Orientering | Friidrett | Hovedstyret | Barneidrett

Nyheter

EM Lang: Tre Tyrvingløpere videre til finalen
Til tross for en ikke alt for god åpning, kom Ingunn H Weltzien seg greit videre til morgendagens finale med 8.plass (+4:50). Det til tross for at hun har slitt med matforgiftning det siste døgnet, og verken har fått sovet eller tatt til seg noe særlig næring i forkant av dagens løp. Alle de norske som stilte til start tok seg videre til finalen, og det vil si at fem norske jenter løper finalen i morgen. For svenskene gikk det ikke like bra, og både Kajsa Nilsson og Lena Eliasson røk ut.

Også Graham Gristwood og Audun H Weltzien tok seg greit videre til finalen, henholdsvis 5:53 og 6:40 bak heatvinnerne og på hver sin 12.plass. For de norske herrene gikk det dessverre ikke like bra, og bare tre av de seks nordmennene som stilte til start tok seg videre til finalen. Også Tyrving og Canadas Brent Langbakk må nøye seg med å løpe B-finale i morgen, etter at han endte på 29.plass (+15:05).

Se resultatene i Splitsbrowser; sjelden å se løpere på dette nivået tape flere minutter på enkeltstrekk. (11.05.2006)


Trening 11. mai - Tangenåsen
Kveldens o-tekniske klubbtrening går på Tangenåsen i Sørkedalen. Oppmøte kl.18:00 på Årnes P-plass nord for Bogstadvannet. Tema for treningen er veivalg, og treningen blir lagt opp av tidligere Tyrvingløper Leif Størmer.

Vel møtt! (11.05.2006)


Lag til Holmenkollstafetten er tatt ut!
Det endelige uttaket til Holmenkollstafetten ser du ved å klikke her. Siden vil bli oppdatert etterhvert som endringer i uttaket skjer.

Lagene møter på Frogner Stadion ved Majorstua lørdag kl 1330 til henting av startnummer og samling av lagene.

Starttidspunkter for stafetten:


Kl. 1500
Kl. 1535
Kl. 1550
Kvinner elite
Kvinner junior
Kvinner vetaner
Kl. 1515
Kl. 1530
Kl. 1545
Menn elite
Menn junior
Menn veteraner


Alt vedr. Holmenkollstafetten ser du på www.holmenkollstafetten.no (11.05.2006)



De norske herreløperne lover revansje i O-EM foran langdistansen og stafetten. Mens de norske dameløperne har lykkes i EM, har herreløperne vært overraskende langt nede på resultatlistene. Beste norske herreresultat så langt i mesterskapet, er 8. plassen til Øystein Kvaal Østerbø på sprinten.
- Nå skal vi slå tilbake i langdistansen og stafetten, sier herreløperne Audun Weltzien, Carl Waaler Kaas, Øystein K. Østerbø, Holger Hott Johansen, Tore Sandvik, Lars Skjeset, Anders Nordberg og Øystein Kristiansen.

De to siste distansene avgjøres fra langrennsstadion i Otepää. Langdistansen begynner med kvalifisering torsdag, og finalen avgjøres fredag. På lørdag avsluttes årets EM med stafett. (10.05.2006)
Les mer

Graham Gristwood var eneste Tyrvingløper i dagens finale på mellomdistanse under EM i Estland. Det nedre med 35.plass til Graham, 3 min 53 sek bak kongen på mellomdistanse - Thierry Gueorgiou fra Frankrike. Sølvet gikk til overraskelsesmannen, Martins Sirmais fra Latvia, mens Valentin Novikov fra Russland tok bronsen. Beste nordmann ble Holger Hott Johansen på 15.plass (!).

Tidligere i dag ble det sølv til Marianne Andersen på damenes mellomdistanse. Seieren gikk til Minna Kauppi, og Finland tok også bronsen ved Heli Jukkola. Nest best av de norske var Birte Riddervold på 10.plass. I morgen er det hviledag, men på torsdag fortsetter EM med langdistanse og norske Tyrvingløpere på startstreken. (09.05.2006)
Mer om Kvalifiseringen

Ingunn H Weltzien gjennomførte i ettermiddag en glimrende sprintfinale, og var med å prege konkurransen hele veien. Ingunn endte til slutt på 5.plass, 43 sekunder bak Simone Niggli Luder som vant men bare 9 og 11 sekunder bak de to øvrige medaljen som gikk til Marianna Andersen (sølv) og Minna Kaupi (bronse). En sterk prestasjon av en 19-åring i et europeisk mesterskap for seniorer!

Audun H Weltzien endte på 40.plass og Graham Gristwood (UK) på 43.plass i herrenes A-finale, et drøyt minutt bak sprintkongen Emil Wingstedt. EM fortsetter med mellomdistanse kvalifisering på mandag og finale på tirsdag, med GG på startstreken.

Resultater, og finaleløypene m. vinnerveivalg (07.05.2006)
Mer om Kvalifiseringen

Selv om sykdom i forkant av årets TIOmila bidro til at ikke resultatmålene ble innfridd, ble TIOmila 2006 en positiv opplevelse sett med Tyrving-øyne. Bra profilering av klubben og femte beste norske herreklubb, og mye bra løping ikke minst av de unge & urutinerte, er positive ting å ta med seg, når Tyrving klatrer mot nye høyder i kommende stafetter.

I de neste ukene vil man kunne lese om hver enkelt etappe, skrevet av den aktuelle løperen på herre- og damelaget på Tyrvings nettside. Så følg med, for det er mye bra i vente... Allerede nå kan man imidlertid lese nedenfor (og hos Ungdomsgruppa) om hvordan årets TIOmila utviklet seg for de seks Tyrvinglagene.

Alle resultater, og noen bilder. Og her kan du se terrenget for 10MILA 2007. (30.04.2006)
Les mer

TIO forhåndsomtale
OPN har i dag omtale av NTNUI og Tyrving i forbindelse med TIOmila. Både Tyrvings herre- og damelag har vært omtalt som outsiderne i diverse forum den siste tiden, og det er hyggelig å lese at Tyrving nevnes i samme åndedrag som Bækkelaget, Nydalen, NTNUI og Fredrikstad. Nå er det bare noen dager til det braker løs i de svenske skoger, med direkte TV-sending gjennom hele natten på svenske Sportsexpressen og mulighet for å tippe på Betsafe.com.

Info om TIOmila finnes på Tyrvings TIOmila-side eller hos arrangøren. Den siste væmeldingen lover bra for natten. Og hjemmesitterne kan følge med på PC videostreaming, der får dere se samme bilde som storskjermen på arena. (28.04.2006)


Trening torsdag på Bogstad badeplass
Olav Nipen arrangerte en flott trening forrige uke, med stor oppslutning. Denne uken er det Fossum ved Rune Eskøy som arrangerer trening, og det er ingen grunn til at oppslutningen skal bli noe mindre om denne treningen. Treningen finner sted ved Bogstad badeplass, og fokus vil være postplukk. Oppmøte kl.18.00. Benytt denne sjansen til å finpusse den o-tekniske formen før TIOmila, eller til å få en ekstra o-teknisk trening i en ellers snørik vårsesong.

Vel møtt! (27.04.2006)


Start på årets Flaggsprett + Tur-O for barn
Det er fortsatt snø oppe i marka, men på Kalvøya mandag 1. mai kl. 10–14 blir det sesongåpning og salg av deltakerkonvolutter til årets Turorientering for barn og Flaggspretten (for alle ;-). Denne dagen er det 5 ekstraposter på Kalvøya som gir 25 startpoeng på årets postjakt. Og her er det vårlig og fint nå. Det vil også bli mulighet for å prøve elektronisk stempling (som konkurranse-løperne bruker) med en EKT–runde for barna.

Årets Tur-O for barn er ellers som før med 30 poster i Vestmarka, men nytt av året er 5 ekstra poster ved Burudvann. All info her. Vi håper at snøen nå smelter fort slik at de ordinære postene kan være ute ca. 6. mai. Og da henger de i skogen helt til 1. november.

Deltaker-konvolutter kan også kjøpes på Furuholmen og Gupu i Vestmarka, Bull ski&kajakk og Super G i Sandvika, og Verket sport på BærumsVerk. Konvolutten koster 100.- kr og inneholder materiell nok til en familie med tre barn.

Vel møtt til spennende postjakt ! (25.04.2006)


For vinterstøl o-teknikk var det "brutalt" å debutere med slike ekstreme krav til kart- & terrengforståelse som i helgens Østfold-løp. Men mange leverte topp-prestasjoner i det intrikate Våler-terrenget lørdag og i flatt og tildels diffust myrterreng ved Trømborg dagen etter:

  • Bjørn E (H17-18E) er en finslepen teknikker og viste seg nå også som kjapp & lett: på søndagen forsvarte han 2.plassen fra lørdagens prolog og økte sogar til den jagende klynga; 80 CraftCup poeng er bokført. Poeng også til Espen HW nr.13 og JørgenMathias N nr.26.
  • Ida T (D15-16) har løpt fort i Danmark og Skåne, og fortsetter i samme spor i nordisk terreng; jaktet fra 2.plass til en klar seier sammenlagt.
  • Graham G (H21E) er topp 3 i UK p.t., og etter litt rusk lørdag parkerte han alle de nest-beste norske E-løperne i 10MILA-look-alike terrenget søndag. Les om løpene på GG's blogg.
  • Også veteranene Jørgen H, Wenche H, Svein J, PerKr. E og Christian H kom ut på topp i sine klasser.
(24.04.2006)
Les mer

Mandag ble den norske EM troppen offentliggjort, med både Ingunn og Audun H Weltzien blant de 16 norske løperne. I dag blir den britiske troppen til EM offentliggjort, og da med Graham Gristwood som den tredje Tyrvingløperen; Graham har hatt en glitrende sesongstart, og vant alle konkurransene i JK påskehelgen.

EM arrangeres i Otepää, Estland 7.-13.mai, og da med tre Tyrvingløpere på startstreken. Hvilke distanser Tyrvings løpere får løpe gjenstår å se.

Og NOF har også tatt ut Anders Tiltnes til nordisk B-landskamp i Arendal 12-14.mai. (19.04.2006)
Mer om EM-testløpene

Det var gledelig oppmøte med 70-75 deltakere på vårens første o-tekniske trening torsdag 20/4 i Dæliskogen. Jeg lar postene (brede rød-hvite plaststrimler) henge ute til og med mandag 24/4. Kart kan fås fra Olav (enten på løpene lørdag-søndag, eller hentes hjemme hos meg). (17.04.2006)
Les mer

Skjer'a ??
Plenty i uken etter påske:

  • tirs 18/4: SprintCup fartstrening på Oppsal kl.18 + Ås' nattløp (Tio-uttak) i Vestby; fellesstart kl.21 (NB: påmelding mandag 17/4 innen kl.20)
  • ons 19/4:Tyrinatta stafett (Tio-uttak) på Svensrudmoen, Ringerike; fellesstart kl.21:30
  • tors 20/4: Sesongens første o-tekniske klubbtrening for nivå A-C; OlavN arrangerer fra Godthaab (v/ veien over Steinshøgda) kl.18. Kart: Dæliskogen - kurvekart (!)
  • lør 22/4: Lørdagskjappen (OK Moss) i Våler; CraftCup jnr + AOOKranking 13-16
  • søn 23/4: Smaaleneneløpet (Indre Østfold OK) i Trømborg; CraftCup jnr og jaktstart for alle 13-20 (basert på Lørdagskjappen)
  • man 24/4: Sesongens første trening + kurs for rekruttene, på Tanum skole kl.18.
(12.04.2006)


Tradisjonen for påskesamlingen i Tyrving strekker seg nesten ti år tilbake. Siden den første samlingen i 1997 har påskesamlingene med kun et unntak, funnet sted i Sverige. I Sverige finner også påskesamlingen sted i 2006, nærmere bestemt Åhus og de vakre kystterrengene til Pan-Kristianstad.

I 2006 håper vi på rekordoppslutning, og har like godt leid hele strandvillaen i Åhus. De fleste juniorene og seniorene kommer til å være med, men vi håper også mange ungdommer er interessert i å bli med på årets store Tyrving-samling. Det vil bli deltakelse i 7manna/ 4damers (en av sveriges største stafetter) og i påskeløpene i Kristianstad/ Brösarp (EM testløp for seniorene). Det kommer rett og slett til å bli for bra til å kunne gå glipp av!

Det er pr. i dag helt bart på seks kart langs kysten syd for Åhus. Snøen smelter også fort i de øvrige terrengene og i terrenget for 7manna, og det vil sannsynligvis være bart til Tyrving reiser nedover lørdag 8.april. Det er fortsatt mulig å melde seg på påskesamlingen! (31.03.2006)
Les mer

Sølv til GG i Britisk mesterskap
Første distanse i Britisk Mesterskap ble avviklet lørdag 1/4, og det ble sølv til Tyrvings Graham Gristwood. Graham var bare 36 sekunder bak tidligere verdensmester Jamie Stevenson i lang-løypa (14,2 km med 5,9 min/km). Sølv ble det også til Jessica Halliday i eldste juniorklasse. Løpet var også uttaksløp til EM, så alt tyder på at Graham også er klar for EM i Estland i begynnelsen av mai.

Også sveitserne har løpt uttaksløp i helgen. Tyrvings Thomas Hodel endte på delt 11.plass på Sprint lørdag, men viste at han er topp 10 i Sveits med "einen technisch sauberen Lauf" og en sterk 5.plass på Lang søndag (14 tøffe km med 5,8 min/km, bare 1:50 bak MMerz - som har lagt ut kart & løype).

Mens europeerne er i gang med uttaksløp til EM, er det fortsatt aktivitet med ski på beina som er mest aktuelt her i Norge. To Tyrvingløpere var i aksjon under NM i langrenn i Vadsø i helgen. Ingunn H Weltzien gikk inn til en imponerende 8.plass på seniorenes 30 km (og 2.plass i NC-avslutningen søndag), mens Harald Berge ble nr.4 i 18-årsklassen under junior NM i sprint. (31.03.2006)


Klubbkveld tirsdag 28.mars
28.mars satser vi på å starte o-sesongen på hjemmebane, med intervaller på Kalvøya kl.18:00 og påfølgende klubbkveld kl.19:30. Tyrvings egen Åge Hadler kommer for å snakke om trening, orientering og hvordan man skal bli god. Det vet Åge mye om, som en av de største orienteringsløperne gjennom tidene. Åge Hadler har individuelle VM gull fra 1966 og 1972, og totalt 6 VM medaljer. Han har også 8 individuelle NM gull og totalt 13 NM medaljer på de to tradisjonelle NM distansene (lang og ultralang).

Så møt opp på Klubbhuset 28.mars kl.19:30 for å lære av en av tidenes største orienteringsløpere! (27.03.2006)


Det er for mye snø både her og der :

... i Sverige, der det meste før påske er avlyst. Dermed er det ikke noe poeng å dra over Kjølen helgen 31.mars til 2.april, og Tyrvings TIOmila-samling avlyses.

... i Fredrikstad-området, der AOOK-samlingene for ungdom og junior samme helg som TIOmila-samlingen (31/3-2/4) nå er avlyst; i stedet inviterer kretsen til dagssamling lørdag 1/4 på Idrettshøgskolen. Også FSK's løp Nattsvermeren 31/3 og Blåveissprinten 1/4 er utsatt - til neste år.

... i Halden, der de nå har avlyst Norwegian spring, som skulle gått 'palmehelgen' 8-9.april. Bare én gang tidligere er Vårspretten avlyst - i 1977. (23.03.2006)
Mer om snøen i Østfold, Danmark og Skåne

Her kan du laste ned O-Kalenderen for 2006 (Word-fil, ajour pr.15/8) - med månedsvis oversikt over alle Tyrvings treninger og samlinger, samt store og små o-løp i vårt område (og inn- og utland forøvrig). Eller du kan klikke i nett-kalenderen vår nest øverst i høyremargen.

Komplett terminliste hos NOF (21.03.2006)
Mer om Tyrvings O-Kalender

OT CF World Series ble avsluttet med race 9 helgen 19-20.mars. Bjørn E lå tett på streken hele veien, forserte et steinbrudd på utrolig vis fra 5-6 post (han må ha trent mye klatring i bruddet i Steinshøgda ;-), og hentet mange poeng med nok en sterk 2.plass.

Med det avanserte Bjørn til 5.plass (111 pt) i sammendraget, der 6 av 8 "løp" teller. Anders T ble stående med en 19.plass (45 pt), og Torbjørn S nr. 26 ( 37 pt). Stillingen etter 6 tellende løp. (21.03.2006)
Mer om OT CF World Series


<< Forrige  1-10  11  12  13  14  | < 15 >  16  17  18  19  20  21-30  31-40  Neste >>

!