Orientering | Friidrett | Hovedstyret | Barneidrett

Nyheter

Tyrvings tradisjonsrike rekruttleir vil i år bli arrangert på Ringerike helgen 24 - 26. august, med overnatting på Leikvinjar speiderhytte ved Klækken. Søndag avslutter vi leiren med deltakelse i Romeriksløpet på Sessvollmoen.

Leiren er for alle Tyrvings o-løpere i alderen ca 9-13 år, og foresatte er meget velkomne til å delta. Pr. 15/8 er det påmeldt 32 rekrutter(!), samt 14 voksne. Her er link til leirprogrammet. (16.08.2007)
Mer om PÅMELDING

CraftCup jnr i Rogaland
Tyrving stiller med 8 juniorer på 2 løp i CraftCup'en pluss NOF-samling i Rogaland 10-14/8.

  • Lørdag 11/8 en parksprint ved Nærbø. Med spenstige 2.plasser til Torgeir N (+0:06), Ida T (+0:12) og Bjørn E (+0:17), de 3 andre møfrø'ene våre med plassiffer 4 - 8 - 10, og gutta 11 - 14 i sine klasser | Resultatene
  • Søndag 12/8 langdistanse i ulendt fjell og skråli nordøst for Sandnes. Der Torgeir N med nok en seier viste at han er landets beste 18-åring. Espen HW (+6:36) og Bjørn E (+7:43) hentet hver sin 5.plass, mens ungjentene var jevne på plassene 8 - 9 - 11 - 12, dog 10-13 min bak | Resultater og løyper
(11.08.2007)


HL/OLL er årets villeste, vakreste og råeste sommeruke for 14-16-åringer; i år arrangert - nesten på hjemmebane - av Fossum & Asker i dagene 4-9. august. Med drøyt 500 deltakere(!)

Selve Hovedløpet gikk søndag 5/8 i Kjekstadmarka Øst, og Tyrving stilte med 11 tente ungdommer. Noen kanskje med for høy tenning (?). For vel mange gikk i løypelegger-fellene: Kortstrekk til 1.post, retningsløping, og krevende langstrekk. Hanna Lindseth (nr.12) og Marianne Engseth (nr.18) hadde best kontroll denne dagen, og det ble også premie til Morten Saue (nr.26) og Marius M Søvik (nr.30).

HL-resultater og -løyper (m. lærerike grafisk strekktidsanalyse og RouteGadget-veivalg), samt resultatene fra OLL Sprint og Kretsstafetten finner du på infosiden for Hovedløpet og O-landsleiren. (08.08.2007)
Tyrvings HL-statistikk 2002-2007

Mandag stilte 17 løpere til start på tomannsstafett ved Burudvann. Torgeir Nørbech og Sverre Haug Lindseth kom først i mål, men tok gafflingene i feil rekkefølge. Dermed stakk Torbjørn Sagberg og Ida Tiltnes av med seieren, forran Christian Holmboe og Per Kristian Ekeberg.

Neste uke starter de o-tekniske klubbtreningene opp igjen på torsdager. Vel møtt til trening! (08.08.2007)
Resultater

VM senior: Weltzien på 4 distanser
NOF har i sin visdom tatt ut det norske laget til WOC, i Ukraina 18-26.august. Etter sommerens gode testløp og WC-runde selvsagt med Audun og Ingunn H Weltzien i troppen: Audun får løpe Mellom og Lang, men Ingunn må nøye seg med Sprint.

Seinere er begge tatt ut på de norske stafettlagene; Ingunn åpner og Audun som anker.

Og Zsuzsa Fey løper "som normalt" alle individuelle distanser, for Romania. (30.07.2007)


WorldCup: Etappeseier til Audun; Ingunn nr.6
1) De 3 WorldCup-løpene i Sverige denne uken innledet mandag 23/7 med (ultra)langdistanse fellesstart. Og - med det endelige internasjonale gjennombruddet for Tyrving's Audun H Weltzien! Herrenes løype var på 20 km; Audun lå pent framme i tetgruppen hele veien, gikk i "brudd" sammen med Anders Nordberg på de siste kilometerne, og kontrollerte spurten. Gromt!! Les mer her, på svensk og på norsk. Og i Budstikka.

Damenes løype var hele 14 km; vår Ingunn H Weltzien lå pent med i "peloton"en, og slapp bare 2 foran seg i spurten om 4.plassen - nr.6 (+3:49) og blant de 3 norske på plassene 5-8. Sterkt!! Les mer her, på svensk.

2) Tirsdagens WC mellom ikke helt samme suksessen; Audun nr.18 med et OK løp, bare 1:40 fra pallen (+3:32 bak suverene "Gundersen"); Ingunn med større misser nr.35 (+8:53).

3) Onsdagens WC sprint ga flere WC-poeng; Ingunn en pen 8.plass (+1:11 bak suverene Simone); Audun nr.17 (+0:37 bak "Gundersen") - i ei løype der mange kunne løpe fort: 22 løpere (plass 6-28) innenfor 30 sek.

WC status: Etter 5 (av 10) "events" er Audun nå nr.7 og Ingunn nr.12. Nice (!)

O-ringen Resultater | Kart & løyper i RunOway (23.07.2007)


JWOC stafett: Sølvgutter og gulljenter
Også den avsluttende stafetten ble en triumf for de norske juniorene. Jentelaget spurtbeseiret Sverige inn til gull (!), og gutta hentet en lekker sølvmedalje, et drøyt minutt etter at Tsjekkia løp i mål. En noe "seg" TorgeirN løp førsteetappen for Norge1, før Magne Dæhli og Olav Lundanes. BjørnE løp en god 2.etappe for Norge2, som var 9.lag i mål (totalt ca 40 lag).

Resultater og bilder hos JWOC-arrangøren. Sjekk også Torgeir's blogg. (13.07.2007)


Junior VM: Norsk dominans også på mellomdistansen
Olav Lundanes sikret sitt 2. gull og sin 3. medalje under mellomdistansen i Dubbo, Australia i natt. Tyrvings løpere presterte også godt. Torgeir Nørbech løp inn til 10.plass, 2,38 bak Olav, mens Bjørn Ekeberg satte nytt VM beste med 24.plass (37.plass på sprint og 33.plass på lang), 3,56 bak den norske vinneren.

I dameklassen ble det svensk seier ved Jenny Lönnkvist. Hun vant med suverene 1,34 forran norges Ida Marie Næss Bjørgul. Tessa Hill fra Tyrving og Storbritannia endte på 28.plass.

Etter nattens resultater troner femdeles Norge på topp som beste nasjon, med 3 gull (halvparten av de som er delt ut) og 4(!) sølv. VM avsluttes med stafett natt til lørdag. (12.07.2007)


Alle Tyrvingløperne greit videre til finalen
Tyrvings tre løpere i Junior VM presterte godt i kvalifiseringen til mellomdistansen i natt, og tok seg greit videre til finalen som finner sted natt til torsdag. Bjørn Ekeberg endte som nr.6 i sit heat, 1,36 bak Olav Lundanes som oppskriftsmessig vant heatet. Olav er stor favoritt til å ta sitt andre VM gull i Australia i natt (det vil i så fall bli hans tredje individuelle VM gull, og sjette individuelle VM medalje). Torgeir Nørbech endte som nr.4 i sitt heat (Magne Dæhli ble nr.2 i samme heat), og det samme gjorde Tessa Hill i heatet som Kine Halland Steiwer vant (Tess var 1,01 bak Kine). Også Ida Marie Næss Bjørgul vant sitt heat. 10 av 12 norske løpere tok seg videre til finalen. (11.07.2007)


6.plass til Torgeir i Australia
Det ble en stor norsk dag under langdistansen i Junior VM i Dubbo, Australia. I begge klasser ble det norsk dobbeltseier, med gull til Olav Lundanes og Siri Ulvestad. På sølvplass fulgte Magne Dæhli og Kine Hallan Steiwer. Den gode innsatsen ble ytterligere forsterket av Silje Ekroll Jahrens 5.plass og Torgeir Nørbechs 6.plass. Torgeir var 6.21 bak suverene Olav Lundanes. Bjørn Ekeberg endte på 33.plass, 11.49 bak Lundanes. Tessa Hill fra Tyrving og Storbritannia endte som beste britiske jente på 26.plass, 8.25 bak Ulvestad.

Natt til i morgen, tirsdag, er det hviledag i Australia. Natt til onsdag fortsetter Junior VM med mellom kvalifisering, som følges opp med mellom finale natt til torsdag. Natt til lørdag avsluttes Junior VM med stafett.

Arrangørens nettsider (09.07.2007)


Junior VM er i gang i Australia
Natt til søndag startet Junior VM i Dubbo, Australia. Eneste norske medalje på åpningsdistansen, sprint, stod Olav Lundanes for. Han løp inn til sølv, 6 sekunder bak vinneren fra Tsjekkia, Vojtech Kral. Torgeir Nørbech ble nr.25, 1.02 bak vinneren, mens Bjørn Ekeberg ble nr.37, 1.23 bak. I dameklassen ble Siri Ulvestad beste norske på 4.plass, 16 sekunder bak Eva Svensson fra Sverige som vant. Tessa Hill fra Tyrving og Storbritannia ble nr.61, 2.39 bak vinneren.

På de siste 9 årene har Tyrving hatt norske løpere i Junior VM hvert år med unntak av år 2000 og 2005. Torgeir Nørbech ble i fjor den 9. norske Tyrvingløperen i Junior VM, og i år den 3. norske Tyrvingløperen som har løpt Junior VM mer enn en gang. Torgeir er fortsatt bare 18 år, og har to år til på seg i dette selskapet. Bjørn Ekeberg ble i går den 10. norske Tyrvingløperen i Junior VM. I tillegg har Tyrving hatt 5 utlendinger i Junior VM.

Junior VM fortsetter med langdistanse natt til mandag.

Fullstendige resultater
Arrangørens nettside

Se TV intervju med Bjørn Ekeberg fra før Junior VM på NOFs sider. (08.07.2007)


Velkommen tilbake til Tyrving!

Tyrving ønsker Torbjørn Sagberg og Jarl Magnus "Jamma" Berge velkommen tilbake til Tyrving. Etter henholdsvis ett år i Södertelje-Nykvarn Orientering og et halvt år i Turun Metsänkävijät, vender Torbjørn og Jamma nå tilbake til Tyrving. Med erfaring fra å kjempe høyt oppe i de store stafettene, bringer de ny kompetanse tilbake til Tyrving.

Jamma hadde femte beste etappetid på Jukola, på et TuMe lag som endte på 16.plass, og 11. beste etappetid på 2.etappe i TIOmila. Torbjørn løp på SNOs vinnerlag i Hallandsstafetten i vår.

Neste år skal også Tyrving kjempe i toppen i samtlige stafetter, men det starter allerede i høst med NM, 25manna og Smålandskavlen (og det er allerede mulig å melde seg på).


Mye tyder på at det er seks løpere som kjemper om tre plasser på herrenes NM lag, og med tre etapper på hvert lag innebærer det at Tyrving kommer til å stille to svært gode lag under NM på Hamaer i begynnelsen av november.

Det er godt å ha dere tilbake igjen - velkommen hjem Torbjørn og Jamma! (04.07.2007)


Breaking News: Henning Strandhagen til Tyrving
Etter 7 år i trenkeboksen har Henning Strandhagen endelig bestemt seg for å slutte seg til Tyrvings rekker. Henning er opprinnelig fra Røyken, men har løpt flere år i Asker før han byttet til Varegg sist sesong. Nå har han "tatt til fornuft" og står for første overgang til Tyrving denne sommeren. Hennings første løp i den røde, hvite og blå drakten blir Midnattsolgaloppen i juli. Vi ønsker Henning Strandhagen velkommen til Tyrving! (18.06.2007)


Jukola
Hjemme foran PC'en kunne vi se at Tyrvings lag kom seg pent gjennom årets Jukola, uten at noen overgikk seg selv. Se Tyrving-lagenes resultater. Og her er kart & løyper.
  • Damene (IdaT-IngridB-ToneL-IngunnHW) sluttet omtrent som i fjor, som nr.49 (+30:39). Fossilfruene ble heller ikke borte i de finske skogene, de yngste laget inn til 231.plass (+1:20:51). Hele 879 lag (á 4) til start; 797 lag fullførte.
  • Herrene (BjørnE-EspenHW-VegardB-MortenChr-OveS-GabrielL-AudunHW) ble nr.80 (+1:28:19). Mens 3.laget med H40-60 klarte en pen 240.plass (+3:04:17). Utrolige 1345 lag (á 7) i fellesstarten kl.23; 1151 lag fullførte i løpet av søndagen.
(18.06.2007)


WorldCup1: Vinn og forsvinn
"Fra strålende til helsvart i Finland" skriver NOF. For Tyrvings Audun HW og Ingunn HW rommet torsdagens WC sprint både suksess og nedtur.

  • Audun viste sin kapasitet med en klar seier i sitt kvalik.heat, lå på 4.plass i finalen fram til 9.post, men gikk så på en 2 min bomtur på 10. og raste til en skuffende 40.plass.
  • Ingunn greit gjennom kvalik'en, i finalen lå hun pent med på 12.plass 2 poster før mål, men slo skulderen ut av ledd (igjen) og ble til slutt nr.19.
(15.06.2007)


To Tyrving-juniorer til Australia !
Torgeir Nørbech og Bjørn Ekeberg er tatt ut til å representere Norge under Junior VM i Australia 6. - 13. juli! Mer om laget finner du på orientering.no, og hos World-of-O.

I tillegg er Ida Tiltnes første reserve til EYOC - Ungdoms EM i Ungarn.

Dette etter sterke prestasjoner på Tunhovd-testløpene 9-10/6. (11.06.2007)


Stig Alvestad, Audun Weltzien, Håvard Lucassen
I NM Ultralang fra Vassfjellet like syd for Trondheim, tok Audun nok et gull! Han tok igjen sølvmedaljevinner Stig Alvestad allerede på første post. Espen kapret bronsen i H17-20. Det samme gjorde Zsuzsa i D21 - bare 3 sekunder før Ingunn.

I H17-20 ble det 10. plass til Harald Berge, mens søster Ingrid fikk en 5. plass i Craftcupen for D17-18.

Resultater hos OL Trollelg når serveren deres er oppe igjen. (26.05.2007)
Les mer

Vi gratulerer...
>> Medaljevinnerne våre i NM-sprinten i Sandvika 19/5: Audun W (gull H21), Ingunn W (sølv D21) og Torgeir N (bronse H17-20). Heder også til alle de andre NM-finalistene: juniorene Bjørn E (nr.6), Ove S (nr.11), Live L (nr.11) og Ingrid B (nr.17), samt Zsuzsa F (nr.11).

>> De mange topp-6 prestasjonene CRAFT-cup'en på Jordbærhaugen 20/5: Torgeir N (nr.1 H17-18), Ove S (nr.2 H19-20), Espen W (nr.4 H17-18), Bjørn E (nr.6 H19-20), og Ida T (nr.6 D17-18)! Samt SNOdige Anders T (nr.3 H21).

>> O-Ung's Morten S og Hanna L med plass på kretslaget til Unionsmatchen i Halden 2-3.juni; Gunnar F og Marianne E er hjemmeværende reserver.

>> Løpslederne Svein J og Berit D, løypeleggerne Christian H + Olav N og Eystein W + PerKr E, uunnværlige Henning S, og alle våre Tordenskiolds soldater - som ga Tyrving og resten av O-Norge en minneverdig O-helg ! (22.05.2007)


Jukola- og Venlakavlene arrangeres i år 16.-17.juni i Lappo, Finland, like øst for Vasaa. Tyrving kommer til å benytte opplegget til Jacobs-O-Reiser, med SiljaLine t/r Stockholm-Åbo. Hovedopplegget blir med buss og båt (evt. fly t/r Stockholm og buss/båt derfra). Det blir også mulig å reise med fly gjennom Jacobs-O-Reiser eller ordne reise på egenhånd.

Tyrving satser på å stille 4 herrelag og 6 damelag, inkludert veteranherrenes lag og Fossilfruenes 3 lag. Det er gafling på samtlige etapper i begge klasser. Påmelding til Jukola/Venla og reiseopplegg gjøres til UK. Mer info fra arrangøren finnes på Jukolas nettsider, og info fra klubben på Tyrvings Jukola-side. (17.05.2007)
Tyrvings Jukola-side

Tredje gangen kan vi vel kalle det en tradisjon, når Tyrving Orientering drar på helgesamling i juni....

Som reisemål 2007 har vi valgt oss ut løpene som Modum OL arrangerer i intrikat fjellterrengTunhovd 9+10. juni. For juniorene er løpene både CraftCup og uttakningsløp til jnrVM (i Australia). For alle oss andre en anledning til å heie på juniorene, ha en trivelig helg i lag, og få med oss en "down-under" o-utfordring; Tunhovd-terrenget er fast testløp-terreng når det er VM i Australia... (13.05.2007)
MER HER om Program, Innkvartering, Påmelding, osb. | Samlinger


<< Forrige  1  2  3  4  5  6  7  8  | < 9 >  10  11-20  21-30  31-40  Neste >>

!