Orientering | Friidrett | Hovedstyret | Barneidrett

Nyheter

Vår tradisjonelle Vestfjorden Rundt trening ble gjennomført lørdag 18/3, med 17 tøffe deltakere som cruiset rundt på fjordisen og kartene Vestfjorden (vinterutgave), Borøya (fra 2005) og Oustøya (gammelt kart). (13.03.2006)
Resultater med mer

Torbjørn Sagberg imponerte i sesongåpningen i Danmark denne helgen. Under Nord Jysk 2-dagers var det bare verdensstjernen Jani Lakanen fra Finland som matchet Torbjørn. Det endte med 1. og 2.plass i H21E, og langt ned til konkurrentene, bl.a. det danske landshold og Pasi Ikonen. En overbevisende sesongstart!

Men Torbjørn var ikke den eneste som pulset godt i dansk snø. På lørdag endte Anders Tiltnes på 9.plass og Jarl Magnus Berge på 17.plass i samme klasse. Ida Tiltnes (D16) gikk helt til topps på søndag etter 5.plass lørdag, mens unggutta hadde sin beste dag lørdag med hhv. 8. og 18.plass (av 66) til Torkil Eide Solstad og Gunnar Fiskum (H15) og 13. (av 63) til Marius Mathisen Søvik (H14). Som om ikke det var nok ble det suverene seire begge dager til Sportssjefen i H21AK såvel som Rekruttsjefen i D35B. Vi er i gang !

Fullstendige resultater (12.03.2006)
Les mer

Treninger frem til påske
Torsdagsintervallene er over for i vinter, men langturene med lykt fortsetter og er også åpne for andre enn veteraner. Etter påske starter vi opp med o-tekniske treninger på torsdager.

Treninger frem til påske:
Tirsdag - intervaller, oppmøte klubbhuset kl.19.00
Onsdag - onsdagstur fra Bole 8. og 22.mars og 5.april (05.03.2006)


8 sprintløp på en helg
Sist helg fikk jeg (O-lav N) anledning til å delta på en Elite Sprint Training Camp som min sønn Thomas N et. al. arrangerte i neste vinter-OL-by Vancouver, Canada. Det var et supert konsept med 8 sprintløp i meget varierte terreng i løpet av fredag-søndag, med en gruppe på 20-25 o-løpere som reiste rundt i Vancouver til 7 forskjellige sprintkart (basert på siste IOF sprintnorm) og med lunsj, middag, PowerPoint-presentasjoner og overnatting hos de som hadde best plass i huset. Se Kart og resultater. Deltakeravgift (med 8 kart og mat og alt) klarte de å holde til mindre enn kr 200 pr deltaker. De fleste løpene var individuelle (både høy- og lav intensitet), men vi hadde også fellesstart med sommerfugler samt et intervall-løp med 5x700m løyper med fellesstart (3 personer i hver gruppe) og gafling, samt et opplegg med løpsteknikk og diverse tekniske øvelser. (28.02.2006)


Gull på Junior NM stafett
Oslo tok i dag gull på Junior NM stafett, med Ingunn Weltzien på laget. Celine Brun-Lie fra Njård gikk 1.etp, mens Ingunn gikk andre og vekslet første etter sin etappe. Marte Monrad Hansen og Astrid Uhrenhold Jacobsen tok godt vare på ledelsen og gikk Oslo inn til gull. I NM Junior stafett er det kretslag som konkurrerer mot hverandre, og på Oslo sitt lag var det en Njård løper mens de tre andre var fra Heming. (19.02.2006)


Bronse til Ingunn i Junior NM

Det ble bronse til Ingunn Weltzien under dagens 5 km klassisk under Junior NM i langrenn. Ingunn gikk inn til ledelse på et sent startnummer, 4 sekunder forran Marte Elden som da ledet. Men bak kom Marit Liland Fredriksen og Astrid Uhrenhold Jacobsen og tok gull og sølv, henholdsvis 19 og 15 sekunder forran Ingunn. I yngste gutteklasse ble Espen Weltzien nr.16.

Vi gratulerer Ingunn med bronsen, og ønsker alle lykke til på morgendagens stafett! (18.02.2006)


Ingunn Weltzien ble nr.4 på dagens 15 km fristil under Junior NM i langrenn (J19/20). Ingunn startet sent og gikk inn til 3.plass da hun kom i mål. Men bak kom klubbvenninnen, Marte Monrad-Hansen, og knep sølvet. Målet var medalje på begge de individuelle distansene, men det ble altså den bitre 4.plassen, 17 sekunder bak bronsen.

Broder Espen W var i den beste halvdelen av G17 (+3:13), mens de andre skijuniorene våre, Anniken WN, Rannveig Ø og Harald B ble slått ut av sykdom. I J17-årsklassen ble det bronse til Askers' Britt Ingunn MN.

Junior NM finner sted i Steinkjer, og konkurransene kan følges live på web-TV. På lørdag er det 5 km klassisk for jentene og 7,5 km klassisk for guttene. (16.02.2006)
Resultater

Frode Balchen ny juniorlandslagstrener
Frode Balchen har blitt ansatt som ny juniorlandslagstrener. Han skal være trener sammen med Kenneth Buch som ble årets trener i 2005, og de skal da blant annet være trener for Ingunn Weltzien som er eneste Tyrvingløper på juniorlandslaget. Frode er også personlig trener for Rannveig Weber Øverøyen. Frode Balchen løp for Tyrving sesongen 2002 til 2004, men gikk til Oddersjaa før forrige sesong da han flyttet tilbake til Kristiansand.

Tyrving gratulerer Frode med ansettelsen!

Les nyheten på NOFs sider. (14.02.2006)


Ingunn ble verdensmester
Den norske dominansen fortsatte på dagens stafetter under Junior VM i Kranj, Slovenia. Norge vant stafetten både for herrer og damer, og med det tok Petter Northug jr sitt fjerde VM gull av fire mulige. De andre på laget var Glenn Elvestad, Eirik Kurland Olsen og Eirik Sæves.

På det norske damelaget gikk Ingunn Weltzien 1.etappe, Marit Liland Fredriksen 2.etappe, Marte Elden 3.etappe, mens en annen o-løper, Betty Ann Bjerkreim Nilsen, fikk æren av å gå Norge inn til seier på siste etappe. Dermed fikk Ingunn en perfekt avslutning på årets Junior VM i langrenn - GULL og verdensmester!!!

Tyrving gratulerer Ingunn, Betty Ann og alle de andre gullvinnerne!

Se også NRK, TV2, Aftenposten, VG, Dagbladet og langrenn.com. (05.02.2006)


Ingunn nr.17 i Junior VM
Ingunn var en av de fire norske jentene som fikk gå dagens duathlon under Junior VM i Kranj, Slovenia. Etter å ha ligget som nummer 18 etter den klassiske delen, endte Ingunn til slutt på 17.plass etter å ha tapt spurten om 16.plassen. For første gang under dette Junior VM ble det ikke norsk seier, men Betty Ann Bjerkreim Nilsen gikk inn til sølvmedalje. Gratulerer Betty! Det er morsomt å se at o-løperne hevder seg i langrenn (eller er det omvendt?). Marte Elden endte på 5.plass, mens den dobble verdensmesteren Astrid Uhrenhold Jacobsen endte på 35.plass.

Gutteklassen over 10+10km ble "selvfølgelig" vunnet av Petter Northug jr. Nå har Petter tre gull av tre mulige, og på søndag har han muligheten til å ta storeslem. Med to gull fra i fjor er Petter tidenes mestvinnende i Junior VM. Og han skal ikke til OL??? "Er man god nok, er man gammel nok." Kanskje på tide at langrennsledelsen lærer av fotballen... (03.02.2006)


Ingunn nr.10 i Junior VM
I disse dager arrangeres Junior VM i langrenn i Kranj i Slovenia. I dag har jentene gått 5 km klassisk, og Ingunn Weltzien endte på en imponerende 10.plass. Bare 54,8 sekunder bak Astrid Uhrenhold Jacobsen som vant. Seiersmarginen var hele 18 sekunder ned til 2.plassen og 32 sekunder til 3.plassen. Gutta gikk i dag 10 km klassisk, og ikke overraskene ble det gull til Petter Northug jr. Seiersmarginen var imponerende 25 sekunder.

Også i går imponerte de norske på sprinten, med gull til både Astrid Uhrenhold Jacobsen og Petter Northug jr og bronse til Celine Brun-Lie. Ingunn gikk ikke sprinten. I morgen står duathlon på programmet.

Resultater fra Junior VM (01.02.2006)


Årsberetningen for o-gruppas aktiviteter i 2005 kan du nå lese her. (25.01.2006)
Les mer

Årsmøte i o-gruppa avholdes mandag 23/1, kl 18:30 på Klubbhuset i Sandvika (23.01.2006)
Se agenda her

Bronse til Ingunn under ski-NM
Hemings damelag var blant favorittene på dagens stafett under NM-ski på Kongsberg. Ingunn Weltzien gikk en god 2.etappe for Hemings 1.lag som til slutt endte på 3.plass, og dermed fikk de tre juniorene på Hemings lag bronse på stafetten under senior NM. På fredag fikk også Ingunn med seg en sterk 14.plass på 15km duathlon.

Flere andre Tyrving-løpere var også i aksjon på Kongsberg. Anniken Weber Nielsen og Rannveig Øverøyen gikk 2.etappe for hvert sitt Fossum-lag, mens Audun Weltzien og Harald Berge gikk hver sin 2.etappe i herrestafetten.

Resultater (22.01.2006)


Kommende sesong blir bredden på damesiden i Tyrving forsterket ved at to britiske juniorlandslagsjenter kommer til å løpe for Tyrving. Begge er 19 år kommende sesong, og heter Tessa Hill og Jessica Halliday. De som blir med på SpringCup får møte jentene når de debuterer for Tyrving. Målet er Junior VM i Litauen i begynnelsen av juli, og Tess og Jess føyer seg inn i rekken av briter i Tyrving. Fra før løper som kjent Nick og GG for Tyrving, alle med "navn" på fire bokstaver eller mindre. Vi ønsker Tessa og Jessica velkommen til Tyrving! (19.01.2006)
Presentasjon

Trening i tåka
"Overskyet" sa metrologen
Mil etter mil - Nordseter, Sjusjøen, Midtfjellet, Hornsjø, Pellestova, Mostseter - you name it, we've been there - uten å se en dr..... Helgens vær ville stengt enhver flyplass! Men - det var (såvidt) nok snø, fine spor og VR50-60 satt bra. Deltakerrekord med 10 seniorer + 4 juniorer + 11 o-ung, Peer elite-coach, et par 'VIP', og noen gjester. Fellesmåltider, stafettmøte og sesongplanlegging. Og Morten sportsjef kom i mål med sin konseptuke: 35 timer i boka!

Treningsutbyttet ble nok bra: Alle (unntatt sjåføren) sovnet i bilen hjemover. (16.01.2006)


Ingunn tatt ut til Junior VM i langrenn
Ingunn Weltzien (Heming) ble i dag tatt ut i den norske troppen til Junior VM i langrenn. Junior VM finner sted i Kranj, Slovenia 31.januar til 5.februar. NSF tok ut 7 herrer og 8 damer. En annen o-løper, Betty Ann Bjerkreim Nilsen (NTG/Vestringen), ble også tatt ut i den norske troppen. Se uttaket på langrenn.com.

Vi ønsker Ingunn, Betty Ann og alle de andre norske lykke til i Junior VM! (10.01.2006)


Stuntet ble gjennomført av Anders Tiltnes denne uken. Med fire økter om dagen i snitt og hele 22 av øktene som løping. Nå venter to hviledager, men Anders regner med å få treningsabstinenser. Det må nok en treningsnarkoman regne med å få.

Anders har tro på prosjektet, og målet er ved siden av å teste hva kroppen tåler også at kroppen skal tåle mer trening. Etter endt treningsuke fungerer kroppen fortsatt fint kan Anders melde, og han har ikke noen problemer med skader. Det er oppsiktsvekkende i seg selv, tatt i betraktning at Anders har slitt med skader etter sesongslutt. Men dette er ikke noe til etterfølgelse for folk flest: Do not try this at home - or at all!

Les mer på Orientering på Nett og Orienteering Online (09.01.2006)
Les mer

Norgescup i langrenn
Selv om kart og kompass for de fleste er byttet ut med staver og ski, er det mange Tyrvingere som også har konkurransesesong den delen av året det ligger snø i skogen. Denne helgen arrangeres de første Norgescup rennene i langrenn, og med mange løpere på startstreken som vi i sommerhalvåret er vant til å se i Tyrvingdrakter.

Den sterkeste prestasjonen lørdag stod Ingunn Weltzien (Heming) for, med 2.plass i eldste juniorklasse (J19/20). I J18 ble Anniken Weber Nielsen (Fossum) nr.10, mens Rannveig Weber Øverøyen (Fossum) ble nr.9 i J17. I M18 stod Harald Berge (Fossum) for en sterk prestasjon med sin 4.plass, mens Eirik Nørstebø (Fossum) ble nr.60 i den samme klassen som telte over hundre startende. I M17 ble Espen Weltzien (Bærums Verk) nr.15.

Også på søndagens fellesstart stod Tyrvings unge lovende for en rekke gode prestasjoner. Både Ingunn og Harald endte på 5.plass, Anniken ble nr.18, Rannveig nr.21 og Espen nr.51. (07.01.2006)


Før sesongen starter i Norge er det tid for blant annet SpringCup i Danmark. I år blir dette riktignok ikke sesongstart for Tyrving, ettersom vi også legger opp til en tur til Nord Jysk 2dagers to uker tidligere. Men tradisjonen tro arrangerer vi også tur til SpringCup, og vi vender i år tilbake til Hillerød Hotell etter et gjesteopphold lenger nord i 2005. Turen starter torsdag 23.mars og hjemkomst blir på morgenen mandag 27.mars. Tyrving arrangerer i år tur til SpringCup for 14.år på rad. Opplegget er det samme gode som det pleier å være. Føreforholdene derimot....

Værmelding for Hillerød. (04.01.2006)
Tyrvings SpringCup-side


<< Forrige  1-10  11  12  13  14  15  | < 16 >  17  18  19  20  21-30  31-40  Neste >>

!