Orientering | Friidrett | Hovedstyret | Barneidrett

Nyheter

Oppsal Orientering's 15-stafetten søndag 13.mai i Østmarka er vårens lokale stafett-happening. Herlig kaotisk o-moro, med totalt 51 lag på startstrekken. Og alle Tyrvings 4 lag kom pent gjennom, med plassiffer 3 - 12 - 32 - 39. Der spesielt alle ungdommene (22 i alderen 13-20) gledet med kontrollert stafettløping.

Nede i høyremargen finner du nå Lagoppstillinger oppdatert med etappetidene for alle 60 Tyrving-løperne. Se også arrangørens resultater. (10.05.2007)
Les mer

Torgeir fortsetter å imponere
Gutten er fortsatt for ung til å ta lappen. Allikevel: Sist lørdag løp han fra hele startfeltet og kom ensam i tet til første veksling på 10MILA(!) - les Torgeirs egen blogg. Torsdag og første NOM-dag en habil sprint (nr.11), og fredag servet han pent på 2.etp da de norske juniorherrene tok NOM-gull på stafetten(!) Lørdagens mellom-distanse var også mer enn godkjent; nr.6 et drøyt minutt bak og nest beste norske junior. Søndagens langdistanse (11,8 km) endte med en 20.plass, omlag 6 min fra pallen.

Audun W åpnet bra på NOM, som beste norske en pen 4.plass på sprinten torsdag. Stafett, Mellom og Lang er han sikkert mindre fornøyd med, selv om han også på den klassiske distansen (15,8 km) ble beste norsk - på 19.plass, 5 min fra pallen. (04.05.2007)


IL Tyrving arrangerte AB-alliansens første rekruttløp denne sesongen, i vakkert vårvær på Kalvøya onsdag 9. mai.

Totalt 85 unge rekrutter i fri utfoldelse; 42 fra Fossum, 27 fra Tyrving og 16 fra Asker. Her er RESULTATENE (02.05.2007)
Innbydelsen

Det er åpning både for Flaggspretten og Turorientering for barn på Kalvøya tirsdag 1. mai, med salg av deltakerkonvolutter kl.10-14 på Kalvøyasiden av brua.

Og - tradisjonen tro - turorienterings-sesongen starter med 5 bonusposter på Kalvøya. Postene henger ute hele dagen (men bare 1.mai). Vi håper på et kart i Budstikka i slutten av april, som kan benyttes til disse postene.

Ellers er det nesten bart i skogen nå, så man kan trygt begi seg ut på postjakt i Dæliskogen og i Vestmarka. (30.04.2007)
Mer om Tur-O for barn her


TIOmila blir hvert år lagt opp som en stor klubbtur, både elite- og breddestafett. Herrer, damer og ungdommer satser på denne stafetten, og i år stiller Tyrving 2 herrelag (á 10), 2 damelag (á 5) og 4 ungdomslag (á 4).

TIOmila arrangeres 28.-29.april på Gröndals motorstadion nordvest for Eskilstuna (S). Tävlings-PM o.a. info fra arrangøren ligger ute på 10MILAs nettsider, og all info fra klubben ligger her på Tyrvings TIOmila-side.
 • Alle Tyrving-lagene er nå klare, se under Lagoppstillinger. Utpreget ungdomsprofil i år, med 9/20 H16-20 (bl.a. 18-åringer på begge Långa natten) og 5/10 D15-20 på seniorlagene, samt 16 løpere på Ungdomslag HD12-16.
 • NB: Alle dameløpere MÅ ta med sine private SI-pinner !!
 • Ungdomsgruppa finner all relevant info i vedlagte PM for O-Ung @ 10MILA 2007.
 • Hjemmsittere kan følge 10MILA på PC, via online resultatservice og streaming av TV/storskjerm-produksjonen direkte fra dame- og herrestafetten - hele natten. Linker blir lagt ut på 10MILAs nettsider.
(26.04.2007)
Tyrvings TIOmila-side

Vårslepp på Tanum
Mandag 23. april var det herlig liv og røre rundt Tanum skole! Årets rekruttkurs startet endelig opp, og nesten 50 rekrutter (!) hadde funnet veien til Tanum i sola. De aller fleste skal nå gå sitt første o-kurs, men ca 15 er "gamle kjenninger" som er inne i sitt 2. eller 3. år som o-rekrutt. På årets kurs er det Marianne Njåstein som har hovedansvaret for nybegynnerne, mens Egil Eide tar seg av de videregående rekruttene.

Fremover blir det kurs på mandager (neste: mand. 7/5), og rekruttløp på noen onsdager. Og som vanlig vil det også i år bli rekruttleir i august. Klikk linken til Rekruttgruppas sesongoversikt for mer detaljer - nå oppdatert for høstsesongen (!)

Vi ønsker alle rekrutter velkommen til Tyrving, og håper at de raskt skal bli bitt av o-basillen :-) (24.04.2007)


Holmenkollstafetten – ”vårens vakreste eventyr”- lørdag 12. mai

Holmenkollstafetten – friidrettens største massemønstring i Norge - går av stabelen lørdag 12. mai. Det forventes i år 1000 lag og nesten 15.000 deltakere. Stafetten går over 15 etapper tur/retur Holmenkollen. Start og innkomst er Bislett. Nærmere opplysninger om stafetten får du på stafettens nye hjemmeside http://www.holmenkollstafetten.noIL Tyrving ønsker å markere seg med sine beste utøvere i Holmenkollstafetten, og klubben ønsker at alle løpere f 1992 og tidligere skal prøve å kvalifisere seg på lagene. (19.04.2007)
Les mer

Etter påske kjører Ungdomsgruppa fast med 2 treningskvelder pr. uke:

Tirsdager kl.18 - med vekt på fysisk trening med høy intensitet. Fra påske til midt i mai vil denne treningen legges inn i sprint-løpene i Oslo City Cup, seinere i mai og juni kjører vi egne o-ung-økter med (bakke)intervaller og noe o-teknisk trening.

Torsdager kl.18 - med fokus på trening av grunnleggende o-teknikk. Disse O-tekniske klubbtreningene arrangeres vekselvis av Tyrving og Fossum, og har tilbud fra C- til A-nivå (på Rekruttgruppas mandagstreninger er det tilbud fra N- til C-nivå).

Tid & sted: sjekk Tyrvings nettkalender. U-Coach'en ønsker at alle møter presis, slik at vi får gitt de instruksjoner som skal til for at dere får maks utbytte av treningsøktene. Og - vi vil selvsagt gjerne ha selskap av juniorer, seniorer, gubber, fossilfruer og VIP'er :-) (01.04.2007)
Mer om tirsdagenes Oslo City Cup

Gateguttene og Gatepikenes Grand Prix - det siste løpet i vinterens gate-O-serie gikk onsdag 28/3 fra Gjettum skole. Med fellesstart, kniving og gafling, og de fleste postene "off-road" på barmark i Dæliskauen og Solbergbakken. Resultatene finner du nedenfor.

Resultater og rankingpoeng for hele serien finner du i vedlagte xls.regneark: Resultater / Strekktider og Rankingstatus. 4 av 7 løp teller i kåringen av vinterens "Gatepiker" og "Gategutter", som ble:
 • Herrer (17+): J.Mathias Nipen
 • Unge Damer (15+): Ingrid Berge
 • Unge Herrer (15-16): Morten Saue
 • O-Ung kort (10+): Gustav Fiskum
 • Fruer (40+): Sidsel Nørstebø
 • Gubber (45+): Egil Eide
(26.03.2007)
Terminliste | Resultater & Kart

Norsk O-Festival, med innlagt World Cup, arrangeres på Hovden i Setesdal. Tyrving har de siste årene vært største klubb på O-Festivalen, og det blir en utfording å forsvare denne posisjonen. Med forhåpentligvis flere løpere i World Cup og gode stafettlag, håper vi imidlertid mange setter av helgen 22.-24.juni til O-Festivalen i flotte omgivelser på Hovden.

Tyrving har allerede reservert femti senger i hytter hos Eminent Hovdestøylen Hotell, og for de som foretrekker hotellovernatting anbefales egen reservasjon på Eminent Hovdestøylen Hotell. Vi satser på å bli en stor Tyrving-tropp, og arrangørene legger opp til stor St. Hans-feiring lørdag kveld. For reservasjon av senger i Tyrving-hyttene og påmelding til stafetten, send en mail til Morten Christophersen. Førstemann til mølla... (muligheter for utvidet reservasjon). (25.03.2007)
Les mer

Påsken 2007 arrangerer Tyrving påskesamling i Tsjekkia. Samlingen er relevant for VM i 2008 som arrangeres i Tsjekkia, og er åpen for alle. Samlingen vil gå i typisk kontinentalt terreng, og vil være bra o-teknisk trening for alle som ønsker å trene for fremtidige internasjonale konkurranser eller fin avveksling for de som ønsker å trene i nytt og spennende terreng. Mange av de internasjonale mesterskapene vil i de kommende år gå i kontinentalt terreng. Tradisjonen tro vil det også bli lagt vekt på det sosiale på påskesamlingen.

16 påmeldt fra Tyrving, og fortsatt mulig å melde seg på! (22.03.2007)
INFO OM SAMLINGEN, PÅMELDING OG PÅMELDTE

UK for senior og junior har nå annonsert uttakskriteriene for 2007 sesongen, og ser frem til mange spennende uttak og minst like spennende stafetter.

UK 2007 er sammensatt som følger:

 • Senior: Eystein Weltzien og Morten Christophersen
 • Junior: Tone Ellefsen Lye
 • Kombinasjonslag (15stafetten, 25manna og seniorstafetter der juniorene deltar) tas ut av Senior UK, evt. i samarbeid med de respektive UK.
(22.03.2007)
Uttakskriterier 2007

Tyrving v/ Tone JuniorCoach arrangerte o-teknisk oppstartsamling for HD15+ i Sarpsborg 24-25.mars, i det lekreste vårvær. Det ble 4 gode o-økter, m. overnatting på SOLhytta.

AOOK arrangerer samlinger i Østfold 30.mars-1.april (palmesøndag-helgen), klikk for å se innbydelsene for hhv. 13-16 og 17-20 åringer. Påmelding innen 25/3; alle 13-16 sender påmeldingen til Arne U-Coach.

Og her: Noen glupe ord om fornuftig bruk av de første o-ukene.... (21.03.2007)
PROGRAM | DELTAKERE | Resultat samlingsmesterskap


Orienteringsløpere med hodelykter direkte på TV. 10 etapper, 10 timer og 10 orienteringsløpere på hvert lag. Natt til 29. april blir den lengste sammenhengende maratonsendinga i en idrett på norske TV-skjermer. TIOmila i orientering utenfor Stockholm sendes direkte på den nye norske sportskanalen, TV2 SPORT 28.-29. april. Dette bekreftet redaktør Bjørn Taalesen på dagens pressekonferanse i Oslo. (20.03.2007)
Les mer

Sesongoversikter finner du i vedlagte (word)filer:

 • en grov sesongplan 2007
 • den meget detaljerte Sesongoversikten for O-Ung + O-Junior (m. aktive linker pr. 20/7).
 • oversikten over O-tekniske klubbtreninger på torsdager etter påske. PS 20/7: Ikke gyldig for høsten pga. terrengsperringen i Fossum/Bærumsmarka. Det blir fortsatt trening på torsdager, men andre steder...


Forøvrig finner du link til alle Tyrving-aktiviteter og aktuelle arrangement i nettkalenderen vår i høyre marg. Vil du ut i verden: sjekk World-of-O calendar. (06.03.2007)
MER om O-sesongen 2007 her

Mars - og vi er i mål med den fysiske grunntreningen fram mot 2007-sesongen.

I hele grunntreningsperioden har det vært felles intervall-trening hver tirsdag kl.18, fra Klubbhuset. I perioden januar-mars plusser vi på med styrkesirkel inne etter intervallene, ispedd litt o-teknisk tørrtrening. Disse tirsdagsøktene passer for (og tilpasses til) alle motiverte løpere fra 10 til 60+. Vi legger også inn noen testløp (1000m) for å måle framgangen.

I perioden desember-mars har vi også hatt 7 onsdager med Gate-O-løp. Der du kan løpe 3 km el. 6 km, med EKT, og konkurrere om tittelen "Gategutt" / "Gatepike" 2007.

STATUS for årets oppmøte-logg: Totalt 583 høy-puls-økter; " ALL TIME HIGH". (06.03.2007)
Flittigste intervallister pr. 28/3

En ny sesong nærmer seg. En ny sesong med nye muligheter, med mange spennende stafetter og med spennende Tyrvinglag…

TIOmila finner i år sted i Eskilstuna, i krevende og variert o-teknisk terreng. Jukola finner sted langt nord i Finland, nærmere bestemt i Lappo, øst for Vaasa. Det innebærer mindre nattløping. Norsk O-Festival arrangeres av KOK på Hovden, mens NM arrangeres av Hamar OK syd for Hamar. 25manna finner som vanlig sted i Stockholm, i år like syd for sentrum.

Ansvarlig for opplegget rundt stafettene er sportskomitéen, mens uttakskomitéen (UK) har ansvaret for å ta ut lagene. Før kommende sesong knytter sportssjefen en sterkere hånd om UK, og det blir også store utskiftninger i de respektive UK.

Sportskomitéen takker fjorårets UK for innsatsen! (18.02.2007)
Les mer

Før sesongen starter i Norge er det tid for blant annet SpringCup i Danmark. Tradisjonen tro arrangerer Tyrving tur til SpringCup. I år er arrangementet flyttet fra Hillerød til Roskilde, og det blir derfor nye og spennende terreng som alle løpene. Turen starter torsdag 22.mars og hjemkomst blir på morgenen mandag 26.mars. Tyrving arrangerer i år tur til SpringCup for 15. år på rad – altså et lite jubileum. Opplegget er det samme gode som det pleier å være. (11.02.2007)
Les mer

Klubbkveld tirsdag 6.februar
Det blir klubbkveld på klubbhuset tirsdag 6.februar kl.20:00, i etterkant av intervalltreningen som har oppmøte kl.18.00. Sett av kvelden!!!

Det blir en gave til alle 13-20 åringer i Tyrving som stiller på klubbkvelden. Gaven leveres av en av Tyrvings sponsorer - CRAFT. Og kake blir det også.

Klubbkvelden blir holdt av Anders Tiltnes, som noen dager tidligere vender hjem fra et lengre opphold i Sør-Amerika, med bl.a. en måneds ekstrem høydetrening i Bolivia rund 4000 moh. Han vil vise noen kart fra eksotiske Sør-Amerika (bl.a. Militært VM i Brasil), snakke litt om hvordan han mener at man skal bli en god o-løper, svare på hvorfor han har så langt hår, og fortelle hvordan det føles å komme ensam i tet på publikumspost 1.etappe TIOmila... for IL Tyrving. (30.01.2007)


Kalde fornøyelser
Gnistrende -12'C skremmer ikke oss: Tirsdag (intervaller) + Onsdag (Gate-O-løp) ble det til sammen løpt 50 høyintensitetsøkter i Tyrving-regi. Tøft !

Klikk her for resultater og rankingstatus etter 3 av 7 Gate-O-løp. Og gjør klar for det neste, onsdag 7/2 fra Ramstad skole. (25.01.2007)<< Forrige  1  2  3  4  5  6  7  8  9  | < 10 >  11-20  21-30  31-40  Neste >>

!