Orientering | Friidrett | Hovedstyret | Barneidrett

Nyheter

Luke 7: Seier i 10mila 2010
Det er viktig å sette seg mål, både som motivasjon og for å ha noe å strekke seg etter. Men målene skal ikke bare være store, de skal være så store at det gror hår på de. Vi skal sette oss store hårete mål! Det lærte Ingebrigt Steen Jensen oss i "Ona Fyr". Elitegruppa i Tyrving har satt seg et slikt stort hårete mål:

Seier i 10mila 2010!!!

Det er motivasjon gjennom en lang treningsvinter. Det er noe å strekke seg etter i medgang og i motgang. Og vi skal klare det, bare vent å se! Og sånn kommer det til å høres ut i 2010 - når Per Forsberg kommenterer inn Tyrving til seier i 10mila! (07.12.2005)



Vinterens første overgang til Tyrving er klar: Jarl Magnus Berge bytter ut Kristiansandsdrakten til fordel for Tyrvings røde, hvite og blå drakt kommende sesong. Jammas overgang til Tyrving forsterker Tyrvings herrelag i alle stafetter, og innebærer kamp om plass på NM laget som har mål om å ta gull på Hovden i slutten av august. Jamma er født i 1981, og har høye målsettinger for årene som kommer.

På NM i år ble Jamma nr.7 (natt), nr.19 (mellom) og nr.26 (lang). På det knallharde VM testløpet på Tynset ble han nr.13, og i 2004 løp han på KOKs 3.lag som tok bronse (plassen foran Tyrving). Som junior fikk han med seg sølv på NM lang som 19.åring, og sølv og bronse fra stafett de to påfølgende årene.

Vi ønsker Jarl Magnus Berge velkommen til Tyrving! (06.12.2005)
Les intervju med Jamma

Da er avstemningen for Tyrving-Awards 2005 i gang. Det vil bli mulig å stemme i to uker fremover, og hvem som vinner vil bli offentliggjort på premieutdelingen etter BingO-Sprinten tirsdag 20.desember. Da vil det bli prisdryss over Tyrvings løpere.

Det er i år fem kategorier det er mulig å avgi sin stemme i. Det er bare mulig å stemme en gang per kategori per brukernavn. De kategoriene DU kan være med å avgjøre er:
- årets prestasjon
- årets dameløper
- årets herreløper
- årets juniorløper
- årets ungdomsløper (05.12.2005)
De nominerte er...


Ida Tiltnes
Tyrvings juniorgruppe 2006

Født: 24.05.1990
Sivilstatus: Skoleelev
Adresse: Homansvei 1B, 1365 Blommenholm
Telefon: 67566915(p), 93460585(m)

Ida er riktignok bare D16 løper i 2006, men siden 16 åringene får lov til å løpe NM junior stafett får hun også være med i juniorgruppa. Ida ønsker å være med på det meste, så hun må holdes litt igjen. Men nå får hun altså være med i juniorgruppa... Ved siden av orientering driver Ida med skiskyting, men det er visstnok orienteringsløper hun vil bli. Hvis en god latter forlenger livet, kommer Ida til å bli veeeeldig gammel. (04.12.2005)
Les mer


Anniken Weber Nielsen
Tyrvings juniorgruppe 2006

Født: 09.11.1988
Sivilstatus: Skoleelev og singel
Adresse: Hoslegata 43, 1356 Bekkestua
Telefon: 67535685(p), 91138794(m)
Favorittfarge: Rosa
Yndlingsgodteri: Smågodt!
Styrke i orienteringsløypa: Løping
Tommel- eller platekompass: Ja takk, begge deler

Anniken er fra Hoslegata i Bærum, nær grensen til våre hyggelige naboer i øst - Fossum IF - som hun dessuten går langrenn for. Anniken har en vanvittig løpskapasitet, så når hun finner frem i skogen kan det bli "hur bra som helst". Noe 11.beste etappetid på 3.etappe i damkavlen i TIOmila 2005 viste. (03.12.2005)
Les mer

Luke 1: Klubbkveld med Jørgen Rostrup
Foto: Henning Spjelkavik
1.luke i Tyrvings julekalender avslører ingen stor nyhet, men til gjengjeld en skikkelig godbit. I kveld, torsdag 1.desember, kl.19.30 på klubbhuset inviterer Tyrving alle interesserte til klubbkveld og foredrag ved Jørgen Rostrup.

Jørgen Rostrup ble individuell verdensmester i 1999 (kort) og 2001 (lang) og verdensmester stafett i 2004 og 2005. Temaet blir treningsfilosofi og o-teknikk.

Vel møtt! (01.12.2005)


Tyrvings julekalender
En annen Oslo klubb presenterte en imponerende novemberkalender med en rekke store overganger. Vi er kanskje litt mer konservative på vestsiden av Oslo, for vi holder oss til tradisjonen med julekalender først i desember. I morgen, 1.desember, starter Tyrvings julekalender. Neppe med en overgang hver dag eller bare de sjokoladene du liker best, men en godbit blir det hver dag - fra 1. til 24.desember.

Så følg med på Tyrvings nettside for daglige oppdateringer og mange godbiter gjennom desember.

Tyrving ønsker alle en god adventstid og en riktig god jul!!! (30.11.2005)


... og bidra samtidig til at Tyrving får provisjon for salget! Dette er den enkleste dugnaden klubbens medlemmer kan gjøre. Ved at du bestiller boken gjennom Tyrving, får Tyrving provisjon og du kan få boken levert på klubbkveld 1.desember. Bestilling av O-Boka 2005 (kr. 350) gjennom Tyrving gjør du ved å sende en mail til Morten Christophersen. Fortell dette videre til alle andre i klubben som har tenkt til å kjøpe O-Boka!

Det er 17 personer som har kjøpt o-boka gjennom Tyrving, men vi har fortsatt mange på lager. De som har bestilt men enda ikke fått boken, kan få den på klubbkveld 1.desember. (25.11.2005)
Les mer om juletrekning av gratis bøker

ThomasH: Sveitsisk mester i Team-O
Thomas Hodel, Tyrvings sveitsiske avdeling, løper hjemme for OLG Chenau. Og det samme gjør sterke Marc Lauenstein (VM sølv) og Baptiste Rollier. I det sveitsiske mesterskapet i team-orientering primo november var dette en uslåelig kombinasjon. Wir gratulieren, Thomas!

O-ung som var på O-landsleiren har fått prøve seg på slik team/mannskaps-orientering, en lagkonkurranse der 3 løpere skal få én brikke/pinne raskest mulig gjennom ei o-løype. I Sveits stilte hele 426 lag til start. (21.11.2005)


TIO tåget i gang
Intervalltreningene på tirsdager har samlet bortimot 20 løpere de siste ukene. Nå er også TIO tåget på onsdager i gang. Onsdag kveld ble en times o-teknisk nattløping tilbakelagt i Vestmarka, og det med tilnærmet perfekt o-teknisk løping av hele TIO tåget. Sånn skal det være på TIO til våren også! TIO treningen er i gang, så til alle som har ambisjoner om en plass på laget - vel møtt til langtur med lykt også neste onsdag. (19.11.2005)


Søndag 20.november kl.14:00 inviteres alle som er interessert i å høre om Tyrvings planer for sesongen 2006 til infomøte på Tyrvinghuset. Også interesserte fra andre klubber er velkommen!

I forkant av møtet inviterer Tyrving til rolig langtur fra Vestmarksetra kl.10:00; det er mulig å dusje på klubbhuset etterpå. (11.11.2005)
Mer om infomøtet

Orienteringsgruppa holder seg stort sett til arrangementsdugnader. NOF har inngått en avtale med Frivillighetsnorge.no. (03.11.2005)
Les mer

Helt frem til påske kommer det til å bli onsdagstreninger, dvs langturer med lykt og o-sko/terrengsko med pigger. Så lenge det er mulig å løpe i terrenget vil det også bli o-teknisk innslag på onsdagstreningene.

Utgangspunktet for turene kommer til å variere, så husk å sjekke planen. De gangene det blir utgangspunkt fra en av seniorene blir det dusj, kake/vaffler (eller noe annet å bite i) og sosialt etterpå. Vi håper ihvertfall seniorene prioriterer onsdagstreningene gjennom vinteren, men alle er velkommen til å være med.

Vel møtt!!! (30.10.2005)
Øvrige onsdagsturer...

Blodslit i gjørma
Rannveig - ikke helt fornøyd med spurten
Løpere og publikum sleit med å finne Meningen med Livet denne gørkalde, søkkbløte lørdagen på en gjørmete stubbmark-åker vest for Fredrikstad. Men - vi fikk heldigvis noen gode Tyrving-prestasjoner å varme oss på.

Den mest spektakulære stod Ingunn HW (19) for; hun klasset seg opp i D21, fulgte landslagsessene MarianneA og Hausken i de innledende rundene, og vant til slutt forfølgerklyngas langspurt om 3.plassen ! For så å få beskjed om at brikken var død og back-up lappen borte. Zsuzsa F fulgte like bak og kan notere en sterk 8.plass (+6:36) i den 15,6 km lange løypa.

Broder Espen HW i H15-16 (11 km) spurtet inn til ein framifrå 2.plass (+0:14), og var sammen med Nicholas M (nr.9 i Åpen elite) eneste T-løper under 6:30 min/km. I D15-16 (8,6 km) løp også Rannveig Ø (nr.4, +1:10) og Ida T (nr.12, +2:23) solide løp. Og Siri H med 2.plass i D55 toppet mange sterke veteranprestasjoner. (Vi noterer også Olav Hygen's comeback med seier i H55, men er foreløpig litt i tvil om Lyn'ets Tyrving-tilhørighet ;-)

Her er alle Tyrving-resultatene. De virkelige blodsliterne våre med tider godt over 3 timer finner du i nedre del av H21-lista, der Frodo K etter 4:37 tapte spurten om 66.plassen ;-) (24.10.2005)


Eline HH / Jørgen S
Mandag 17/10 samlet vi 35 barn og unge tom.14 år (og 20 VIP ;-) på klubbhuset for å markere at en lang o-sesong nå er over. Det var nattløp og pølse/kake-fest, bilder og film. Og Tyrvingkrus ble tildelt årets aller ivrigste: Jørgen Stenwig (H13) og Eline Hjellup Horne (D10). (20.10.2005)
Les mer

Elite & rekrutt, liten & stor, ungdom, veteran & mosjonist brukte en strålende høstdag til å kjenne på blodsmaken før Blodslitet: Kondis-test i Grønlands-løypa (3,8 km) før vintertreninga og skisesongen, så vi har noe å måle oss mot neste vår.

For de fleste var det testløpsdebut, og det med overbevisende løping. Men DonS og 4 o-ung kunne også måle seg mot testen i begynnelsen av september; alle med en formidabel forbedring av persen. Espen HW (16) presset løyperekorden ned godt under 20 min; 05:12 pr.km i snitt i Vestmarka er styggfort! Også Ingrid B (15) viste styrke og har nå damerekorden med pene 07:12 pr.km.

Her er regnearket med tider og tempo, for hele løypa og de ulike strekkene. (17.10.2005)
Klikk her for resultater m.v.

Familiestafetten er stevnet hvor alt fra landslagsløpere og veteranmestere til rekrutter boltrer seg i de samme løypene. Årets 'prestisjeoppgjør' gikk i Dælivann-skauen, i nydelig høstvær og med hele 17 Tyrving-lag + fam Nilsen/Fossum som hadde tatt turen helt fra Asker.

Familien Hultgreen/Weltzien tok en overbevisende seier i årets stafett, etter en taktisk lagendring natt til lørdag der Eystein blåste støvet av o-skoene og gikk opp i ledningen på 3.etappen (2 km C). De får dermed gleden av å arrangere neste års stafett - og vi andre kan se fram til løyper uten overdreven bruk av postskjermer ;-)

Med seg på pallen fikk de familiene Skantze og Ekeberg/Danielsen, etter overbevisende løping der Don omsider tok skalpen til Ingrid og Lars bare var 20 sek bak moder'n, og vi fikk se noe så sjeldent som Elin Ekeberg med kart & kompass!

Og her er årets resultatliste. (16.10.2005)
Innbydelse, start- og resultatlister her

25manna er overstått og sesongen går mot slutten. Fortsatt er det en del løp igjen, bla Familiestafetten lørdag 15.oktober og Blodslitet lørdag 22.oktober. Og så bør alle få med seg terrengtesten søndag 16.oktober (Vestmarksetra kl.11).

Selv om sesongen ikke er helt over enda starter vi opp med vintertreninger allerede denne uken. Det vil si at det blir følgende fellestreninger i uke 41:
- tirsdag 11.oktober: bakkeintervaller, oppmøte på klubbhuset kl.19:00
- onsdag 12.oktober: langtur, oppmøte på Vestmarksetra kl.17:00
- torsdag 13.oktober: intervaller, oppmøte på klubbhuset kl.19:00 (10.10.2005)
Mer om høst/vinter-treningene...

Foto: www.opn.no
Svenskene bød på sol & varme og stor fart i stifylt nærterreng ved Täby nord for Stockholm. Hele 336 lag = 8.400 løpere til start, og hvert lag skulle sjekke koder og SI-stemple på ca 400 poster. Dette har gått bra noen år nå, men ikke denne lørdagen: 3 av våre løpere måtte på rød utgang pga "strul med stämpeln", og våre 2 lag står derfor uten resultat (i likhet med ca 100 andre lag!).

Men det var mye bra løping! Moro da vi fra bussen kom inn på TC samtidig med at teten på 1.etp varvade på publikumspost - med Torbjørn S som nr.3 i køen! Også Thomas H på 2.etp gikk raskere enn stipulert, og damene våre kunne løpe ut på 8.plass, bare 0:50 etter tet! Gjennom resten av stafetten lå laget pent plassert fra 18-30. plass, ungdomsrekka på 4.etp tok sogar litt inn på teten (!), samlingen var bra på 7.etappen (først kom SverreL alene, de 3 andre kom samtidig til veksling), og selv om AndersT på siste etappe måtte gjøre alt selv og mistet et par minutter til Khramov/Fagerudd-toget, kunne han løpe inn til noe som kunne blitt 23-25. plass (+26:30). Like bra som i fjor, og en bekreftelse på at vi duger på dette nivået (selv uten Audun, Bjørn og flere av våre sterke H/D40+). Men, så var det dette med postarbeidet da....

2.laget fikk en skeiv start da Kaare aldri kom ut på banan; han ble presset i grøfta i første sving, tråkket over, og måtte i hui & hast erstattes av HasseH. Vi var så desidert sist ved første veksling. Men rokkeringer, disker og en lang dag til tross, 2.laget er et sporty bevis på at det viktigste er å delta; HannaL, BeritD og FrodoK gikk ut på fellesstart kl.16 og gjorde gode løp.

kortdistansen dagen etter tok Zsuzsa F en sterk 3.plass i D21E. (10.10.2005)
Se Tyrving-resultatene her

WorldCup finalerunden øst for Roma i høstferieuken er for de som tåler 2 mellomdistanser, 2 sprintløp, klassisk og stafett - på 6 dager. Tyrvings landslagsess Audun HW viste at han har internasjonal topp15-fart inne og leverte 6 habile løp, men med tidstap på et par strekk i hver av finalene ble det plasseringer omtrent midt i laget av verden beste.

Andrey Khramov berget sammenlagtseieren i WorldCup'en til tross for missen i sprint-kvaliken; Hausken nr.2 i dag/ nr.3 totalt og MarianneA nr.5/ nr.4) har mest grunn til å vifte med norske flagg. Audun har tatt poeng i 5 WC-løp, tilsammen 73p og 34.plass; Zsuzsa's 3 VM-løp ga 82p og en 28.plass.

Alle resultater med SplitsBrowser og andre godsaker. ØKØ, Merz, MarianneA og ThierryG har lagt ut kart & kommentarer, og foruten Audun er også Hausken og Hott på nett. (03.10.2005)
Mer om løpene her


<< Forrige  1-10  11  12  13  14  15  16  17  | < 18 >  19  20  21-30  31-40  Neste >>

!