Orientering | Friidrett | Hovedstyret | Barneidrett

Stafetter

Gunnar + Torkil (+ MortenS) på pallen Vårstafetten'07
Stafetter er noe av det morsomste, mest spennende og utviklende ungdomsløperne våre er med på. Og stafetter bygger lagfølelse og miljø.

En typisk ungdomsstafett har etapper som er litt kortere og som regel litt enklere enn i individuelle løp - for at flest mulig skal kunne være med, og uten å bli helt "lost". Vanligvis er 1. og 3.etp på nivå B og "gaflet", mens 2.etp er på nivå C og "rak" uten gafling (dvs. at alle har identisk løype). Også på breddestafetter som 15-stafetten og 25-manna er det etapper på B- og C-nivå som O-Ung mestrer fint - Tyrving har nesten utelukkende positive erfaringer i så måte. Og når de nærmer seg A-nivå og junior-alder kan de også kvalifisere seg for junior- og senior-stafetter.

Nedenfor er en oversikt over stafett-tilbudet i 2007-sesongen. Påmelding til ungdomsstafetter gjøres via e-post til Arne U-Coach. (22.03.2007)
Klikk her for Stafett-oversikt og UK-kriterier

UK for senior og junior har nå annonsert uttakskriteriene for 2007 sesongen, og ser frem til mange spennende uttak og minst like spennende stafetter.

UK 2007 er sammensatt som følger:

  • Senior: Eystein Weltzien og Morten Christophersen
  • Junior: Tone Ellefsen Lye
  • Kombinasjonslag (15stafetten, 25manna og seniorstafetter der juniorene deltar) tas ut av Senior UK, evt. i samarbeid med de respektive UK.
(22.03.2007)
Uttakskriterier 2007

Oversikt over påmeldte til mange av årets stafetter finner du her. Unntatt er stafettene med egne reise/overnattings-opplegg - de finner du på følgende infosider:Minner også om at påmelding til stafetter i år skal gå via mail til Morten Sportssjef. O-Ung melder seg på til Arne UCoach. Og - når UK har gjort sine velfunderte valg finner du lagoppstillinger litt nede i høyre marg her på siden. (22.03.2007)
Se påmeldingslister her

En ny sesong nærmer seg. En ny sesong med nye muligheter, med mange spennende stafetter og med spennende Tyrvinglag…

TIOmila finner i år sted i Eskilstuna, i krevende og variert o-teknisk terreng. Jukola finner sted langt nord i Finland, nærmere bestemt i Lappo, øst for Vaasa. Det innebærer mindre nattløping. Norsk O-Festival arrangeres av KOK på Hovden, mens NM arrangeres av Hamar OK syd for Hamar. 25manna finner som vanlig sted i Stockholm, i år like syd for sentrum.

Ansvarlig for opplegget rundt stafettene er sportskomitéen, mens uttakskomitéen (UK) har ansvaret for å ta ut lagene. Før kommende sesong knytter sportssjefen en sterkere hånd om UK, og det blir også store utskiftninger i de respektive UK.

Sportskomitéen takker fjorårets UK for innsatsen! (18.02.2007)
Les mer

Før sesongen starter i Norge er det tid for blant annet SpringCup i Danmark. Tradisjonen tro arrangerer Tyrving tur til SpringCup. I år er arrangementet flyttet fra Hillerød til Roskilde, og det blir derfor nye og spennende terreng som alle løpene. Turen starter torsdag 22.mars og hjemkomst blir på morgenen mandag 26.mars. Tyrving arrangerer i år tur til SpringCup for 15. år på rad – altså et lite jubileum. Opplegget er det samme gode som det pleier å være. (11.02.2007)
Les mer

Det ville seg ikke helt i år heller - desverre; Tyrving 1 måtte på rød utgang, på 4.sträckan. Men laget fortsatte ufortrødent videre, og selv om litt for mange fikk problemer i det o-teknisk krevende Södertörn-terrenget, kom Jamma inn til noe som kunne blitt plass ca 52 (+49:11) - mot ca 25 (+26:30) i fjor. Tyrving 2 var på sitt beste nr.139 etter damene på 3.sträckan, men både Siri og Frode måtte ut på omstarten og til slutt ble laget nr.245 - av 348 startende / 288 fullførende lag. | Arrangørens resultatservice er et sorgens kapittel, men lagoppstillingene er nå oppdatert med Tyrving-resultatene - løpernes etp.tider fra start- til målstempling, etp.plassering ift. de 348 andre med samme gafling og +tid til beste gaflingstid, samt lagets plass og +tid etter hver (parallell)etappe.

Dagen etter stilte de fleste til tricky postplukk i 25manna-korten. Best results ever - klubben soler seg i glansen av pallplassene til Ida T (D16-1), PerKristian E (H50-1) og Jørgen H (H60-2), og topp 20 løp av Zsuzsa F (D21E-10), Marianne E (D14-10), Vegard Bx (H21-12), Wenche med H (D50-12), Espen HW (H18-13), Marius MS (H14-16), Arne T (H55-17) og Berit D (D49-19) | Søndagens resultater (01.10.2006)
Les mer

Salo-Jukola 2006
Jukola (H) og Venla (D) er "alle o-stafetters mor", i år med utrolige 871 damelag á 4 løpere og 1.362 herrelag á 7. Og i år i et terreng der de 13.000 løperne måtte prestere fysisk og ikke minst o-teknisk.

Venla lørdag ettermiddag: Det unge 1.laget vårt (snittalder 19 år) løp stødig inn til 46. plass - det beste Tyrving-resultatet siden 1989. Lag2 også med 3 juniorer ble nr. 284. Og bare 10 min bak dem kom Fossilfruenes ungdomslag (45+) inn til 329. plass; Fossil-veteranene (50+) ble nr. 543.

Jukola natt til søndag: Stafett over 7 etapper bør passe Tyrvings mannskap, og det kan bli riktig bra den dagen alle løper "rent". Åpningen i år med Jamma og Geir viser potensialet, men laget var hektet av da teten satte fart på de siste etappene. Allikevel en liten framgang, en 39. plass (+44:38) er 3 minutter og 7 plasser bedre enn 2005. For 2.laget ble det derimot en markert framgang; selv uten full klaff ble det en meget pen 108. plass i år mot 274 i fjor. Og vi hadde også et 3.lag som kom fint gjennom 5 etapper...

Som vanlig utmerket resultatservice hos arrangøren, Tyrving-løpernes etappetider og resultater er oppsummert i lagoppstillingen, OPN har flere reportasjer, bilder og kartutsnitt, og GG har skrevet om siste-etappen. (18.06.2006)


TIOmila gikk siste helgen i april syd for Örebro, med seks Tyrvinglag på startstreken. Fire av lagene fikk godkjent resultat, og resultatet for disse lagene ble 40.plass for damelaget, 48.plass for herrelag 1, 152.plass for herrenes 2.lag og 89.plass for "det lovlige" ungdomslaget. Småpent. (29.05.2006)
Mer om etappene

Her er oversikten over stafetter hvor det gjøres uttak. (23.05.2006)
Les mer

Lørdag 20.mai kl.11 går fellesstarten for 15-stafetten 2006, fra Haraløkka på Bøler ved inngangen til Østmarka - kart Ulsrudvann (detaljrikt nærterreng m. mye sti, og stor fart ;-). Dette er en av de store breddemønstringene på Østlandet, der Tyrving har mål om å markere seg. Slik vi gjorde i 2005, med 2.plass til 1.laget, beste lag nr.2, beste 3.lag, og eneste klubb med et 4.lag. POST-STAFETT NOTE:Omtale og resultater.

Mer info om årets 15-stafett finnes hos Oppsal Orientering. Pr. 17.mai stiller 54 lag til start (+10 fra i fjor), og også i år klarer Tyrving 4 fulle lag - dvs. 60 løpere! Selv om vi (som normalt) fikk noen kjedelige strykninger uken før....

Med 60+ kort i stokken er 15-stafetten årets største UK-kabal, men med noen omstokk gikk den opp i år også; se lagoppstillingene (i margen nede til høyre).

Alle må sjekke lagoppstillingene fredag kveld (last-minute rokkeringer er ikke usannsynlig), og sjekk at du står oppført med riktig brikkenummer - brikken følge etappen. Evnt. helt nødvendige endringer meldes til Arne Coach på tlf. 4819 7144. Men - forfall nå må skyldes beinbrudd eller annen force majeur.... (16.05.2006)
Mer om våre lag & løpere

U-TIO ble også i år en flott helg for O-Ung. Fjorårets førstelag er blitt "voksne" i Tio-sammenheng, og halve 2.laget fra fjor ble også rekruttert til seniorlagene. Men årets tur gikk med et 1.lag iht. årets nye klasseregler pluss et "ulovlig" 2.lag iht. fjorårets regler, og flere O-Ung på seniorlagene. Og alle leverte kontrollerte etapper slik stafett skal løpes. I det lettløpte terrenget var det også flere som ble overrasket over hvor fort de kan løpe o-løp; det ble satt flere nye tempo-pers'er rundt 6 min/km.

Offisielle Tio-resultater. Se også Dagbladets reportasje del 1 + del 2. Og her er link til terrenget for 10MILA 2007. (01.05.2006)
Mer om O-Ungs Tio-prestasjoner

Selv om sykdom i forkant av årets TIOmila bidro til at ikke resultatmålene ble innfridd, ble TIOmila 2006 en positiv opplevelse sett med Tyrving-øyne. Bra profilering av klubben og femte beste norske herreklubb, og mye bra løping ikke minst av de unge & urutinerte, er positive ting å ta med seg, når Tyrving klatrer mot nye høyder i kommende stafetter.

I de neste ukene vil man kunne lese om hver enkelt etappe, skrevet av den aktuelle løperen på herre- og damelaget på Tyrvings nettside. Så følg med, for det er mye bra i vente... Allerede nå kan man imidlertid lese nedenfor (og hos Ungdomsgruppa) om hvordan årets TIOmila utviklet seg for de seks Tyrvinglagene.

Alle resultater, og noen bilder. Og her kan du se terrenget for 10MILA 2007. (30.04.2006)
Les mer

TIOmila blir hvert år lagt opp som en stor klubbtur og både elite- og breddestafett. For herrer og damer blir det som vanlig satset på denne stafetten, og i år stiller Tyrving 2 herrelag og 2 damelag. Nye regler for ungdomsklassen har gjort det vanskelig å komponere lag så alle "o-ung" får løpe, men vi reiser bortover med 2 lag. Lagoppstillingene 2006.

TIOmila arrangeres 29.-30.april i Närke, rett syd for Hallsberg og Örebro i Västra Svealand. Info fra arrangøren ligger ute på TIOmilas nettsider, og all info fra klubben ligger på Tyrving TIOmila-side. Og her finner du værprognosen (søk på "Hallsberg").

Mer info kommer på denne siden frem mot TIOmila. Siste: Oppdatert med løypelengder og -tider fra PM. Link til tidligere kart over TIO-terrenget; arena er under oppbygging i det store grustaket midt på kartet til høyre. (02.02.2006)
Tyrvings TIOmila-side

Før sesongen starter i Norge er det tid for blant annet SpringCup i Danmark. I år blir dette riktignok ikke sesongstart for Tyrving, ettersom vi også legger opp til en tur til Nord Jysk 2dagers to uker tidligere. Men tradisjonen tro arrangerer vi også tur til SpringCup, og vi vender i år tilbake til Hillerød Hotell etter et gjesteopphold lenger nord i 2005. Turen starter torsdag 23.mars og hjemkomst blir på morgenen mandag 27.mars. Tyrving arrangerer i år tur til SpringCup for 14.år på rad. Opplegget er det samme gode som det pleier å være. Føreforholdene derimot....

Værmelding for Hillerød. (04.01.2006)
Tyrvings SpringCup-side

Foto: www.opn.no
Svenskene bød på sol & varme og stor fart i stifylt nærterreng ved Täby nord for Stockholm. Hele 336 lag = 8.400 løpere til start, og hvert lag skulle sjekke koder og SI-stemple på ca 400 poster. Dette har gått bra noen år nå, men ikke denne lørdagen: 3 av våre løpere måtte på rød utgang pga "strul med stämpeln", og våre 2 lag står derfor uten resultat (i likhet med ca 100 andre lag!).

Men det var mye bra løping! Moro da vi fra bussen kom inn på TC samtidig med at teten på 1.etp varvade på publikumspost - med Torbjørn S som nr.3 i køen! Også Thomas H på 2.etp gikk raskere enn stipulert, og damene våre kunne løpe ut på 8.plass, bare 0:50 etter tet! Gjennom resten av stafetten lå laget pent plassert fra 18-30. plass, ungdomsrekka på 4.etp tok sogar litt inn på teten (!), samlingen var bra på 7.etappen (først kom SverreL alene, de 3 andre kom samtidig til veksling), og selv om AndersT på siste etappe måtte gjøre alt selv og mistet et par minutter til Khramov/Fagerudd-toget, kunne han løpe inn til noe som kunne blitt 23-25. plass (+26:30). Like bra som i fjor, og en bekreftelse på at vi duger på dette nivået (selv uten Audun, Bjørn og flere av våre sterke H/D40+). Men, så var det dette med postarbeidet da....

2.laget fikk en skeiv start da Kaare aldri kom ut på banan; han ble presset i grøfta i første sving, tråkket over, og måtte i hui & hast erstattes av HasseH. Vi var så desidert sist ved første veksling. Men rokkeringer, disker og en lang dag til tross, 2.laget er et sporty bevis på at det viktigste er å delta; HannaL, BeritD og FrodoK gikk ut på fellesstart kl.16 og gjorde gode løp.

kortdistansen dagen etter tok Zsuzsa F en sterk 3.plass i D21E. (10.10.2005)
Se Tyrving-resultatene her

Det er 4 dager til 25manna. Tyrving stiller to gode lag, og et 1.lag som kan være med å kjempe enda høyere enn fjorårets 24.plass. Nå er det viktig å polere formen og holde seg frisk & skadefri. Frode Konst er reiseleder, väderprognosen lover sol og tosifrete temperaturer, Arne Tiltnes blir med som lagleder, og begge lagene er komplette pr. i dag. Alt ligger til rette for en flott klubbtur til Stockholm/Täby. Mer info om turen finnes på 25manna-sidene. Minner om avreise fra Sandvika fredag 7/10 kl.14:00, evnt. Oslo Børs kl.14:20. Møt opp i god tid !

Vi håper nå å unngå flere forfall (vi har ikke flere reserver) og håper alle gjør sitt ytterste for å bidra til det. Dersom det umulige allikevel skulle skje: Alle forfall eller beskjeder som berører lagene SKAL gis straks til Morten Christophersen på mob 4193 3650 (sportssjefen er ikke på mail den siste uka). (03.10.2005)
LES HER om SJEKK AV TYRVING-BUNADEN !

NM stafett: SØLV til unggutta !
Sølvguttene
TorbjørnS og AndersT la grunnlaget med sikker og rask løping. Og en imponerende sisteetappe av AudunW, der han skar gjennom feltet opp 10 plasser og plukket sekunder på JørgenR hele veien. Kristiansand med sine VM-løpere vant, men vårt unge lag (snitt 22 år) kom inn bare 2:30 bak, og komfortable 2 min foran Wing, Fredrikstad og Halden (med norske+finske VM-løpere) som spurtet om bronsen. The future's so bright we got to wear shades!

I dameklassen gjorde IngunnHW det igjen: sprengte feltet og kom inn i tet (foran 3 andre juniorjenter). SunnivaJ hadde en dårlig dag med en stygg overtråkk på vei til første - men fullførte; ZsuzsaF kunne sikre damene premie 14.

Premie (28) også til 2.laget ChristianH-MortenChr-GeirH. Etter to etapper var det dog 4.laget med SverreHL og HenningS som var nestbest av våre 5 lag ;-) De falt etterhvert ned til 61, mens 3.laget avanserte til 46; 5.laget, der SveinJ og TerjeM tok sin tørn, ble 80 av de drøyt 105 H-lagene.

Offisielle resultater og noen inntrykk fra NM 2005. (11.09.2005)


Lagene er nå tatt ut, og du finner dem her.

Sommeren går mot slutten, og høstens store stafett nærmer seg: 25manna ! Tyrving legger opp til en stor klubb- og familietur, der vi ønsker alle klubbens medlemmer velkommen til å bli med. Vi satser på å stille to lag, og med et 1.lag som skal kunne kjempe helt i toppen. Alle som ønsker det skal få et lag å løpe på, og vi ønsker også alle andre som vil være med som supportere eller støtteapparat velkommen til å bli med. 25manna er STORT; i fjor var det med 344 lag, derav 17 norske. Så sett av helgen7.-9.oktober, da braker det løs i de Stockholmske skoger! (01.09.2005)
Les mer

Tyrvings tre lag i Jukola og Venla ble gjennomført på en god måte, og resulterte i plasseringene 100 for damelaget og 46 og 274 for herrelagene. Med det ble Tyrving 7.beste norske herrelag og 10.beste norske damelag. Nå er stafetten over og o-festivalen er neste stafett det satses på. Men Venla og Jukola går videre som skrivestafetter, der alle 18 løperne på Tyrvings lag skriver om sin etappe. Det blir lagt ut minst en etappe hver dag. (02.07.2005)
Les mer

Det rapporteres at årets ekspedisjon i østerled var vellykket på alle måter. Våre hospitanter i IL Skade ble friskmeldt i tide, været ga en smak av sommer, og de sportslige prestasjoner var mer enn godkjent.

Damelaget med Dagrun + Ingrid debutant + Sunniva + Ingunn jobbet seg akkurat inn på listen over de 100 beste lagene, og nr.10 av de norske.

Herrelag 1 åpnet sterkt med Torbjørn bare 2:08 etter tet. Geir og Anders sov heller ikkje bort sumarnatta, men noe tidstap ble det, så da Christian H gikk ut uten lykt på 4.etp var laget på 73.plass (+23:10). Bole + Vegard + Nicholas + Audun W jobbet seg bra oppover i feltet, og kunne spurtslå Wing til en 46.plass (+47:52); nr.7 av de norske og 19 plasser fram ift. i fjor.

Herrelag 2 med en blanding av unge lovende BjørnE, Sverre HL, EirikN, EspenW og ikke fullt så unge HenningS, IngeG, FrodeK kom inn omtrent som i fjor, på 274.plass (+2:38:43). (21.06.2005)
Les mer


<< Forrige  1  | < 2 >  3  Neste >>

!