Orientering | Friidrett | Hovedstyret | Barneidrett

Nyheter

Euromeeting
I helgen har Euromeeting blitt arrangert i Ungarn, med Carl Waaler Kaas som Tyrvings representant. På sprinten fredag ble Carl beste norske med 18.plass. På klassisk lørdag takket de eldre gutta for tilliten med 2.plass til Jonn Are Myhren (Södertelje) og 3.plass til Bjørn Eriksen (Halden), mens Carl endte på 16.plass. På søndagens stafett løp de tre nevnte løperne Norges 1.lag inn til 2.plass, Carl vekslet som nummer 3 etter 1.etappe. (18.10.2004)


I regi av Per Olav Guldbrandsen og Jørn Sundby, og med skikkelig media-dekning, ble det lørdag satt verdensrekord i antall poster på en økt. Antallet poster var 120, distansen var 12 km og vinnertiden like under to timer. Den var det Anders Tiltnes som stod for, over 8 minutter foran løperne som endte på 2.-4.plass. 3.beste tid hadde Frode Balchen, mens Morten Christophersen fulgte noen sekunder bak. De tre Tyrving-løperne var også de første løperne i mål, på tross av at de startet i siste halvdel av feltet. Det var i alt 11 Tyrving-løpere i alder 15-55 som fullførte den 12 km lange løypen, og det utgjorde 30% av startfeltet. (17.10.2004)
Se mer på NRK-TV og i Budstikka:

Carl beste norske i Euromeeting
Euromeeting startet med sprint på fredag eftermiddagen. Den norske innsatsen var neppe noe å hoppe i taket over, men så har Norge fortsatt tilgode å dominere sprint i et internasjonalt mesterskap. For Tyrvings del var det oppløftende at Carl Waaler Kaas ble beste norske herreløper på 18.plass. Beste norske dameløper ble Lene Moe (Bækkelaget) på 7.plass.

I morgen er det klassisk distanse som står på programmet. Da kan forhåpentligvis de norske løperne hevde seg bedre, selv om Euromeeting går i kontinentalt terreng i Ungarn. Da er det blant annet noen litt mer rutinerte løpere i den ellers unge norske troppen som bør vise hvorfor de fortjente plassen fremfor noen av norges største talenter...

Fullstendige resultater finnes på arrangørens side... (16.10.2004)


På lørdag stilte Tyrving med hele 3 lag i 25manna utenfor Stockholm, og med et bedre 1.lag enn vi noen gang har hatt. Bare en håndfull klubber stiller med 3 lag eller mer, så vi var i toppen når det gjaldt bredde. Målet var også å være med å kjempe i toppen av stafetten. Rekorden var 46.plass fra i fjor, men den rekorden ble knust i år. Etter at 25 løpere hadde gjennomført sine etapper endte vi på en sterk 24.plass. Det ga oss minneplakett (deles ut til de 25 beste) for første gang!!!

Sportskomiteen takker alle som var med på 25manna for innsatsen og håper flest mulig Tyrving-løpere setter av helgen 7.-9.oktober 2005. Da er målet en plass blant de 15 beste! (11.10.2004)
Nå med resultater for alle lagene / etappene:

Frode løper for verdensrekord
Tyrving også i Østlendingen - les om Frode Konst:

Elverumsingen Frode Konst er kanskje vel så kjent for sitt byplanarbeid som sportslige meritter, men nå sjekker 33-åringen terminlistene og kjemper for å sette verdensrekord.

Resten av artikkel kan du lese ved å klikke her. (06.10.2004)


Sesongavslutning for rekruttene
Hei alle rekrutter og ungdom i Tyrving og alle dere som har vært med på orienteringstrening på Tanum skole.

Klikk på vedlagte fil for innbydelse til sesongavslutning 18.10.
Meld dere på. Det pleier å være gøy med uhøytidlig nattløp, pizzaspising og bilder fra sesongen.

o-hilsen Inger (06.10.2004)


Det årlige prestisjeoppgjøret - Familiestafetten 2004 - ble avviklet i familiære Veritasskogen søndag 26. september, med famtilt som arrangør.

Som vanlig de siste årene var det overvekt av Bærums-familier, men det var også eksotiske innslag fra Oddersjaa, Lillomarka og Ringerike. Og gledelig nok noen nye Tyrving-familier på startstreken.

Det ble fotofinish mellom fam. Hultgreen/Weltzien og fam Tiltnes, og juryen valgte å gi AndersT og IngunnW æren av å arrangere nest års stafett. (03.10.2004)
Se resultatene her:

Lagene til 25manna
1.laget til 25manna er tatt ut og ligger ute under lagoppstillinger. Det har i år vært hardere konkurranse om plassene på 1.laget enn noen gang, og det er mange gode løpere som ikke har fått plass på 1.laget. Vi kan derfor love et sterkt 2.lag, der etappefordelingen først vil bli offentliggjort på bussen til 25manna. Det blir også meldt på et meget sterkt 3.lag. (27.09.2004)


NM Sprint - Sølv til Ingunn
Etter fredagens kvalifiseringsløp er disse klare for finalen, som går lørdag kl. 11-13 ute på Ås / NLH campus: Ingunn W + Anders T + Dagrun B + Zsuzsa F + Geir H + Audun W + Carl WK.

I finalen fikk Ingunn sølv, slått av Betty-Ann Bjerkreim Nilsen. Anders fikk fjerde plass i den andre juniorklassen. Av seniorene var Zsuzsa best med 12. plass og Carl med 16. plass.

Sjekk resultatene på www.o-nm.com (24.09.2004)


Tyrvings ungdommer stilte med fire lag i stafetten på finalen i ungdomsserien. Stafetten var for 13-16 åringer, og samlet alder måtte ikke overstige 45 år og det måtte være en jente på laget.

Selv om Tyrving ikke dominerte etter 1.etappe, kom både Tyrvings lag 3 og lag 2 sterkt utover i stafetten. Etter at jentene og de yngre guttene til Tyrving hadde vært greit med på 1.etappe, førte Espen Weltzien lag 3 opp i ledelsen mens Rannveig løp lag 2 opp på 3.plass. Etter den sterke andre etappen bemerket speaker at Asker og Tyrving hadde gjort smart laguttak. På siste etappen skulle det bli en duell mellom Bjørn Ekeberg og Askers Hallvard Moian Nydal. Selv om Hallvard nok var hakket sterkere løpsmessig, hadde Bjørn kontroll på Asker og kunne løpe Tyrving inn til en suveren seier i ungdomsserien - endelig! Tyrving lag 2 ble disket fra 3.plass. (19.09.2004)
Mer om stafetten...

Resultater fra treningen i mygghenget -- bedre sent enn aldri :) (17.09.2004)
Les mer

Gull, sølv og bronse til Norge - Zsuzsa nr.18
Det ble en stor norsk dag i Västerås. Bjørnar Valstad tok gull og Holger Hott Johansen bronse i herreklassen, mens Hanns Staff tok sølv i dameklassen (vunnet av Karolina A. Höjsgaard, Sverige). Etter et skuffende EM tidligere i år sett med norske øyne, er Norge nå i ferd med å gjøre VM i Västerås til sitt mesterskap. Målet var 5 medaljer hvorav 1 gull. Etter to distanser står Norge med 1 gull, 1 sølv og 2 bronse. Sverige leder medaljestatistikken med 2 gull og 3 sølv.

Zsuzsa startet tidlig på dagens langdistanse, og tok dermed ledelsen som første løper i mål. Hun var godt fornøyd med løpet, og hadde bare småbommet et par minutter. Men det var mange gode løpere som startet etter henne, og det endte til slutt med 18.plass. Lørdag fortsetter VM med mellomdistanse... (16.09.2004)


Ved start
15.09 arrangerte vi Gildesprinten/Skolemesterskap for 7. klasser i Bærum. (16.09.2004)
Les mer

Samtidig med VM-sprinten i Sverige ble det vist mye stor idrett også på regnvåte Kalvøya. Geir H og Rannveig Ø var de raskeste på 1.780 m full fres. (15.09.2004)
Resultatene finner du her:

VM 2004: To gode løp - 11. plass til Zsuzsa, 31. plass til Graham
Zsuzsa løp inn til 11. plass på VM-sprinten, med et godt løp, 1'24 bak Simone Niggli-Luder, 37 sekunder bak bronse og 3,5 sekunder bak Line Hagman på tiende plass. Av tidstap forteller hun om ett strekk med ca 20 sekunders tidstap på dårlig veivalg, og et par mindre tidstap. Bortsett fra ergrelsen over å være så nære de ti beste, var hun ganske fornøyd. Imorgen starter Zsuzsa nesten først på langdistansefinalen. Følg med!

Graham Gristwood debuterer i senior-VM med en 31. plass. "I'm not yet fit for a better result, yet" sier GG, og er godt fornøyd med sin plassering. Niclas Jonasson blir verdensmester, men med minimal margin. Bare 2,5s bak deler Yuri Omeltchenko (UKR), og Håkan Eriksson sølvet. Håkan er mer enn dobbelt så gammel som GG! Beste norske ble igjen Øystein Kvaal Østerbø, men Jørgen Rostrup ledet på tredje siste post, men bommet til nest siste og fikk en syvende plass. (15.09.2004)


To Tyrving-løpere til finalen på VM sprint
Onsdag formiddag stilte to Tyrving-løpere på startstreken i kvalifiseringen til sprint i VM i Västerås. Mens Zsuzsa Fey (Romania) løper samtlige individuelle distanser i VM, løper Graham Gristwood kun sprinten for Storbritannia. I morgentimene i dag gikk det bra med begge de to Tyrving-løperne. Zsuzsa tok seg greit videre til finalen med 7.plass i sitt heat. Graham tok seg også videre til finalen med 12.plass og 11 sekunders margin. Dermed stiller Tyrving med to løpere i finalen på sprint, når den første VM finalen starter kl.15.00 i eftermiddag. Følg med live på http://www.woc2004online.com/ (15.09.2004)


Skolemesterskap/Gildesprinten 2004
Onsdag 15.09 2004 arrangerer vi Gildesprinten/skolemesterskap for 7. klassinger i vestre Bærum. 11 skoler (363 gutter og jenter) har varslet sin ankomst til Kalvøya og starttider er tilgjengelig her

Seinere på ettermiddagen (kl. 17:30) blir det klubbmesterskap Sprint (og granskingsløp til 25-manna !) i de samme løypene. Påmelding snarest til famtilt@online.no (14.09.2004)


Lørdag 13. november starter Akershus og Oslo orienteringskrets i samarbeid med Norges Orienteringsforbund opp med Grunnkurs trener og Trener 1 kurs. (13.09.2004)
Les mer

Zsuzsa spurter inn til finaleplass
Zsuzsa Fey fra Romania og Tyrving løp inn til 10.plass i sitt heat på kvalifiseringen til mellomdistanse mandag formiddag. Det er 15 løpere som går videre, og marginen var i dag mer enn 3 minutter.

Mange løpere ble lurt av det diffuse terrenget i starten, og gikk på til dels store bommer. Zsuzsa tapte 3 minutter til første post, og hilste blant annet på en elg(!) før hun fant posten. Deretter løp hun mer sikkert.

Forøvrig gikk alle de norske løperne greit videre. Favorittene løp kanskje bedre enn vanlig i kvalifiseringen, og Jenny Johansson, Simone Niggli-Luder, Minna Kauppi vant hvert sitt heat i dameklassen, mens Valentin Novikov, Thierry Gueorgiou og Holger Hott Johansen vant hvert sitt herre-heat.

Onsdag er det kvalik og finale på sprint. Følg VM på nett. (13.09.2004)
Les mer

Tyrving bet godt fra seg i KM sprint søndag, og fikk med seg mye edelt metall hjem. Den største overraskelsen stod nok Geir Hoff for, som med 3.plass bak Marius Bjugan (Wing) og Bjørn Eriksen (Halden) sikret seg KM-gullet i H21 med tiden 14:33. Han måtte imidlertid se seg kraftig slått av Anders Tiltnes (som løp samme 2,7 km løype); Anders tok en suveren seier i H17-20 med tiden 13:51. En sterk tid med tanke på at Jørgen Rostrup løp samme løypa på 14:10 sammen med landslaget på torsdag. Egentlig rart at Anders gjør det så bra i "sprint"; han måtte jo gi seg med fotball fordi han var for treig til å spille back (!)

I tillegg ble det KM-sølv til Dagrun Brox i D21 og Bjørn Ekeberg i H13-16, mens Morten Christophersen (H21) og Rannveig Øverøyen (D13-16) endte på den bitre 4.plassen. (12.09.2004)
Les mer


<< Forrige  1-10  11-20  21  22  23  24  | < 25 >  26  27  28  29  30  31-40  Neste >>

!