - at alle trener mye på ski, selv om snøen foreløpig har uteblitt. Langrenn er bra grunntrening, og bidrar til variasjon i en periode som bør bestå av mye trening.

Dette gjenspeiler seg i sesongplanen, ved at det tradisjonen tro legges opp til en skisamling på Nordseter i midten av januar, og ved at det ikke legges opp til noe særlig orientering før påske. Tren heller mye på ski i denne perioden, når snøen kommer!

I første halvdel av mars er det imidlertid en barmarkssamling i Spania, som er åpen for alle. Dette blir en o-teknisk samling for de som føler de har behov for å trene o-teknikk før påske. Fysisk sett er det minst like bra å trene hjemme og gå mye på ski.

Sannsynligvis arrangeres det også turer til NordJysk 2-dagers og/eller SpringCup i slutten av mars, for de som vil ha en tidlig overgang til barmark.

Vårsesongen:
O-sesongen starter med påskesamling i Tsjekkia, som er relevant for senior-VM i 2008. For ungdommer/familier som synes Tsjekkia blir litt langt å reise i påsken, tar Arne UCoach med seg en gjeng på samling og 3-dagers Påskeløb i Danmark. Uansett opplegg, så byr påsken på de første o-tekniske treningene for mange. Og så drar vårsesongen i gang for fullt....

For seniorene og juniorene er det viktige løp allerede helgen etter påske. Da arrangeres Norwegian Spring i Halden/Sarpsborg, med innlagt uttakningsløp til Nordisk mesterskap (NOM). Dette blir også uttaksløp til TIOmila.

Oppkjøringen til TIOmila fortsetter med Tyrinatta onsdag 18.april, og TIO-relevant samling i Sverige helgen etter. Med stor oppslutning om disse aktivitetene burde Tyrving stille godt forberedt for TIOmila, som finner sted i Eskilstuna siste helgen i april.

Vårsesongen fortsetter med diverse rankingløp for O-Ung, Holmenkollstafetten og ikke minst 15stafetten. Forhåpentligvis har vi også seniorer og juniorer på landslagene til NOM på Bornholm 2-6.mai. Og så skal Tyrving arrangerer NM Sprint i Veritasskogen og Sandvika sentrum lørdag 19.mai. Søndag 20.mai er det CraftCup både for seniorer og juniorer i Lommedalen, også dette med Tyrving som arrangør. Så i pinsehelgen er det NM ultralang i Trondheim, og tradisjonelle pinseløp både på Hedmarken og ved Kongsberg. Og ungdommene vil i løpet av våren prøve å kvalifisere seg til kretslaget som skal til Unionsmatchen i Halden første helg i juni.

Sommeren:
Helgen 8.-10.juni arrangerer Tyrving vårens store klubbsamling, i år ved Tunhovd i Buskerud. Med over femti deltakere de to siste årene, og vi regner med kjempeoppslutning også i år. Samme helg og samme sted arrangeres uttakningsløpene til Junior-VM.

Helgen etter, 16-17.juni, arrangeres verdens største o-stafett, Jukola i Virkia, Finland. Virkia ligger drøyt fire timer nord for Helsinki og Åbo. I 2006 stilte Tyrving med tre herrelag og fire damelag (to lag med veterandamer). Veteranherrene har snakket om gubbelag i Jukola i flere år, så i 2007 er det på tide at de gjør noe med det. Herre- og damelagene håper i hvert fall på støtte fra fremmøtte veteraner, og kanskje blir det ny rekorddeltakelse fra Tyrving kommende sesong.

Juni avsluttes med Norsk O-Festival og WorldCup på Hovden i Setesdal. Det er allerede reservert senger, så det er bare å sette av St.Hans-helgen. Tyrving har vært største klubb i O-festivalen de siste årene, og det må være målet også når festivalen flyttes tre timer sørvestover.

Sommerferien er tid for sommer-O-løp, og forhåpentligvis har Tyrving også med løpere til junior-VM i Australia, til WorldCup under O-ringen 5-dagars i Sverige, og til senior-VM i Kiev, Ukraina medio august - VM-testløpene finner sted på Ringerike 13.juli og i Larvik 14.juni.

Første helg i august arrangeres 14-16 åringenes sesongmål, Hovedløpet og O-landsleiren, i år i Asker & Bærum. Mens juniorene reiser på CraftCup og NOF-samling i Rogaland helgen etter.

Høstsesongen:
Høstens høydepunkt vil for mange være NM-uka på Hedmarken 13-16.september. Mesterskapsesongen avsluttes så med NM natt og NM junior-stafett i Lierbygda 21-22.september. Årets CraftCup avsluttes med finaler samme sted 23.september.

Helgen 5.-7.oktober går høstens store klubbtur i Stockholm, med deltakelse i 25manna-stafetten. Med et redusert lag ble vi disket både i 2005 og 2006. I 2007 er det på tide å ta steget videre fra 24.plassen i 2004. Også de beste juniorene kan delta, ettersom JEC er flyttet til helgen etter, og bare et fåtal seniorer kommer til å få løpe WorldCup avslutningen i Sveits. Tyrving bør derfor kunne stille med et tilnærmet toppet lag, som kan kjempe om en plass blant de ti beste.

O-sesongen 2007 avrundes med Blodslitet 20.oktober, Smålandskavlen 27-28.oktober og Jættemilen 11.november. Og så går vi i gang med grunntreningen igjen....

Mer info om samlinger og turer kommer etterhvert som o-sesongen nærmer seg.

(06.03.2007)

   

Vedlagte filer

Sesongplan 2007
O-tekniske torsdagstreninger
Sesongoversikten for O-Ung + O-Junior

Kommentarliste

Det finnes ingen kommentarer

!