Orientering | Friidrett | Hovedstyret | Barneidrett

Treninger

"over Grønland" i september
Først i september var det igjen tid for en test av løpskapasiteten, i vår faste oppmerkete testløype (3,8 km) i terrenget rundt Grønland, Vestmarka. 13 løpere søndag 9/9 og nye 10 på tirsdag 11/9, med rekordføre og topp tempo; nye perser på de fleste! Og nye, smått imponerende løyperekorder av juniorene Espen HW (18) 18:16 (-0:33) og Ingrid B (17) 23:20 (-1:18). Også BjørnE (19) og Morten S (16) godt under 20 blank. Og sterke tider av 13-åringene Petter R 22:10, Lars S 23:59 og Else L 25:41.
Med EKT tar vi tiden totalt, og også på 10 delstrekk i ulike terrengtyper. Så du kan måle deg mot dine tidligere tider (og kanskje mot andre "konkurrenter"). For å se hvor du er sterk, og hva du bør trene mer på. Klikk linkene til regneark med Strekktidene for September'07. (10.09.2007)


Etter påske kjører Ungdomsgruppa fast med 2 treningskvelder pr. uke:

Tirsdager kl.18 - med vekt på fysisk trening med høy intensitet. Fra påske til midt i mai vil denne treningen legges inn i sprint-løpene i Oslo City Cup, seinere i mai og juni kjører vi egne o-ung-økter med (bakke)intervaller og noe o-teknisk trening.

Torsdager kl.18 - med fokus på trening av grunnleggende o-teknikk. Disse O-tekniske klubbtreningene arrangeres vekselvis av Tyrving og Fossum, og har tilbud fra C- til A-nivå (på Rekruttgruppas mandagstreninger er det tilbud fra N- til C-nivå).

Tid & sted: sjekk Tyrvings nettkalender. U-Coach'en ønsker at alle møter presis, slik at vi får gitt de instruksjoner som skal til for at dere får maks utbytte av treningsøktene. Og - vi vil selvsagt gjerne ha selskap av juniorer, seniorer, gubber, fossilfruer og VIP'er :-) (01.04.2007)
Mer om tirsdagenes Oslo City Cup

Gateguttene og Gatepikenes Grand Prix - det siste løpet i vinterens gate-O-serie gikk onsdag 28/3 fra Gjettum skole. Med fellesstart, kniving og gafling, og de fleste postene "off-road" på barmark i Dæliskauen og Solbergbakken. Resultatene finner du nedenfor.

Resultater og rankingpoeng for hele serien finner du i vedlagte xls.regneark: Resultater / Strekktider og Rankingstatus. 4 av 7 løp teller i kåringen av vinterens "Gatepiker" og "Gategutter", som ble:
 • Herrer (17+): J.Mathias Nipen
 • Unge Damer (15+): Ingrid Berge
 • Unge Herrer (15-16): Morten Saue
 • O-Ung kort (10+): Gustav Fiskum
 • Fruer (40+): Sidsel Nørstebø
 • Gubber (45+): Egil Eide
(26.03.2007)
Terminliste | Resultater & Kart

Mars - og vi er i mål med den fysiske grunntreningen fram mot 2007-sesongen.

I hele grunntreningsperioden har det vært felles intervall-trening hver tirsdag kl.18, fra Klubbhuset. I perioden januar-mars plusser vi på med styrkesirkel inne etter intervallene, ispedd litt o-teknisk tørrtrening. Disse tirsdagsøktene passer for (og tilpasses til) alle motiverte løpere fra 10 til 60+. Vi legger også inn noen testløp (1000m) for å måle framgangen.

I perioden desember-mars har vi også hatt 7 onsdager med Gate-O-løp. Der du kan løpe 3 km el. 6 km, med EKT, og konkurrere om tittelen "Gategutt" / "Gatepike" 2007.

STATUS for årets oppmøte-logg: Totalt 583 høy-puls-økter; " ALL TIME HIGH". (06.03.2007)
Flittigste intervallister pr. 28/3

HL07: Motlyng og skråli
Tyrving kan glede seg over en treningsvillig O-Ung gjeng :-) Nedenfor kan du lese mer om opplegget deres for høstsesongen fra august til november, som vi har delt i 3 - en normal, en mørk og en klassisk bolk - med litt ulike målsetniger.

Detaljene finner du i vedlagte høstens O-Ung kalender (oppdatert 20/9), som også har linker til de terminfestete løpene. Rekruttgruppas treninger m.v. er markert med fiolett. Notér deg spesielt de 2 test-løpene våre - hhv. lørdag 9/9 der vi løper samme løype 2 ganger (á la Elverum, men nå i Vestmarka), og søndag 17+19/9 i den faste terrengtestløypa på Grønland. (17.08.2006)
Mer om høstens o-aktiviteter

Sperret for trening
Når marka nå blir snøbar kan det være greit å være klar over en del (nabo)terreng som er sperret for alle som vil løpe følgende konkurranser i 2007:

 • Tyrving's eget NM SprintO, lørdag 19.mai i Veritasskogen og Sandvika (shopping er dog tillatt ;-). Og søndag 20.mai blir det antakelig CraftCup senior + junior på "Jordbærhaugkollen" nord for By / vest for Tobonn i Lommedalen, og dette terrenget er derfor sperret for aktuelle løpere.
 • Hovedløpet for de som blir 14-16 år i 2007, søndag 5/8 i østre del av Kjekstadmarka; arrangører er Asker SK og Fossum IF.
 • NM Natt-O fredag 21/9, i Bømarka m.v. nordøstover fra Tranby i Lier / vest for veien Solli-Myggheim. Samt NM Jnr.Stafett og CraftCup-finale (snr + jnr) ved Eiksetra/Garsjø på vestsiden av Lierdalen samme helg.
(15.05.2006)


Trening sesongen 2006
 • Mandager kl.18: Rekrutt-trening på nivå N og C, på Tanum skole.
 • Tirsdager: Varierende sted & opplegg, på nivå A/B og C. Fram tom. 9.mai bruker vi OCC sprintløp som fartstrening. Senere bruker vi AB-karusellen som trening, eller lager et eget klubbopplegg. O-kretsens kjører også åpne jnr.treninger (forhåndspåmelding via MortenC)
 • Torsdager kl.18: O-teknisk klubbtrening på nivå A/B og C, i samarbeid med Fossum O. Et yrende liv på de første treningene, rundt 70 deltakere - og mest unge :-)


Linkene ovenfor (blå, understreket) og den månedsvise O-Kalenderen 2006 gir deg oversikt over alle treninger, samlinger og løp (skriv ut og heng opp på kjøleskapet, på do e.l. ;-) Og sjekk siste nytt om tid & sted ved å klikke på dagens aktivitet i nett-kalenderen i høyremargen. (27.03.2006)


Nok asfalt for i år! Nå i månedsskiftet mars-april skulle vi gjerne vært i gang med terrengløping og o-teknisk trening. Men - noe barmark her på berget blir det nok ikke før etter påske ;-(

Men vi fortsetter ufortrødent med fysisk trening ispedd litt løpsteknisk og o-teknisk (tørr)trening. Fra neste uke 2 økter ukentlig.... (22.03.2006)
Mer om Ti+To treningene

På tirsdags-treningene fra nyttår til ca. påske vil vi - i tillegg til intervalldragene - også trene litt styrke og løpsteknikk; noen løpsteknikk-øvelser ute etter oppvarming/ før intervalldragene, og 20-30 min 'bodybuilding' inne etterpå i form av sirkeltrening.

Tirsdagstreningene fra klubbhuset kl.19-21 tilpasser vi til alle fra 11 år og oppover (også foreldre og sjåfører ;-). (22.12.2005)
Mer her, bl.a. link til løpsteknikk-video

Intervalltreningen har hatt meget bra oppmøte denne vinteren, særlig på tirsdagene, og det er mange som møter regelmessig. Sånt blir det garantert framgang av! Ungdomsgruppa dominerer med ca 40% av antall starter, men det har vært en fin blanding av o-ung og o-alle på tirsdags-dragene! Totalt teller vi 439 starter i grunntreningsperioden november-mars, mot 156 forrige vinter.

I tabellene nedenfor er det lagt inn deltakerstatistikk og en benchmarking med ifjor (allerede før jul har vi flere starter enn totalt forrige vinter :-) (14.12.2005)
Deltakerstatistikk

Stafettrening vinteren 2005/06
For de som ikke satser langrenn eller vil ha litt avveksling i all skigåingen i vinter, finnes det flere tilbud om o-tekniske treninger i løpet av vinteren. Sportskomiteen oppfordrer løpere som satser mot stafetter til å delta på stafettrelevant trening, og løpere som satser mot nattetapper i TIOmila til å delta på nattreninger. Noen utvalgte tilbud vil være linket fra denne siden:
- Langtur med lykt (onsdagstreninger)
- Høyås Day & Night Cup
- Ås by Night & Fog Cup (26.11.2005)


kjører o-ung intervall-trening fra klubbhuset kl.19:00.... (31.10.2005)
Les mer om treninga her

Helt frem til påske kommer det til å bli onsdagstreninger, dvs langturer med lykt og o-sko/terrengsko med pigger. Så lenge det er mulig å løpe i terrenget vil det også bli o-teknisk innslag på onsdagstreningene.

Utgangspunktet for turene kommer til å variere, så husk å sjekke planen. De gangene det blir utgangspunkt fra en av seniorene blir det dusj, kake/vaffler (eller noe annet å bite i) og sosialt etterpå. Vi håper ihvertfall seniorene prioriterer onsdagstreningene gjennom vinteren, men alle er velkommen til å være med.

Vel møtt!!! (30.10.2005)
Øvrige onsdagsturer...

25manna er overstått og sesongen går mot slutten. Fortsatt er det en del løp igjen, bla Familiestafetten lørdag 15.oktober og Blodslitet lørdag 22.oktober. Og så bør alle få med seg terrengtesten søndag 16.oktober (Vestmarksetra kl.11).

Selv om sesongen ikke er helt over enda starter vi opp med vintertreninger allerede denne uken. Det vil si at det blir følgende fellestreninger i uke 41:
- tirsdag 11.oktober: bakkeintervaller, oppmøte på klubbhuset kl.19:00
- onsdag 12.oktober: langtur, oppmøte på Vestmarksetra kl.17:00
- torsdag 13.oktober: intervaller, oppmøte på klubbhuset kl.19:00 (10.10.2005)
Mer om høst/vinter-treningene...

18.august startet vi opp med o-tekniske klubbtreninger igjen etter sommeren. Som i våres er treningene på torsdager, med oppmøte kl.18:00 (presis!). Alle treningene er felles med Fossum. Treningen torsdag 1.september er i Sørkedalen på nytt (ØM)kart!

Vel møtt til o-tekniske treninger ! (31.08.2005)
Oversikt over dato og sted

Mandag 29.5 var det mini-Jukola på Hosle, med publikum. (07.06.2005)
Les mer

Tirsdag 1.februar arrangerer ÅS-NLH første løp i Ås by Night and Fog Cup, med forbehold om at det kan bli avlyst på grunn av for mye snø... noe det neppe blir nå. De fleste av disse løpene er nattløp, og sportskomiteen og UK oppfordrer alle TIOmila aktuelle løpere til å stille opp. (31.01.2005)
Les mer

Vi forsøker også denne vinteren å samle flest mulig til felles skiturer eller i det minste skiturer med felles startsted / tidspunkt. Dette vil skje hver søndag gjennom vinteren 2004/05 i regi av Arne Vidar Pedersen. Sportskomiteen oppfordrer alle til å møte opp for felles skiturer på søndager!

Slik det i dag ser ut er det bare Skiforeningen som holder som informasjonskilde mht preparering. Det er svært nyttig å sette seg litt inn i de forskjellige symbolene som her brukes om når og hvor løypene sist ble preparert.

Hver fredag kommer det til å bli sendt ut melding (mail til o-alle) om oppmøtested basert på det vi ser på skiforeningen.no og værmelding. Det ville selvfølgelig være bedre med lørdag, men vi observerer at svært mange kun har jobb-mail og da ikke vil få med seg dette. Noen sjanser får vi ta mht sted og prepping.

Det var altså søndager kl.9.45, ferdig smurt. Toget går kl.10.00. Hvor lenge/langt er opp til hver enkelt.

Vel møtt! (11.12.2004)
Les mer

Intervalltreningene fortsetter gjennom hele vinteren. Oppmøte på klubbhuset på Kadettangen i Sandvika kl.19.00 hver tirsdag frem til påske. Ca.30 min oppvarming og 30 min bakkeintervaller. Alle er velkommen på trening!tr (23.11.2004)
Treningssteder og benchmarking med ifjor

Torsdagstreninger fra klubbhuset vinteren 2004/05
Fra og med torsdag 28.oktober 2004 og frem til påsken 2005 er det torsdagstreningene for alle aldersgrupper 8 -80 år, og alle nivåer fra elite til koffert. Ca. 1t langtur med eller uten lykt, eller kortere eller lengre etter eget ønske. Vi løper gjerne i Veritas-skogen, på Kalvøya eller på villaveiene avhengig av værforhold og lyst.

Alle er velkommen til å være med, og vi deler oss i grupper som har avpasset fart og lengde, og som venter på sistemann i gruppa. Oppmøte på Tyrvinghuset på Kadettangen litt før kl.19.00, og vi løpet ut 19:07:07. Det er garderober, dusj og badstue på klubbhuset.

Ansvarlig for treningene er veterangruppa ved Kjell Røkke og Per Øhlckers, som vil være med på treningene og låse opp før 18:55, eller ved forfall sørge for at det er en ansvarlig tilstede.

Vel møtt !!! (10.11.2004)<< Forrige  1  | < 2 >  3  Neste >>

!