Orientering | Friidrett | Hovedstyret | Barneidrett

Nyheter

Nok et nytt Tyrving-kart ble innviet i helgen; Krokskog-kartet vårt dekker nå både øst og vest for Kleivstua.

Og det ble en ny, fin dag med orientering skikkelig på skauen for de 520 løperne fra AOOK og Buskerud. Sportslige Tyrving-resultater var også flere av: KM-gull til D17-laget vårt, sølv til småpikene i D13-16, og herrene løp over evne (?) og tok bronsen i H17. (22.08.2005)
Les mer

Kretsmester Gunnar F
Det var villmark, det var vakkert vær og Risfjell-terrenget kåret utvilsomt kretsens råeste o-løpere blant de 832 startende. KM-medaljer i fleng, deriblant noen skikkelige oddsbomber! Klassiske Eystein-løyper og proft arrangert var omdømmet. Så dette kan Tyrving og Bærums skiklubb v/ Håvard Lillegård være godt fornøyd med!

Alle resultater på KM Orientering 2005. (20.08.2005)
Mer om medaljefangsten her

Øyhoppingen i Vestfjorden onsdag 17.august ble en trivelig kveld, med medbrakt niste og mye stor idrett - på grensen til triathlon. Hele 67 deltakere med stort og smått - vandre-nissene til beste herre / dame ble vunnet av Anders T og Ingunn W -Espen W og Ingrid S var raskere enn de andre under 16 år - og Gustav F var kjappest av alle i kortløypa. (18.08.2005)
Resultatliste er vedlagt her

VM i Japan: Zsuzsa nr.14 på Langdistansen !
President BjørnR heier på MarianneA
Simone Niggli-Luder (SUI) er O-dronningen og tok sin tredje strake gullmedalje, suverent foran Heli Jukkola (FIN) og Vronig König-Salmi (SUI). Zsuzsa var trøtt i bakkene og kanskje litt sliten i hodet etter alle løpene denne uka, løp ut på feil rygg på et langstrekk, og tapte 2-3 minutter der; arrangøren har regnet ut at det ble ca. 6 min tidstap tilsammen. Men hun klarte til slutt en flott 14.plass i det sterke feltet, etter 10. plass på første meldepost og 11.plass fram til 13.post. Marianne Andersen (Nydalen) ble beste norske på 4. plass, de andre nr.11 Lene Moe (Nydalen) og nr.12 Birte Riddervold (NTNUI) ca. minuttet foran Zsuzsa.

Andrey Khramov (RUS) vant herreklassen foran Marc Lauenstein (SUI) og også i år bronse til Holger Hott Johansen (Kristiansand). Sterk debut av Lars Skjeset (3.post) på 17.plass, mens Øystein Kvaal Østerbø (Wing) misset grovt på slutten og raste til nr.26.

Resultatene her. Og her kan du studere Dameløypa (8,8 km / 630 m stigning) og Herreløypa (12,9 km / 925 m stigning) - og grafene som viser hvem som har bommet og hvilke damer og herrer som var på "selskapsreise". Til slutt dagens bildegalleri. (12.08.2005)


VM i Japan: Zsuzsa nr.8 !!
Endelig en topp 10 plassering i VM: Zsuzsa ble nr. 8 (!) på nattens mellom-distanse, bare 17 sekunder fra en 6.plass på podiet og 2:18 fra bronsen. Simone Niggli-Luder (SUI) virker uslåelig og vant igjen hele 2:13 foran Jenny Johansson (SWE), med bronse til Minna Kauppi (FIN, +3:04). Beste norske i dameklassen ble Marianne Andersen (Nydalen) på 15. plass (+6:54), mens Marianne Riddervold (NTNUI) ble nr.23 (+8:42).

I herreklassen klarte Øystein Kristiansen (Halden) og Jørgen Rostrup (Kristiansand) hhv. 5. og 6. plass, drøye 2:30 bak suverene Thierry Gueorgiou (FRA), som tok sitt 3. strake VM-gull på Mellom! Sølv til Chris Terkelsen (DAN) og bronse til Jarkko Houvila (FIN / Halden), mens nordiske Nordberg (Kristiansand) var lite fornøyd med 14.plass (+4:30). Herreløypa kan du se hos Terje G og Chris T, og også hos nr.10 Mats Troeng (SWE).

Dagens bilder og resultater. (11.08.2005)


Tyrving's Zsuzsa Fey fortsetter å levere topp 20 plasseringer i VM-sammenheng: Sprint er vel ikke hennes favorittdistanse, men allikevel en flott 19.plass på nattens finale, +2:47.4 bak suverene Simone Niggli-Luder (SUI). Sølv til Anne Margrethe Hausken (Bækkelaget, +31.7 sek), og bronsen gikk til Heather Monro (GBR / Halden, +59.0 sek).

Coach Henning-san rapporterer at Zsuzsa er noe skuffet over resultatet. Hun tapte antagelig på dårlig veivalg og traséer, men manglet også det siste giret i bakkene. Temperaturen lå rundt 36-38 grader, og selv coachen svettet et par liter væske under løpet.

Blant herrene tok Emil Wingstedt (SWE / Halden) første stikk, foran unge Daniel Hubmann (SUI) og Jani Lakanen (FIN); Øystein Kvaal Østerbø (Wing) fikk den 'fordømte' 4.plassen, +1.4 sek fra pallen og +16.1 sek bak Svensken.

Her finner du dameløypa, alle resultater og dagens bilder. (10.08.2005)
Les mer

VM i Japan: Zsuzsa starter sent i langdistanse-finalen
Kvalifisering til langdistanse gikk fra samme samlingsplass som gårsdagens mellomdistanse, men bakkene var litt høyere, bambusbushen litt kraftigere, og det var færre skyer. Drømmeforhold!

Simone Luder (47:07) og Vroni König-Salmi (48:23) imponerte i sine heat, og var de eneste som var i nærheten av den stipulerte tiden på 45 minutter.
Zsuzsa ble nr 4 (!) i heat C - drøyt tre minutter bak König-Salmi. Marianne Andersen vant sitt heat A med tiden 51.24. Alle de norske løperne gikk videre.

På dagens løp tapte Zsuzsa 2-3 minutter på dårlige veivalg/traséer, men unngikk postbom. Flere av løperne har mer å gå på!

Bilder og resultater. (08.08.2005)


VM i Japan: Zsuzsa til finale Mellom
I natt ble første distanse under VM i Japan tilbakelagt. Det var Mellom kvalifisering, og selv om det ikke er noen av våre løpere i den norske troppen, stilte to løpere fra Tyrving på startstreken i Japan.

Zsuzsa Fey (Romania) kom seg greit videre til finalen med 9.plass i sitt heat A. Farten var god, men det ble ca 2 minutt bomming på de to første postene. Graham Gristwood (Great Britain) ble dessverre disket på sin eneste distanse. Fem av de norske gikk videre til finalen, mens Anne Margrethe Hausken i heat C var 7 sekunder unna finaleplass. Finalen løpes natt til torsdag 11.august.

Linker: Startlister og online-resultater etter hver distanse; herreløyper fra Mellom-kvalet kan du se bl.a. hos TerjeG og AndersN og dameløyper hos danskerne. Og Henning Supporter har lagt ut bilder. (07.08.2005)


Det er bare en drøy måned til NM på Konnerud, og det er på tide å begynne å trene spesifikt mot høstens store mesterskap. Fredag 5.august kl. 18:00 blir det NM relevant stafettrening på Konnerud, med skjermer og EKT i skogen. Felles avreise fra klubbhuset kl. 16:30. (04.08.2005)
Kjøreanvisning m.v.

Nå er den ajourført for høstsesongen: O-kalenderen for Tyrvings ungdommer (H/D13-16) og juniorer (H/D17-20) og deres foreldre, med månedlige oversikter over alle treninger og o-løp ut 2005.

Og på rekrutt-siden er det en egen ukeplan med høstens aktiviteter for de under 13 år, bl.a. mandagstreningene på Tanum og leiren som i år arrangeres på Vestlia 26-28.august. (03.08.2005)
Word-fil for nedlasting

Espen W nr.6 (H16)
Pallprestasjonene manglet under årets Hovedløp, i Fana ved Bærrrgen, men vi fikk 2 av våre 11 løpere inn på topp 10: Espen W løp meget bra i store deler av løypa, lå på 2.plass halvveis (7.post), men tapte tid på de neste 3 korte strekkene, inkl. publikumspostene. En sterk avslutning ga allikevel en 6.plass i H16. Ida T løp jevnt og framfor alt sikkert, forbedret seg 6 plasser fra i fjor, og klarte 7.plass i D15. Torkil ES løp bomfritt og ble premiert med en fin 15.plass i den store H14-klassen.

Resultater, bilder, kart og løyper på arrangørens fortreffelige nettside, med daglige oppdateringer fra ukas OLL. Og med litt hjelp har også Budstikka skrevet om HL.

O-landsleiren fortsetter tom. torsdag 4/8, med kretsstafett, Stoltze-kleiven opp, mannskaps-o, micr-o osb. Mye moro - se bl.a. mandagens reportasje fra Torkil's hel-svarte trening. (01.08.2005)
Les mer

Svein J vant H50 i World Masters i krevende villmark i Canada. Olav N kom på en hederlig 9. plass, og bidro til at Tyrving fikk de 2 beste norske plasseringene i H50. (31.07.2005)
Les mer

Hele 28 Tyrvinger toppet ferien med fransk 5-dagers på høysletta nordvest for Montpellier. I et terreng som Terje Gundersen lovpriser som de l'orientation caviar.

Sjelden har så mange bommet så mye som da vi ble sluppet løs på Larzac-prærien første dag. Men vi fikk da taket på orienteringen etterhvert, og mange sprader nå rundt med etappevinnernes vainqueur-t-skjorter. Og noen løp sikkert og bra alle dager: IdaT (D16), BjørnE (H18), AnneØ (D21A) og WencheH (D50) var først i mål på jaktstarten siste dag! PerKr og flere fossilfruer herjet også i øvre del av listene.

Ukas prestasjon: HasseB som tok 1.etappe som ren kurveorientering. (26.07.2005)
Les mer

Midnattsolgaloppen innførte i år trøyekonkurranser, slik vi kjenner det fra Maxim-Cup. Zsuzsa foretrekker vår vakre klatretrøya fra Trimtex, men var hele tiden i teten i klatrekonkurransen også her og fikk Noname-varianten med hjem. Foruten en etappeseier ble hun sammenlagt nr 3, slått av Maria Rantala og Satu Mäkitammi. Sunniva J fikk plassen bak Zsuzsa etter jevn løping.

Per-Kristian dominerte H45 med to seire, og ett løp bare ett sekund bak vinneren. Berit D fulgte opp med andre plass i D45. NicholasM var vår deltager i herrenes klasse (H21). Han trente bra hele uken og ble nr 12 av 50 deltagere. (21.07.2005)
Les mer

Tyrving stiller med hele 12 løpere fra team Dendrofil på årets Hovedløp. HL går i Fana ved Bærrrgen søndag 31.juli, og tilsammen er det nå påmeldt 426 H&D 14-16 år fra hele landet (98 fra Akershus&Oslo o-krets).

Dette er også årets sosiale o-ung-happening: O-landsleiren mandag-torsdag etter HL blir en uke med mye aktivitet i brake & myr, og garantert lite søvn ;-)

Alt om HL / OLL her, nå også med startlistene.

AOOK har lagt ut info om bussreisen (NB1: fredag kl.08:00 fra Oslo S) og innkvartering m.v på Slåtthaug skole (NB2: husk soveposen og liggeunderlaget). (20.07.2005)
Dette er våre unge & håpefulle på HL

Sommerløp og eurOpa tOur
Vi er inne i en måned med lite oppdateringer på nettsiden, men det er allikevel mange som løper sommerløp. Det er en stor Tyrving tropp på Fransk 5-dagers i Millau, Tyrving løpere på de fleste andre større sommerløp i inn- og utland og tirsdag 5.juli setter noen Tyrving løpere kursen sydover på tre ukers eurOpa tOur. Der blir det mye orientering, men også en del sykling (bla Tour de France).

eurOpa tOur troppen ved Torbjørn Sagberg, Anders Tiltnes og Morten Christophersen kommer til å oppdatere Tyrvings nettside med sporadisk oppdatert dagbok fra eurOpa tOuren. Men de kommer også til å holde alle lesere oppdatert på hvordan det går med andre Tyrving løpere rundt omkring i verden og ta pulsen på de store orienteringsbegivenhetene rundt i europa. Så følg med, for her blir det oppdateringer til tross for sommerferie... (04.07.2005)


Tyrvings tre lag i Jukola og Venla ble gjennomført på en god måte, og resulterte i plasseringene 100 for damelaget og 46 og 274 for herrelagene. Med det ble Tyrving 7.beste norske herrelag og 10.beste norske damelag. Nå er stafetten over og o-festivalen er neste stafett det satses på. Men Venla og Jukola går videre som skrivestafetter, der alle 18 løperne på Tyrvings lag skriver om sin etappe. Det blir lagt ut minst en etappe hver dag. (02.07.2005)
Les mer

Til VM senior i Japan 9-15.august skal NOF ta ut 7 herrer og 7 damer. Testløpene i forbindelse med Dølauka er siste sjans til å sikre seg en billet. Klarer AudunW cut'en denne gang? Da må han nok kline til som på det lange NOM-testløpet i pinsen!

For fredagens CraftCup mellomdistanse, med 400 høydemetre på 4,75 km, var noe for "bærre voksne kara", samt kalven LarsS på 4.plass. Vinneren Øystein Kristiansen var eneste H21 under 9 min/km! Ingen gikk helt rent i det kuperte dødisgrop-terrenget, og også våre la noen egg: AudunW var best på 16.plass +5:08, JensTorbjørn nr.19 +5:39 og AndersT nr.22 +6:35, videre VegardB nr.31, Morten sportssjef nr.36 og GeirH nr.37 +10:44.

IngunnW leverte nok et solid løp i D21; i dag nr.12 +8:37 bak suverene Marianne Andersen på 3,76 km luftlinje og 275 meter motbakke.

Alle mellom- og lang-resultater her. Eller via Dølaukas hjemmeside.

Lørdag er det langdistanse i ravineterrenget nord i Tylldalen - der Rolf Vestre hentet NM-gull i 1986. (01.07.2005)
Mer om torsdagens sprint m.v.

Årets største o-arrangement ble en fest for klubben - med sol & sommer, krevende terreng & løyper, over 100 Tyrvinger til start søndag, NM-gull til Ingunn, og mange flotte prestasjoner av våre ungdommer og ferske rekrutter. Spesielt gledelig med mange nye etternavn både i rekruttklassene og "sjåfør/foreldre-klassene"!

Laurbær til våre klassevinnere søndag: RannveigØ (D16), WencheH (D50), SiriH (D60) og JørgenH (H55), samt Magnus Berg Thurmann (Direkte N).

Søndagens klassiske kraftprøve var også CraftCup for elite-klassene. Sterkt igjen av BjørnE med en 6.plass i H17-18E, JensTorbjørnS nr.15 i H21E og IngunnW nr.4 i D19-20E.

Tyrving-resultater: Fredag - Stafett og parløp Lørdag - Søndag

Og på denne siden kan du tegne inn dine egne veivalg, og leke deg med veivalgsanimasjoner for de ulike løypene. Velg f.eks. H21E1 langdistansen og se hvordan JensTorbjørn spikrer post 4, 11, 13 og 15 ;-) (27.06.2005)
Flere flotte resultater: klikk her

NM gull til Ingunn !
Fredag åpnet årets o-festival i Oslo med NM sprint. 6 løpere fra Tyrving kom seg til finalen, og i finalen gikk Ingunn Weltzien helt til topps og ble Norgesmester. Det skilte 8 sekunder ned til de to nærmeste konkurrentene, Betty Ann Bjerkreim Nilsen og Elise Egseth som delte sølvet. Dette var Ingunns andre NM gull som junior, det første kom på NM natt i 2003.

I H17-20 ble Bjørn Ekeberg nr.21, og i H21 ble Audun Weltzien nr.10, Anders Tiltnes nr.17 og Torbjørn Sagberg nr.26; Audun og Anders løp nok bedre i kvalik'en der de tok 2.plass i hvert sitt heat. D21 ble annulert ettersom postmannskapet hadde tatt inn en damepost før damene startet (!); Zsuzsa Fey var eneste fra Tyrving i finalen i D21. Alle resultater hos arrangøren.

Det var bare Halden SK og Tyrving som hadde løpere i alle finaler. Men bare Tyrving som også hadde en på pallen ! (25.06.2005)



<< Forrige  1-10  11  12  13  14  15  16  17  18  19  | < 20 >  21-30  31-40  Neste >>

!